tisdag 20 maj 2014

En ”sådan” tisdag


Ipren och East India Pale Ale är en perfekt kombo mot ryggont. Kan rekommenderas!


En av två containrar som fylldes med dubletter av böcker som var upp till 50 (!!!) år gamla. Resten arkiverades och packades in i kartonger. 716 böcker hann vi med.


100-tals julstakar skänkes bort mot avhämtning. Intresserad någon... ?!


Just det, ölen intogs på Djurgårdsfansens "uppladdningspub". Kollegorna Susanne och Inger borde känna igen puben och budskapet på dekalen;-)

Ni som har följt min blogg ett tag vet vad jag tycker om tisdagar. Ni som är nya ska genast upplysas om mina tankar vad gäller denna veckodag. Jag tycker nämligen att tisdag är den mest värdelösa dagen i hela veckan och den har inget existensberättigande – alls. Nu vet ni det.

I källaren
Den här tisdagen slog nog rekord tror jag. Inte på grund av dåligt väder, absolut inte. Det var soligt och 22 grader varmt. Men att få tillbringa en så fin dag i källaren, i ett arkiv utan fönster, i damm och med hundratals ljusstakar och 1 000-tals böcker som sällskap känns aningen surt kan jag säga.

Arkivering
Inför flytten av mitt företag till nya lokaler i november var en städdag inplanerad just denna eländiga tisdag. 12,5 kvadratmeter är kanske inte stort för ett rum, men jag kan tala om för er att 12,5 kvadratmeter böcker som ska arkiveras sittandes på en pall respektive hårda kartonger är ingen höjdare. Under sex timmar lyckades jag peta in 333 böcker i ett Excel ark. Kollegan Gabriella ”slog mig” med 50 böcker, och hennes hundgöra slutade alltså med 383 verk. Å nej, vi är inte klara än.

Räddaren i nöden
Räddaren i nöden blev maken som föreslog en AW öl på puben vid Östra station. Intaget av två Ipren med första klunken var en perfekt bedövning för min onda rygg kan jag säga. Mmmmmhhhhhh. Att öl kan smaka sååååååå gott efter ett sådant hästjobb…

Det här är mitt 81:e bidrag till Blogg 100. 81 down, 19 to go.

19 kommentarer:

Eva Trillian sa...

Ahhh! En kall öl - speciellt efter en dag då man verkligen känner att man gjort sig bekänt av en belöning :) Det är grejer det! Men ont i ryggen kan man klara sig utan - hoppas den håller sig borta från dig nu!

Susanne sa...

Ni var ju hos Berit på Östra.
Ser att jag är himla glad att vi arbetar på olika avdelningar ;)

Stare Ström sa...

Ölen måste ha varit en riktigt höjdare efter en arkivdag! Usch!

Vilka bra helgbilder du visade igår!

Rantamor sa...

Kan bara tycka synd om dig och kollegan som var inspärrade i en källare hela tisdagen men en massa böcker och stakar. Nu kanske ni får vara utomhus i morron och stå på hötorget ? och sälja jul-ljusstakar,
sen kanske ni kan ha en personalfest för pengarna....
bara ett tips.
Vem som skulle köpa ljusstakar nu ???
Tja någon galen människa kanske !!

Hoppas att det ryggonda bara var en tillfällig källaront.

Tjingelingen från Rantamor.

Unknown sa...

Intressant aspekt på tisdagar, ska fundera över vad jag tycker och om jag kan hålla med eller tvärtom.
Att spendera dagen i källaren när försommarvärme råder ute tycker jag är väldigt dumt och onödigt.
Tänk om man kunde låta bli planera in inomhussysslor under vår och sommarmånaderna och ta sånt där källararbete regniga dagar istället, vore mycke klokare.
Hoppas ontet går över...snabbt.
/Kiki

Freja sa...

Arkivering.... Det är aldrig kul, men ändå liiite roligare när det gäller böcker än när det gäller dokument. Jag som jobbar statligt ska en gång per år skicka protokoll, skrivelser, brev, beslut och fan och has mormor, utskrivet och mappat, till ett arkiv i södra Sverige. Allt för att en eventuell framtida forskare ska ha alldeles för mycket material för tt kunna göra nått vettigt av det...

Erik Semlan sa...

En kall öl det är allt jag behöver, sjöng Kjell Höglund. Tror det var samma låt där han tjatade om "en stor stark" också.
Undrar om han håller på Djurgården, tveksamt...
Hur som helst, brukar inte den bollklubben träffas nära Vasaparken? Kan det vara Odengatan som jag lyckades plåta biltomt.
Men vad gör du på jobbet. Arkivera en massa böcker, hur sexigt är det på en skala?
Ungefär lika upphetsande som att träffa en potatisskalare...
Hmm det sjöng någon numera död komiker om i en pratlåt. Han var och dansade och började prata med en dam som visade sig vara potatisskalare. Så intressant löd hans geniala svar.
Fasen vad hette den artisten?

Erik Semlan sa...

Ha ha, garvade åt Rantamors kommentar. Om du tar dig till Hötorget för att nasa alla julljusstakar så berätta det gärna innan, så jag har en chans att komma och plåta från den försäljningen.
Tror ni skulle kunna hamna i tidningen. ;-)
Ett förtydligande. Hade ingen aning om att restaurangen på Östra station var Djurgårdens samlingspunkt. Men det är ju nära till Stadion. Ja just det, nu ska de ju spela på nya Söderstadion, är det inte så?!

Olga T sa...

Det där låter inte som något uppiggande jobb. Kan inte ens föreställa mig hur det skulle vara att flytta ett helt företag. Får hoppas att flytten blir till det bättre!

Ama de casa sa...

Det låter verkligen inte som ett höjdarjobb, och det var det ju inte heller - det var nere i källaren...
:-)

KajsaLisa sa...

Brooklyn IPA är alltid bra. Man kanske skulle investera i adventsstakar nu och sälja till jul.

Monica sa...

Det är inte bara glamour på ditt jobb som jag trodde :)
Öl och Ipren det ska jag komma ihåg.
Ha en bra dag:)

Hörni sa...

Låter inte så jättekul, särskilt inte ryggont. Men tack och lov för öl och Ipren. ;)

Kerstins foto sa...

Ja men jag säger bara ÄNTLIGEN! Äntligen fick du din AW-öl och med 22 grader varmt så var det ju inte en helt värdelös och bortkastad tisdag. Men jag avundas dig inte jobbet. Fy vad tråkigt. Hoppas att denna onsdag blir lite bättre, om annat får det helt enkelt bli AW igen. :)

cat sa...

Vilken tur att du har en sådan omtänksam make som försöker förgylla veckans sämsta dag för dig :-)

Ja du könet på den vackra grå katten är något att spekulera kring. Tycker nog att det mest ser ut som en hane.

Geddfish ♥ sa...

En gång i tiden jobbade jag också med lite Arkiv, nåja, ett hästjobb gjordes.
Idag var det lite surt också att ha bilen på verkstan i 2,5 timme, man blir lite lamslagen i värmen, vad göra?
Men, dagen är inte slut än. Gläder mig åt morgondagen. Och din sura tisdag är ju över ;)

Life of Johanna sa...

Nu har och göra ser jag. känner igen det där, flyttar det sista till Erik nu, känns sjukt skönt ( om en snudd vemodigt )

Ja, jag hann med och ta lite bilder med mobilen, hoppas kunna få ta med mig min systemkamera till köpenhamn och ta riktigt bra bilder där :)

om juniutmaningen är det lite hemligt, jag har frågor som skall svaras på i ett inlägg och bloggaren ett tips i nästa, så ganska enkelt och icke krävande :)

Guldkryckan sa...

Är beredd att hålla med dig..Tisdagar suger "hästpung".

Jo, en öl efter ett väl uträttat arbete, gärna fysiskt krävande sådant, är ju inte fel.
Men nu ska det tydligen bli ont om "humle"...en satans tur man kan dricka whiskey istället men på sommaren är ju en "kall" nästan en livsnödvändighet.

Whiskey funkar inte alltid...det är otroligt men sant. ;)


Tillönskar dig en fin afton...försökte precis skriva ett inlägg själv här men mina hjärnhalvor kommunicerar inte som de ska..får försöka imorgon istället...ha de gott.

Mias Mix sa...

Mmm kan riktigt känna hur gott den där ölen smakade! Lyxade med lite champagne igår, det var inte helt fel det heller :) Riktigt tråkjobb men tänk så härligt sen när ni kan flytta in i nya fräscha lokaler :)