tisdag 27 maj 2014

Tävling om en tegelsten


Så här ser "tegelstenen" ut. Den är 472 sidor tjock, innehåller 594 bilder och väger 1 792 gram. Den tog 140 timmar att göra och varje sekund var ett rent nöje.


Tyvärr ingår inte bokens snygga författare i vinsten;-)

Det är rena turen att ni även idag får läsa ett inlägg här på bloggen. Var nämligen väldigt nära att frysa ihjäl idag, för att inte tala om att jag nästan blåste bort också. Eftersom detta kalla väder behöver en positiv ”motpart” har jag bestämt mig att utlysa en tävling. Ja, jag gör ju det då och då;-)

Min stora stolthet
Som jag ju har berättat för er flyttar mitt företag till nya lokaler under hösten. Det nya kontoret är visserligen 1 600 kvadratmeter stort, men överflödiga ”papper”, däribland böcker slängs. Å det har jag väldigt svårt för faktiskt. Alltså har jag räddat min ”stora stolthet” – ”tegelstenen” Bevara betongen. Här har jag bloggat om release partyt 2012. Boken är ett måste för alla betongälskare och bildmaterialet är helt fantastiskt. Å just den boken tänkte jag att ni kanske vill tävla om.

Tävling: gissa en bok
Eftersom det handlar om en bok är det ju ganska logiskt att ni ska gissa någonting om en bok också. Ni ska nämligen fundera över vilken bok jag läser just nu (bokens titel. Några ledtrådar: alltså)
- Det är en deckare (såklart;-) )
- Författaren är från ett skandinaviskt land, dock inte från Sverige.
- H*n har skrivit 10 böcker totalt, den här är den senaste.
- Författarens alla deckare har samma huvudperson.
- Boken har 606 sidor plus extramaterial i slutet.

Torsdag den 29 maj klockan 20:00 är deadline för era gissningar som ni lägger in som kommentar till det här inlägget. Får jag fler rätta svar gäller det första korrekta svaret. Jag aktiverar alltså inte kommentargranskningen, då ni som vill planka andras gissningar ju inte får något för det;-)

Hoppas ni vill vara med! Jag menar det kostar ju ingenting att gissa, eller hur!?

Det här är mitt 88:e bidrag till Blogg 100. 88 down, 12 to go.

PS. Om jag inte får en enda rätt gissning tills imorgon lägger jag ut fler ledtrådar, okej?! DS.

28 kommentarer:

anemonen sa...

Vad trevligt jag hänger på för jag gillar att gissa gåtor.
Själv älskar jag deckare och den enda skandinaviska jag kan tänka mig är Anne Holt och det är Hanne Wilhelmsen som är kriminalaren.

Monica sa...

Inte en aning älskar deckare och kriminalromaner typ Sjöwall Wahlöö, PD James och Ed McBain
Ha en skön kväll

Olga T sa...

Jo Nesbös böcker är tjocka. Gissar på Nesbö.
Älskar tävlingar!!!

Stare Ström sa...

Vilken tyngd!! Innehåller den betongen också??? :-) Eftersom jag inte läser deckare har jag inte ens något att gissa på, men hoppas många nappar!

Olga T sa...

Missade visst titeln..... Tror att det är den senast av Nesbös böcker, den som heter "Polis".

Geddfish ♥ sa...

Jo Nesbö och boken Polis!

Eva Trillian sa...

Gissar inte på bok - anar att någon redan gissat rätt :))
Glad att du överlevde och inte alls frös ihjäl eller blåste bort!

Erik Semlan sa...

Tror också på Jo Nesbø som svaret på din tävling. Alla av hans deckarböcker om kriminalaren Harry Hole som jag läst gillar jag.
Tyvärr har jag inte läst hans senaste ännu, men den kanske har så många sidor. Polis!
Betongboken verkar vara en riktig "tegelsten". Men kanske perfekt som soffbordsbok, den ligger säkert kvar den blir placerad eller är det du som fotat den så att den verkar tung?
Undrar om Cementa finns med i boken?

Rigmor sa...

Herregud...jag som inte varit inne i någon läsperiod på länge...Kunde du inte ha valt en hundras eller så, någon du mött på en promenad...så hade jag iallafall hade en liten chans att gissa rätt...Och den enda som jag ens kan komma på, ja där har ju flera varit före mej, men ändå, chansar på Nesbö. Hans böcker har vad jag vet samma huvudperson. Så...det är inte snyggingen på bilden som är vinsten...Ja, ja...man kan inte få allt här i världen.
Tror det är nya istiden på gångs...ikväll åkte vinterjackan på till hundpromenaden, tur att man inte mötte någon...
kram kram

Life of Johanna sa...

min hjärna är rent för trött för ens orka gissa något nu, skall försöka hinna innan tävlingen är slut

Freja sa...

Jag tänker mig att det är Polis av Jo Nesbö, den 10:de boken om Harry Hole, men Nesbö har ju skrivit fler böcker än 10, så det är nog inte helt rätt... Blir spännande att se vem det är!

Freedomtravel sa...

Ajaj, jag läser ju inte deckare (nästan aldrig i alla fall), så den var svår för mig... SV: Golvet är fint, men eftersom vi både ska bredda och förlänga rummet funkar det inte att behålla det. Så ja, vi kommer ta bort det.

Kicki sa...

Den frågan var alldeles för tung för mig!...men boken hade ju varit intressant!:)

Life of Johanna sa...

Tyskland?! Har de glömt vad som hände sist de lät någon sådan politik bestämma?! Jaja, den siste idioten är inte född ännu.

Unknown sa...

Vill absolut komma åt tegelstenen men är urkass på deckarförfattare. Så jag återkommer imorgon när min mor får läsa ledtrådarna och förhoppningsvis gissar rätt.
hörs
/Kiki

KajsaLisa sa...

Den boken var ju grym, sådana praktverk älskar jag. Vilken tur att jag inte vet ett dyft om deckare så jag röjer min identitet :)
Appropå Beton gjorde jag ett riktigt fynd i London. En Le Corbussierbok för en hundring .

Susjos sa...

Skrollade snabbt ner så att jag inte hann läsa de andra kommentarerna, men du har säkert fått rätt svar redan!

Tror det är den norska författaren Jo Nesbo och hans sista bok "Polis".
Måste nog prova att läsa hans böcker igen, har "Fladdermusmannen" eller vad den första boken heter här hemma, och den var så seg,så jag har inte läst ut den!!! Pinsamt va? Jag som älskar deckare!

Susjos sa...

PS. Va synd att den snygga författaren inte ingår i priset! :-)

LissenTo sa...

Tror också att det är Jo Nesbo. har själv läst flera av hans böcker men inte dom senaste.

Hoppas solen kommer idag

Della sa...

Rejäl "klump". Tänk att ha den i handbagaget...

Ama de casa sa...

Jag tror också på en Nesbø-bok. Ser att många gissat på det. Tur för dig, för det är svindyrt att skicka grejer till Spanien ;-)

cat sa...

Ja här är också kallt som tusan! Nog kan jag tänka mig att betongboken är snygg, men mitt intresse för ämnet i fråga är mycket begränsat. Jag kommer därför att avstå från att tävla :-)

ansepanse sa...

min första tanke var Anne Holt men när du skrev att den har över 600 sidor, så nej, det är inte hon
Sv: nej, inte är det någon unge inte :) en fullvuxen hona, grå flugsnappare dessutom :)
kramar

Kerstins foto sa...

Var inne lite på den isländska författaren men det verkar inte stämma heller. Kastar in handduken i tävlingen, för ögonblicket i alla fall. :)
Vilken modell är Mustangen? Jo det är en Ford Mustang GT Cab 2006.
Har tyvärr inte (och hur konstigt är inte det) en bild på hela bilen men hittade en på nätet. Så så här ser den ut, bortse från den svarta stripen på nederdelen:
http://www.bing.com/images/search?q=ford+mustang+gt+cab+2006&qpvt=ford+mustang+gt+cab+2006&FORM=IGRE#view=detail&id=452054512C894E40A7148DB931220DF1283F0438&selectedIndex=12

Tony sa...

Jag skall säga dig BP att de böcker jag läst i min dag kan man räkna på ena handen fingrar. Men hur det än är så innan jag kollade bland kommentarerna dök Anne Holt upp i mitt huvud. Mest för att hon var med i TV igår i ett program om en engelsman i Scandinavien.
Dessutom verkar denna bok vara något för mig! :-)

Guldkryckan sa...

Verkar som om svaret redanstår här i kommentatorsfältet så jag avstår ;)

Min fru har lite svårt för att slänga grejer ibland, så även jag förr i tiden, men numera åker allt som inte använts på fem år, utan bara stått i ett hörne i förrådet, ut i soporna eller till återvinningen.
Det blir för mycket om man ska spara allt...fast nu var väl detta på ditt jobb förstås.
Minns hur jag tömde förråd i ett hyreshus en gång i tiden, har skrivit om det förut, kändes knepigt att slänga avlidna människors tillhörigheter, ett helt liv i tillhörigheter...ja jösses va surt det kändes inombords.

Men hur som helst..ha en underbar kväll.

Life of Johanna sa...

Ja, nu är lägenheten städad, måndag lämnar jag den för gott och blir lite rikare (iaf tillfälligt) haha..

Nej det ät mitt öra, haft problem nu ett år, så blir en röntgen till och troligen operation till hösten. Knäet skulle nog med behöva en omgång skall bara orka ta tag i det.

Anonym sa...

Helena i Uppsala
Polis av Jo Nesbø

(Jag kollar imorgon om jag haft tur.)