torsdag 6 juni 2013

Tipstanten i farten

Tipstanten – det är inte jag, utan kollegan Helena som alltid delar med sig av kloka tips. Hon anser nog att jag (och några andra) på mitt jobb är i behov av lite knep i hemmet. Å hon har rätt. Alltså gör jag som hon och sprider hennes smarta tips vidare till er. (Bilderna är inte mina, för då hade dom varit skarpa, men ni ser ju ändå;-) )

Gummisnodd
När man målar till exempel väggar har jag retat mig många gånger över att locket på färgburken inte går igen längre då randen på burken är totalt igengeggad med färg. Hr har ni lösningen: trä en gummisnodd runt burken. Genialiskt!


Bananer
Bananer ruttnar väldigt fort har jag märkt – efter två dagar är dom prickiga och fula. När ni har köpt en klase separera bananerna, då håller dom längre. Har testat och det stämmer.


Koka vatten/ägg/potatis/spaghetti
Hur ofta har jag inte svurit över vatten som kokar över. Känner ni igen er!? Här har ni ytterligare en genialisk lösning på problemet – köp hem en 11-bitars sushi och spar pinnarna som medföljer. Lägg dom över kastrullen och problemet med vatten över hela spisen är löst.


Liggande brödrost
Det är ofta vi äter ”cheese on toast”. Vi sätter på ugnen och lägger in brödskivorna med ost på. Det tar ett tag innan ugnen är varm och osten har smält. Med det här tipset går det betydligt fortare – vänd bara på brödrosten så är saken biff - jag menar toast:-)


PS. 23 grader, sol hela dagen. Inte att undra på att jag inte rört en fena idag. Har bara varit och njutit. Å imorgon är det klämdag. Då ska jag repetera dagens ”prestation”;-) DS.

26 kommentarer:

Ama de casa sa...

WOW! Vilka braiga idéer! Särskilt den med brödrosten. Hur smart som helst!
:-)

Ama de casa sa...

Sen var jag FÖRST också! Inte så konstigt, egentligen. Men den värmen och helgdag, så är det bara vi nördar som är inne på bloggar :-D

Monica sa...

Gummisnodden måste jag prova och när det är färdigmålat vänder vi på brödrosten;-)
Ja en skön dag men inte varmare tack, för då böjar det ryka ur öronen på klimakteriehäxan;-)
Ha en skön kväll

Guldkryckan sa...

Det där med pinnarna och kastrullen måste jag ju prova..fast säger du att det fungerar så tror jag ju dig ;)

Har bara njutit på balkongen här idag..inte satt foten utanför dörren förutom för att slänga soppåsen i hålet i väggen där..men det räknas inte...tror jag ;)

Men nu ska jag bara jobba i morgon...hade lätt kunnat stanna hemma..hade varit trevligare..men plikten kallar ju...har dessutom fått höra att de kommer att släppa iväg ungarna från sista lektionerna tidigt och låter dem komma ner till mig istället...jippie...eller inte :(
Men så kan de va...snart är det fredagskväll..snart är det fredagskväll..snart är det fredagskväll.. (Guldkryckan blundar hårt och tittar upp efter 10 minuter...nähä..det funkade inte, det är ännu Torsdagskväll)

Tvi vale ;)
SV: Jo..haha...jag glömmer lätt otrevligheter som smällkalla vintrar ;)

Della sa...

Vilka bra tips! Vilken ska jag ta och testa först... ?
Kanonfnt väder här med, men jag har varit flitig och STÄDAT! Liksom grundstädat. Varför denna flit undrar man ju då - jo studenten nästa vecka. :)

Olga T sa...

Ursäkta men jag är mycket skeptisk till sista tipset! Vill man ha rinnande ost ner i brödrosten??? För visst måste väl risken finnas att det ska rinna ner smält ost? Det verkar vara en brandrisk t.o.m.
I övrigt slukar jag tipsen med hull och hår!

Anita - Malta sa...

Med dessa små knep i bakfickan känns livet genast så mycket lättare ;-) Gillar nog bäst den där med gummisnodden men lösningen på "koka spagetti problemet" var inte dum den heller.

En halv klämdag blir det nog hos mig imorgon. Våra kunder finns ju på den svenska marknaden och imorgon fredag är det public holiday här på Malta.

23 grader och sol hela dagen är ungefär som det varit här idag. Snälla Beate. Håll kvar värmen. På torsdag åker jag till Stockholm. Ha det bäst !! Bye bye !!

Freedomtravel sa...

Haha, men vilka galet braiga idéer! Det där med brödrosten var ju rätt kul! Man blir lite nyfiken på att prova! Jag vet en kille som brukade laga sina fiskpinnar i brödrosten, men jag har inte direkt känt nåt behov av att prova den modellen... ;)

Margareta sa...

Superbra tips men det där med brödrosten brukar jag göra - och nu när jag hade högläsning för sambo var jag ju tvungen att erkänna för honom också =) Inget som jag tror att han hade gillat med tanke på att jag brukar lägga på lite mer ost än vad du har på bilden. =)

Ja, värmen har kommit tillbaka till oss också idag, kyla i två dagar - som sagt så vänjer man sig fort och allt under 20 betyder frysfrossa just ni. Klagar på att det är kallt i stugan, 21 grader. =)

llh sa...

Måste säga att din blogg är väldigt varierad. Typ vem hade väntat sig husmorstips här idag på fetaste värmedagen, inte jag i alla fall :)
Inte för att jag klagar, gillar både variation och smarta tips! Men brödrosttipset tycks lite äventyrligt, jag använder våffeljärnet i sådana lägen.
Önskar både dig och mig en god repris av dagsprestationen imorgon!!!

Marit Johansson sa...

Det där är ju riktigt bra tips allihopa, tackar och bockar :)

Margareta sa...

Förresten, har du stängt fönster, dörrar och eventuella vädringsluckor+ Läste att det brinner i trakterna av Täby - avfallsstation kan ju inte lukta speciellt gott. =)

Kerstins foto sa...

Lysande tips, en del känner jag igen, som den med gummibandet på burken. Men jag undrar ju hur det blir i nästa steg när gummibandet ska av burken och locket ska på? Kommer det att säga "sprätt" och så är hela jag prickig av färg. Med min otur lär det bli så. ;)
Ha en fin helg.

Susanne sa...

OMG, är det kollegan H som kan alla de där husmorsknepen?
Imorgon ska jag ta årets första dopp. Idag blev det solstol med en bra bok.

Susjos sa...

Delar genast på bananerna!

fotobrus.se sa...

Toppentips!

LissenTo sa...

Husmorstips kan aldrig få för mycket av. Den med brödrosten har jag aldrig sett förut. Smart.

Hoppas du njöt som bara den i solen Beate :-)

Jag hann med en liten picnic i solen mellan jobben :-)

cat sa...

Vilka kanonbra tips, speciellt det sista! Man tackar, man tackar :)

Hörni sa...

Oj, helt genialiska tips ju! Tack för dem allihopa, nu gäller det att komma ihåg dem också. :D

Kicki sa...

Många bra tips, tackar jag för men det med brödrosten fungerar nog inte här då brödet kramas ihop när man startar!
PS. Jag hade lagt en tändsticka PÅ ägget inte under;)

oumberligating sa...

Prickiga bananer kan man alltid måla gula igen och då kan man ha använding av din fiffiga gummisnodd!
Oumberlige Peter kikade in och önskade en fin Fredag och en trevlig helg!
Kram!

Eva Trillian sa...

Tänk om man bara kunde komma ihåg alla bra tips också ;) Men, si, det verkar inte min hjärna vilja. Allt onödigt kommer den dock ihåg ... vilket jag i.o.f. tycker är roligare ;)

Margareta sa...

Kolla nedan vad som ligger och inväntar granskning för godkännande av kommentar hos mig:

Från-
kundtjänst
info@upplandsvasby.se
31.15.60.203

Postat den 2013/06/07 kl. 15:32
Du får gå tillbaka till skolan och lära dig kommungränserna. Hagbytippen ligger i Täby. Iofs väldigt nära både Väsby och Sollentuna. Dn hade alltså bättre koll än du denna gång…

Haha ... hur har det fått denna kommunikation till sig och vadå, det var väl jag som kunde kommungränserna =) =) =).

Ha det gott i hettan.

esterii sa...

Den tar jag, alltså brödrosts tipset.. Allt gott!

Anni sa...

Äter bara åttabitars, så det är ju kört. För övrigt använder jag toastabags i min brödrost! En superprodukt för det minimala hushållet!
http://www.planitproducts.co.uk/toastabags.html

Linnéa sa...

Aha, damen är ett riktigt snille att ha i hushållet. Roliga tips, ska testa. Glömde kommentera dina japanska o svenska frukostmackor. Brödrosten o gummisnodden var höjdare. Pinnarna kände jag till!