lördag 17 maj 2014

Veckans fönster: ”Uppställt”

Idag bjuder jag er på ett foto som jag tog igår. Gick nämligen hela dagen med näsan i vädret och huvudet riktat uppåt för att hitta ett uppställt fönster. Det satt hårt inne kan jag berätta, men himlen var ju blå, så jag kunde njuta av utsikten däruppe.

1912

Det här uppställda fönstret sitter i ett hus byggt 1912 i Vasastan. En gång i tiden var det arbetarbostäder (hyreslägenheter) som SKB byggde då och fortfarande förvaltar idag. Massvis med fönster, men inga balkonger. Däremot en magnifik innergård.

1967

Den här byggnaden byggdes mellan 1962-1967, under den så kallade miljonprogramssatsningen. Här bor jag/vi och trivs alldeles ypperligt. Å vi har också en suverän innergård som ni har sett tidigare. Å ni – kolla alla dessa fönster, nå’t borde väl vara uppställt – jag menar det var 25 grader varmt på balkongen idag:-)

Fler upptsällda fönster hittar ni här.

Det här är mitt 78:e bidrag till Blogg 100. 78 down, 22 to go.

18 kommentarer:

KajsaLisa sa...

Jag räknade fönsterna i sista bilden, vill du ha svaret :)
Miljonprogramslägenheterna är faktiskt underskattade, rymliga med bra planlösningar.

Freja sa...

Snygga fönster och byggnader som du hittat!

Margareta sa...

Jag kan erkänna - jag är så avis på er värma att jag skulle kunna göra nästan vad som helst för att få den. Idag hade också utlovats värme, men ... någonstans på vägen så for den vilse.

Jag gillar "ditt" hus, har kanske skrivit det förr. Hur många lägenheter huset inrymmer orkar jag inte ens räkna och absolut inte gissa då jag är superdålig på att snabbkolla och ha rätt . måste räkna och sedan uppskatta. =)

Efter 20 dagars välbehövligt uppehåll är jag lite på banan igen, inte riktigt men snart - efter 8 juni tror jag att det blir tid för mer egen tid -längtar.

Har snabbläst och kollat lite bakåt i tiden, men inte mycket och ska sätta mig någon kväll och läsa - villa absolut inte missa något av vad som hänt och händer - för nyfiken skulle min yngsta sagt fast jag säger intresserad. Det blir kanske inte så många kommentarer bakåt utan nu ser vi framåt - men läsa ska jag.

Har lett en del åt dina tankar och kluriga skriverier. Säger nu bara god natt och hoppas att vinaren smakat under helgen. Inte här då vi varit vita efter en riktig brakfest förra helgen. =)

Anitas Malta sa...

Vet att du/ni trivs som fiskar i vatten i Täby och jag kan ana väldigt många uppställda fönster i bild två men bild ett är i mitt tycke BÄST ändå ;-) Fråga mig inte varför. Bara sådär spontant men tittar jag tillräckligt länge på bild två kanske jag ändrar mig :-)

25 grader varmt !! Vi hade visserligen värmebölja förra helgen men nu har det sjunkit till det normala för maj och det ligger på runt 20 grader ...i skuggan ;-)

Marina sa...

Jag nöjer mig med att räkna öppna fönster på den första bilden, det känns mer lagom liksom... Ha en underbar söndag i sommarvärmen där hemma!

Unknown sa...

Gillar att se tidstypiska byggnader, vi bygger verkligen efter en mall.
Innergården din står verkligen i blom nu.
Njut vidare i solen.
/Kiki

Stare Ström sa...

Det måste ha funnits massor av uppställda fönster på nedre bilden. Men första är verkligen jättesnyggt tagen!

Ama de casa sa...

Så ni har blå himmel ni? Lite orättvist kan jag tycka... ;-)

Monica sa...

Varje gång vi åkte till morfar satt jag och tittade ut mot bananhusen i Täby, har för mej att det var ett mord där på 60 talet riktigt ruskigt.
Ha en bra dag i solen;-)

ansepanse sa...

Kajsa-Lisa räknade tydligen fönstren :) men det låter jag bli :)
Sv: nej, ICA:s gräslök bör inte ha knoppar eller blommor :) då skulle nog de inte få sålt den
kramar

Guldkryckan sa...

Tycker "ditt" hus där är vackert på nåt vis...vårat är inte lika fint men de rustar upp emellanåt och utvecklar den "gamla" produkten kosmetiskt.
Men själva innandömet är som det är, men flyttar någon rustar de upp lägenheten till dagens standard tror jag...alltid något.
Men dyrt för de nya hyresgästerna antar jag.

Men jag skulle gärna betala en extra slant för att få bättre standard i vår lägenhet här...fast då får man ju bo på annan ort under tiden arbetet pågår antar jag...nja..inte värt det riktigt..älskar mitt hem ju :)

Ha en skön söndag nu BP..det har jag i solen på balkongen :)

Janne sa...

Härliga fönster som var uppställda ink ha blå himmel gjorde dessa foton ännu finnare snyggt till temat uppställt :)

Life of Johanna sa...

Ja tack för det fina vädret du beställde, det uppskattas verkligen :)

Olga T sa...

Ditt hus är så läckert på något vis. Vet inte vad som gör att det är tilltalande. Men ngt är det och det ser inte så "farligt" ut som en del miljonprogramshus gör.

Anonym sa...

Har du nackspärr idag? Tuffa bilder.

Erik Semlan sa...

Jaha, kollar in dina inlägg lite bakvänt. Vilket ger mig svar på frågan jag ställde i kommentaren bland "skyltsöndagsbidragen".
Vet hur två lägenheter ser ut i detta böjda, väldigt våningsrika bostadshus. En ägde min farmor och farfar så länge de levde. :-)
Med tanke på solens läge tror jag många hade öppna fönster, även om det är svårt att se.

Carita Liljendahl sa...

Underbart med alla fönster! Och alltid lika kul att se bilder från platsen där du bor :-)

Anki sa...

Fina fönster... säkert många, många öppna på den andra bilden :)