onsdag 14 maj 2014

Matpatrullen: Taverna BrilloEfter gårdagens drömbesök på Kungliga Biblioteket tyckte kollegan Eva och jag att vi skulle unna oss något litet extra för att smälta och livligt diskutera alla intryck. Valet föll på Taverna Brillo. Å litet blev det (i matväg) kan jag säga.

Taverna Brillo
Den italienska tavernan ligger ett stenkast från Humlegården och är en spännande kombination av marknad (deli), restaurang och växthusbar. Inredningen är riktigt cool i den avlånga matsalen med bar, rolig graffiti på väggarna och öppna ventilationstrummor i taket. Helt i min smak alltså. Personalen är inte bara snygg utan kunnig och serviceminded också.

Maten
Då Taverna Brillo ligger på Östermalm och är granne med Stureplan förstår jag ju att priserna är därefter. Att ett grillat surdegsbröd med krabba, majonnäs och rostad vitlök kostar 105 kronor kan jag förstå, men att en ”mindre potatispasta” – 25 pyttesmå gnocchi alltså - med brynt smör, salvia och parmesan kan kosta hudlösa 145 kronor går över mitt förstånd. Kollegans sallad med buffelmozzarella, tomat, basilika och olivolja gick löst på 195 kronor. Rätterna sköljdes ner med varsitt glas vitt vin. Glasen var halvfyllda och kostade 135 kronor/styck. Det var nog det dyraste vinet jag någonsin druckit. Men en karaff kranvatten och fem skivor bröd (utan smör) ingick.

Omdöme
Absolut inget fel på kvaliteten och smaken av rätterna, verkligen inte. På grund av det hudlösa prisläget får Taverna Brillo dock bara 3,5 plus av fem möjliga av mig. Men vi ville ju unna oss ”något litet extra” och det fick vi. Dessutom – det drabbade ju inga fattiga direkt;-)

Det här är mitt 75:e bidrag till Blogg 100. 75 down, 25 to go.

22 kommentarer:

Susjos sa...

Herregud! Det ser ju väldigt gott ut, men vilka priser!!! Har hört talas om Taverna Brillo, främst på instagram,dit kändisar går och äter gott. Tror att Anders Timell väl är krögare där?
Men när jag nu får veta priserna, då ska nog ett besök där inte ske i brådrasket!

Eva Trillian sa...

God mat är gott. Tveklöst. Men jag är nog inte tillräckligt sofistikerad för att uppskatta mat som kostar så mycket var sig jag har råd eller inte. Billig mat är ju också gott, liksom ... Vi lever i en spännande värld där mat kostar skjortan ;)

Monica sa...

Ojojoj inte billigt får nog hålla mej till Sibylla och tur man flyttat från Öfre Östermalm:-)
Ha det bra

Freedomtravel sa...

Trist att det ska vara så dyrt! Det ser gott ut, men när man betalar sådär mycket för nånting litet känner man sig ju nästan lurad... och då blir det inte lika kul. Jag minns en drink efter jobbet i Skrapan (baren högst upp, vad den nu heter). Jag var lite hungrig och beställde någonting helt minimalt (några smakbitar typ), som kostade säkert 150 spänna.Ja, drinken fick ju effekt om man säger så... ;)

llh sa...

Önskar verkligen att jag kom ihåg dina braiga krogtips "when in Stockholm". Hamnar ofta på något billigt hak som har öppet fast timmen i sent och det är helt ok fast ibland är det himla kul att slå till på dyrställen med smakmat.

LissenTo sa...

Åh men fy sjutton vad dyrt och visst var det en lunch ni åt.

Tur att det var gott i allafall

Olga T sa...

Oj ja, synd att det ska kosta så mycket. Borde man inte få fler kunder om man har vettigare priser? Det borde kunna vara gott ändå!

Är det bara 25 kvar?? Vad händer sen?

Rantamor sa...

Alltså ett halvt glas vitt kan inte kosta 135 kronor ?? helt vansinnigt ju, men hoppas att det smakade gott iallafall.
Maten låter ju sagolikt gott och drabbade det ingea fattiga tjejer så gör det ju inget...
=) =) =)
Och att dom var trevliga på restaurangen ger ju också många plusspoäng.

Nu har jag äntligen fått ihop min domartriss, det var kul, men jobbigt när det fanns så många jag ville ha med bland dom åtta jag fick ha...

Tjingelingen från Rantamor.

Freja sa...

Det låter gott i alla fall. Jag äter så sällan ute, så när jag väl gör det är det OK att det kostar, så länge maten är god!

Hörni sa...

Oj då! Men det ser väldigt gott ut på dina fina bilder!

Geddfish ♥ sa...

Man brukar säga att man får det man betalar för, men det stämmer inte riktigt, här var det hutlöst dyrt!
Och de där halvfyllda vinglasen, näe. Svinaktigt, tycker jag.

Men, som du säger, är man beredd att öppna plånboken för något festligt makalöst, så får man betala med god min! Och intressant pröva nytt!

KajsaLisa sa...

Har du inte förstått att dom som besöker ställena runt Stureplan har råd med två portioner.
En förortsrestaurang jag lunchat på ibland, tyvärr numera nedlagt, serverar ungefär 4 gånger så mycket mat för 75 kronor. Men så äter gubbar i reflexväst där :)

Kerstins foto sa...

Ser gott ut, men det var hutlöst dyrt. Men med tanke på priset förstår man att det är dom med tjocka plånböcker som äter där. Har hört talas om den tidigare och det verkar ju vara en riktig "inne"restaurang.
Det får alltså bli fil och flingor för dig resten av veckan då. ;)

Marina sa...

Det ser fantastiskt gott ut och låter detsamma! Men resten, det vill säga kostnaden för det hela...men någon gång kan det kanske vara kul att slå på stort och unna sig det hela (bara man kan njuta utan att reta upp sig på priserna).
Att det kan bli blodpudding i flera veckor efteråt är väl en annan historia ;)

Carita Liljendahl sa...

Har faktiskt aldrig reflekterat över vad ordet "deli" betyder men nu lärde jag mig det också. Bra med upplysande bloggar!

cat sa...

Hutlösa priser! Speciellt vinet var ju ockerdyrt.

Hoppas att ni har en lika solig dag i Sth som vi har i Gbg.

ansepanse sa...

vilka priser!!! där hade jag nog inte gått in alls :)
fast jag förstår att maten är god
ha en bra dag
kramar

cat sa...

Japp jag satt själv i ett sådant där ägg uppe i luften :-)

Life of Johanna sa...

Det såg gott ut men ibland kan priset förta ut sin rätt lite.... :) Då skall vi inte gå dit och äta i helgen när vi är i sthlm :)

Ama de casa sa...

Alltså... När det kostar mer än det smakar, då är det inte kul. Jag älskar Spanien!
:-)

Ama de casa sa...

Säga vad man vill om diktatorer. Men det var faktiskt Franco som såg till att det skulle finnas en Menú del día, som passade även dom med mindre plånbok.

Guldkryckan sa...

Nån gång ibland kan man ska man ju unna sig nåt extra som kanske kostar lite mer än vad som egentligen är acceptabelt....men gott är det ju.

Stureplan är väl inte min grej, gillar hellre de lite ruffiga smågatorna där man kan vara sig själv och bara ha det bra plus att priserna håller lite rimligare nivå ;)

Ha de gott nu BP