onsdag 28 maj 2014

Man slutar aldrig förvåna sig

Halvdag på jobbet, utmärkt lunch på söder med maken och sedan en kamp mot vind och kyla i Stockholms innerstad. Det sammanfattar denna onsdag förutom att just fajten mot kylan innebar jag fick hoppa mellan olika uppvärmda pitstops – och här menar jag då inte pubar;-)

PUB


Jo, det finns ju i och för sig ett varuhus som heter PUB vid Hötorget, så en pub blev det;-) Och där hittade jag de första två sakerna som gjorde att jag undrade hur jag hela livet har klarat mig utan en ko för 3 299 kronor på väggen samt en igelkottlampa i taket. Man slutar aldrig förvåna sig.

"Five finger runnig shoes"

Nästa anhalt var nyinvigda XXL butiken på Hamngatan. Nu springer jag inte mera än vad jag verkligen måste, men kolla vad man kan få för 2 495 kronor – ett par fem-finger-löpskor, blåa för killar och rosa för tjejer. Grrrrrrrr. Nu sitter mina finger på händerna och inte nere vid fötterna, så… Man slutar som sagt aldrig förvåna sig.

Hustlarna på Drottninggatan

Sista observationen gjorde jag på Drottninggatan och den var verkligen otippad – ett illegalt spel med tre rektangulära ”koppar” och en kula. Man låter folk satsa pengar på under vilken kopp kulan befinner sig. Killen var från Östeuropa. Minst 10 herrar i varierande ålder hejade på. En som satsade 500 kronor (ni läser rätt) kunde efter tre sekunder konstatera att han precis blivit lurad på ett belopp som motsvarar en timlön i många yrken. Å vet ni vad - killen satsade om och om igen. De få minuter jag stod och kollade blev han av med 3 000 kronor på mindre än en minut. Hustlaren tog in 5 000 kronor på fem minuter. Det fanns nämligen fler idioter som också ”spelade”. Bilden är tagit väldigt mycket i smyg kan jag säga… Nej, man slutar aldrig förvåna sig över hur människan är funtad -egentligen och inte heller var polisen befinner sig…

Det här är mitt 89:e bidrag till Blogg 100. 89 down, 11 to go.

PS1. Hustler är en bondfångare, bedrägare. Inga svenskar lät sig luras, endast välklädda killar från diverse länder i Östeuropa.DS1.

PS2. Inga flera ledtrådar behövs för lösningen av gårdagens tävling. Vinnaren är korad. Vem det är får ni veta imorgon. DS2.

21 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Ett panginlägg! Om förvåning! Nä, det är inte klokt. Bra observationer.

En sån där bondfångare såg jag i utlandet och då jag försökte smygfotografera så blev han så förbenad och gjorde massa exter. Precis samma idioti. Och folk går på detta!!!

Eva Trillian sa...

Genialt sätt att tjäna pengar - om än olagligt. Nöden har, mången gång, ingen lag. Makan ju hoppas att de som förlorade pengar hade råd att göra det :)

Eva Trillian sa...

* man kan
... såklart!

Life of Johanna sa...

PUB glömde jag gå in på när jag var i stockholm, men det var så fint väder så man var helst ute :)

Ja jag gillar snaps är alltid där när jag är i sthlm, men denna gången blev jag besviken, de har tydligen bytt ägare och allt var rörigt och de glömde vår förrätt :(

Då kunde du vinkat på mig när du åkte hem på fredags kvällen :)

Var tyvärr inget vatten i fontänen, så inget bad kunde göras :)

Det där spelt missade vi, eller så fanns de inte ut när vi gick där.... lätt sätt och tjäna pengar.... :)

Olga T sa...

Galet med spelandet. Inte klokt! Fast någon av dem kanske var "hare" eller så. Jag menar det kanske var riggat för att få andra att satsa.
De där skorna tycker jag verkar så obekväma! Och så jobbigt att ta på sig dem.

Kerstins foto sa...

Det kan jag säga att dom skulle få betala mig för att sätta upp de där styggelserna i huset. Och det skulle krävas oändligt mycket mer pengar för att jag skulle ta på mig de där skorna. Nåt mycket fulare än det där går knappast att uppbringa. Hua...
Snacka om bra dagsförtjänst för den där mannen. Hur många har vunnit på sånt där? De måste vara lätträknade. Snyggt av dig att fota. :)

cat sa...

Nu vet inte jag heller hur jag ska klara mig utan ko och igelkotte ;-)
Hustlare ogillas!

Ama de casa sa...

Såna där lurendrejare huserar här på marknaden varje fredag också. Trots alla varningar som gått ut, så fortsätter folk att gå på det. Obegripligt...

Du slog väl till på den fina kossan i alla fall? ;-)

Monica sa...

Vilka hutlösa priser men har man gott om pengar så.
HAHA tycker inte synd om dom är ju ett bondfångeri som fanns redan när jag var barn;-)dom ger begreppet Bröderna Grus ett ansikte dom som satsar.
Ha det bra

Guldkryckan sa...

Jo..en del har mer pengar är förstånd tycks det...tur jag har mer förstånd än pengar.

Man kan se mycket underliga saker om man vandrar runt i en stad, det är väl bara att hålla ögonen öppna..och sinnet....och kameran förstås ;)

Ska själv ta en långpromenad idag..eller i morgon...min nya jacka jag köpte enligt "gamla" mått behöver det för att passa min numera inte så späda lekamen märkte jag.
Frugan sa att vi skulle byta den, men i helvete heller sa jag...här ska "gås ner i vikt"...så mycket för liten var den inte...eller jag för stor..så det så ;)

Ha en skön kväll.

Marlene (Fd Ensamma Mamman) sa...

Han kanske hade för mycket pengar och inte visste vad han skulle göra av dem... tänk om man ändå hade det problemet :-)

ansepanse sa...

vackra bilder :)
men att folk vill hålla på och satsa pengar så där, bli av med 3 000 kr på några minuter, nej, det förstår jag heller inte
Sv: om man odlar gurkor utomhus, så är det förstås så att gurkorna blir klara längre fram på sommaren, de här gurkorna är speciellt för växthus, därinne blir det ju riktigt varmt om solen skiner, det behöver inte vara speciellt varmt ute ändå
kramar

Stare Ström sa...

Ja, som sagt, än är inte den siste idioten född!! Och så ler jag åt dina fynd i stan. Tänk vad det finns som vi inte visste att vi kanske behövde! Verkar svårt att få på sig de där skorna.

Erik Semlan sa...

De där som "spelar" på trottoaren har tydligen ibland även ficktjuvar som cirkulerar i folksamlingen som snabbt skapas runt skojaren med sitt "satsa rätt"-spel. Tycker mest att de stör och gör det svårt att passera förbi eftersom så många stannar till för att kolla lite bara, hm ja som du. ;-)
Hoppas att du tog foto på skurkens ansikte, skicka in bilden till polisen så kanske de kan få fast honom. :-)
Förstår inte att det fortfarande finns folk som satsar.
Alla känner väl till att det är lurendrejeri!?
Ko på väggen i PUB, vem vill köpa den? PUB var en gång i tiden ett konsumentägt varuhus. Aldrig att de hade kommit på idén att ens köpa in en kohuvud, ännu mindre sedan sälja bara för att någon kund ska ha det på väggen där hemma!
De där fjantiga tåskorna, jävla idioti (hoppas uttrycket ursäktas)!
Så fiffigt med färgkod (inte!). Så de rosa fanns inte i storlek 45!? Jag menar, ska jag nu slösa pengar och gå och köpa sådana skor, så vill jag synas och då är rosa klart bättre färg än blå...
Vilket gammelmodigt sätt att se på färger
Jo du "tocka tok" som gammelgubben uttryckte saken på landet. :-)

Lennart sa...

Tänk vilka skojiga saker alla designers hittar på. Så finns det ju folk som köper det där också. Jag brukar gå in på Designtorget här ibland och se mig omkring, där finns också lustiga saker, fast många väldigt smarta och användbara. Såna där skojare brukar dyka upp här i stan den här tiden på året och köra samma tricks. Även här så är det folk som spelar och förlorar pengar. Fast vid ett tillfälle har jag sett en man bli haffad av några civila poliser.

Ama de casa sa...

sv: Lohmanders bea finns säkerligen hos dig, jag brukar hamstra den när jag är i Stockholm. Glömde dock denna gång :-( Fast Lallerstedts är nog så bra den med.
:-)

Freedomtravel sa...

Läste nyligen att de där fingerskorna kan ge skador... Men för min del räcker det att de är fula. Skador eller inte, det blir inga såna, oavsett pris ;)

Unknown sa...

Av dina observationer gillar jag guldkossan bäst, den kan ju komma till pass inför det underhållande spelet på gatan sedan.
/Kiki

Anni sa...

De där spelarna på gatan fick jag spader på förra sommaren när de envis stod utanför den butik jag jobbade i på Västerlånggatan. De är gäng på uppemot tio personer som samarbetar och försöker locka andra att spela. Fast att låta en förlora hela tiden var inget bra knep, det brukar vara deras egna som "vinner" för att dumma turister och andra ska tro att det är möjligt. Gissa om jag såg en del arga fruar dra bort sina förlorande män från spelplatsen ...

Pumita sa...

Blir rätt fascinerad av den där hustlaren. Hur kan man gå på det liksom... tills det slog mig att de måste vara i maskopi. Självklart! För att lura in nån stackare. Fast de flesta är väl smartare än så och inte satsar. Eller?

Susjos sa...

i Paris såg jag samma spel på gatorna. Killar från östeuropa, i gäng så klart som satsade 500 euro åt gången, och försökte lura turister att också satsa!