fredag 21 juni 2013

Midsommarblandning

Inte en droppe
Visst var det en riktigt fin Midsommarafton här i Stockholm! För första gången på många år föll det inte en enda regndroppe under hela dagen, vilket var skönt för alla som valde att hoppa och skutta rund Midsommarstången. Kan dock inte påstå att det var speciellt varmt – runt 20 grader, men i gengäld blåste det rejält. Inte helt fel det heller då vinden såg till att eventuella moln försvann. En helt okej dag med andra ord.

Volvon i repris
Vad ska jag bjuda er på för bilder då? Hrmmm, ni gillade ju ”min” gamla Volvo igår. Här får ni ser den bakifrån. Den har helt klart en viss charm. Precis som Mona undrar jag hur den har kommit dit och vem som äger den sedan 1989 obesiktigade bilen.


En av stans äldsta
Den här söta kaffekoppen hänger på en husvägg på Gävlegatan i Vasastan. På skyltfönstret förkunnas att ”Kaffestugan” är en av stans äldsta fik. Har inte testat deras utbud. Någon av er som känner stället?


Midsommarmat
Visst har ni köpt en och annan Abbas sillblandning idag!? Det gjorde inte vi. I stället tog vi fram ett österrikiskt recept och blandade vår egen favo sill med äpple, lök och crème fraiche. Å eftersom vi gillar stark mat spädde vi på med chilli. Undrar vad ni tycker om den sillen som innehåller inte ett enda sockerkorn;-)


Med denna blandning önskar jag er en fortsatt fin Midsommarhelg!

9 kommentarer:

Pumita sa...

Din gamla Volvo ser ut som om den var gjord av lakrits... men läcker ändå! ;) Njae, kaffestugan känner jag inte till men du ska veta att alla tips på 08-pärlor uppskattas. Du har en välfylld skattkista! Och den sillmackan skulle jag moffsa i mig på nolltid. Det vattnas i munnen när jag tänker på vad mycket gott du har blandat i... för att inte tala om bilden. Ååh, nu måste jag ta en rågmacka med matjes. Inte dumt det heller. :p

Anita - Malta sa...

Vilken gullig kaffekopp !! Känner dessvärre inte till stället men (vi) kan ju kanske prova fiket under mitt nästa besök till storstaden ;-)

Den där mackan tar jag gärna !! Ser underbart smarrig ut och jag gillar ju stark mat.

Sill blir det inte här och inte starkt kryddad mat heller. Maken vill ha lax med dillstuvad potatis och det är helt ok. Vi har lite sena middagsvanor. Runt tio brukar maten stå på bordet.

Ingen direkt midsommarkänsla här på Malta. En dag som alla andra bortsett från att vi tagit ledigt från jobbet. En värmebölja har svept in och det är nästan lite för hett på dagarna men ljummet och skönt framåt kvällen.

Ha en fortsatt skön midsommarhelg Beate och jag hoppas du slipper regn. Om det nu kommer en skur får du gärna skicka hit den för här behövs lite svalka ;-) Kram !

Eva Trillian sa...

En fin fortsättning på midsommarhelgen önskar jag dig också :)
Kaffestuga låter som ett trevlig ställe! Prova vet'ja'!

Freja sa...

Glad midsommar till dig med! Min midsommarmat blev en sallad och sen en hög salt & vinägerchips på det... Helt OK väder här med, men de som är ute i det säger att det är kallt. Jag drar filten över mig och fortsätter mysa inomhus...

Mona sa...

20 grader låter som himmelriket! I Gbg var det äckligt fuktigt varmt hela dagen, men framåt 17-tiden kom regnet och temperaturen sjönk till behagliga 19 grader ikväll.

Kul att se bilen bakifrån också. Hoppas få veta något om dess vidare öde. Här vankades det lax i stället för sill...

Guldkryckan sa...

Som sagt..den bilen skulle jag lätt kunnat ta över...har fixat iordning en bil tidigare i mitt liv...hade gärna gjort ett nytt försök...fast då hade jag viss hjälp då jag är kass på bilar egentligen, men jag lärde mig en del, skulle vara kul att se om jag klarade det :)

Den där ägg o sillmackan där såg god ut, men här blev det den beryktade matjesikllen och färskpotatis..som vanligt...är ju en vanemänniska jag ;)

Sv: Nä..ingen bröllopsdag ännu, först i nästa April...men tack ändå :)

Ama de casa sa...

Det såg smarrigt ut :-)

Volvon är läcker :-)

Monica sa...

I går var det lagom varmt tycker jag som inte gillar pygmèvärme.
Din macka ser god ut även om jag inte gillar sill tar nog ett par räkor istället.
Ha en skön lördag

Marit Johansson sa...

Härligt att ni fick fint väder, här var det mulet i stort sett hela midsommarafton och idag ösregnar det, så himla tråkigt... ha en fortsatt trevlig helg :)