fredag 14 juni 2013

Matpatrullen - en kulinarisk fredagAprilvädret fortsatte att hemsöka huvudstaden även idag. Tur då att chefen Håkan föreslog en upplyftande långlunch. Kollegan Eva är ju specialist på att hitta nya ställen på gångavstånd från vårt jobb. Alltså blev det två nya bekantskaper i Vasastan idag.

Thai House Wok
Thai House Wok är en kedja som etablerat sig på Birkagatan. Den roliga logon i lila och den riktigt coola inredningen med bland annat orangea bord såg lovande ut – helt i min smak som ni förstår;-) Färgerna till trots var maten inte mera än okej, lite smaklös och den serverades i alldeles för stora portioner, vilket är direkt ”avtändande”. Tre poäng av fem möjliga här. Snacka om att vi saknar vår älskade thai – Phuket House – som ju flyttat till Sundbyberg. Ni som bor i Sumpan – jag är sååååå avis!Systrar Andersson
Ett riktigt guldkorn däremot var Systrar Anderssons hembageri på Karlbergsvägen. Titta bara på bilderna så förstår ni. Kollegorna tog bakverk som fick MVG, själv tog jag en cappuccino som var riktigt bra. Inredningen är en salig blandning av loppisfynd, inklusive bestick och porslin. En söt dörrhund vaktade ingången. Fem poäng av fem möjliga.Lidl
Ja, och om vi inte hade drabbats av ett paltkoma efter lunchen och fikat hade vi kunnat äta en grillkorv som den nyöppnade Lidl på S:t Eriksgatan bjöd på. Den hade vi kunnat skölja ner med deras egen cola också - kostnadsfri den med. Efterrätten här bestod av glass som den lokala fotbollsklubben Norrtull SK delade ut. Jag har ju sagt det förut – det går att bli mätt i huvudstaden utan att betala ett öre;-)


Det ösregnade vid klockan 15:30 som ni ser. Eländet dokumenterades från bänken i busskuren.15 kommentarer:

Eva Trillian sa...

Arbetsdag light? :) Så skönt det låter! Och nu; mot en skön ledig helg - dax för solen att lysa på dig :)

Stare Ström sa...

En inte alltför jobbig fredag förstår jag! Det där bageriet skulle jag gilla!

SoF på tumblr sa...

Systrar Anderssons hembageri ser väldigt mysigt ut...
...till och med för en LCHF:are som jag. :)

Trevlig helg!

Guldkryckan sa...


Har ju lärt mig gilla Lidl jag..bra priser..läskedrycken är suveränt prisvärd...jo jag vet att många vill beskatta läskedrycken extra...tack gode gud för att vi är med i EU...annars hade man penetrerat hela sverige i akterseglet med dumma skatter.

Sv: Just Danmark tycker jag är mysigt att bara åka till..inga krav..en liten röd korv i bröd på gatan där..en öl på "ströget"..ja for helvede...skål på dig. ;)

Eva Trillian sa...

Sv:Klokhet ser olika ut - du bär din, jag bär min :) Och du missuppfattar inte mitt inlägg, du ser en annan vinkel - en nyans jag missat - visst uttrycker vi känslor i våra bloggar och kommentarer. Vad jag försökte förmedla är nog mest att vi lägger så olika betydelse i ord att det kan, KAN - inte måste - bli missförstånd.
Jag var med om ett litet försök en gång, om ords innebörd, och föreläsaren bad oss fånga första bilden i huvudet när han sa MÖSSA - vi tänkte alla på olika mässor. Vad kan då inte hända med ett stort ord som KÄRLEK... eller HAT ... eller ... ja, du förstår!
Jag är väldigt tacksam för alla som tar sig tid att kommentera med eftertanke! Annars blir det ju som att prata med sig själv är i bloggosfären ;)

Eva Trillian sa...

*MÖSSOR - inte mässor ;)

Marit Johansson sa...

Samma gråväder båder i norr och söder tydligen, så trist. Gillar den mixade inredningen på bilden, kul när det inte går i samma stil!

Kicki sa...

Systrarna Andersson, vilket ställe!! Helt i min smak!
Visst är det trist med vädret, sol och regn, sol och regn...
Idag ser det hoppfullt ut och jag ska till jobbet!

Monica sa...

Favorit blir Systrarna Andersson som har den söta vovven innanför dörren.
Jacob vars mamma bor i Sumpan får göra ett besök på Phuket House;-)
Ha en skön lördag

Ama de casa sa...

Åhå! Det är sådär regn ser ut... Jag hade glömt det.
;-)

Freedomtravel sa...

Jag har ju inte ens ätit på Phuket House.. trots att vi bor i Sumpan! Känner att jag kanske borde prova det nu! (Det blir inte så ofta thaimat, för Peter är inte så förtjust i det...)Har inte varit på systrarna Anderssons heller, men gillar inredningen! :)

Freja sa...

Åhh, det var alltså gratis korv de delade ut! Passerade där i torsdags och insåg att den tomma lokalen lyckats bli en Lidl under min frånvaro! Det är väl så att PrisXtra försvinner så det fanns plats på marknaden...

Susanne sa...

Thai House Wok var mycket bättre innan renoveringen, trots de allför stora portionerna.

Anni sa...

Systrarna Andersson är ett klassiskt ställe, ser alltid lika mysigt ut med det stora fönstret när man går förbi!

Mona sa...

Läcker inredning på bägge ställena!