lördag 29 juni 2013

Sommar = loppis


Denna extremt fula tomte vakade bland annat över en massa uråldriga fjärrkontroller till tjock-tvn.


Denna docka i samedräkt hade jag inte ens köpt i välgörenhetssyfte.


Den här väskan var liten och vägde ett ton. Men den hade åtminstone en viss charm.


Ett stort plus för hundbaren dock, men den var inte till salu;-)

Om jag hade slagit vad idag hade jag torskat något så fruktansvärt. Trodde nämligen att loppisen på Täby Galopp inte skulle ha varken många säljare eller besökare. Min motivering var lika logisk som fel:

- Det är nog många som redan är på semester. Det blir nog fullt med folk igen först i augusti.

Just det. Många har påbörjat sin ledighet och den använder de till att åka runt på olika loppisar i hela landet för att sälja sina grejer.

Med andra ord så slog antalet säljare rekord idag. Antalet besökare också. Det enda som inte slog rekord var antalet gjorda affärer. Så gott som ingen sålde något och säljarnas klagomål ekade över loppisen. Själv köpte jag fem svettiga hembakta kanelbullar i en plastpåse för 20 kronor;-) Varför?! Ingen aning;-)

Om ni tittar på bilderna jag tog har jag en viss förståelse för att inte många slog till och fyndade.

11 kommentarer:

Monica sa...

Pax för tomten skulle passa bra på trappen, alltid retar det någon;-)
Ja ett stort plus för hundbaren.
Ha en skön lördagkväll

Pumita sa...

Det måste ha blivit en billig trip... inget av du visar skulle ha fått följa med mig hem. Hundbaren är en kul och bra idé men jag får ju inga hundbesök och skylten... njae.

Anders W sa...

Det kan vara skönt att konstatera att man inte behöver flera prylar. Men lite kul bilder blev det. Så du gick inte hem lottlös.

Freja sa...

Hahaha Tomten hade kunnat få bo i min trädgård för att skrämma grannarna lite!
Sv: De affärerna du räknar upp kan jag gå runt i flera timmar och hitta massor av saker jag vill ha. Klädaffärer däremot, de är tråååååkiga...

Margareta sa...

Håller med dig till fullo även om det inte ens skulle följt med några kanelbullar hos mig - kanske med sambo. =)

Loppis har jag än aldrig besökt, trots att jag bestämt mmig för att någon gång ... men den gången har inte synts till ännu men förhoppningsvis någon gång.

Ha en härlig helg och nu säger jag godnatt efter en mycket trevlig kväll med god mat och dryck här på ön med svåger och hans sambo.

Ama de casa sa...

Loppisar är inte riktigt min grej, och nu förstår jag varför :-D

Susanne sa...

Hihihi, otroligt fula grejer. Skulle möjligen köpt tomten för att skrämma grannens barn ;)

cat sa...

Var själv på en loppis i fredags och jag blev bara beklämd över all skit som folk tror är säljbara.

Guldkryckan sa...

Loppis är ju kul..fast jag går inte på sådant..soffan är för bekväm att se på dvd ifrån...jo...fast frugan har ju ett sådant där uppdrag inom svenska kyrkan...kyrkorådet eller vad det heter..och då har de sådana där auktionsdagar då man kan köpa just svettiga kanelbullar för typ 30 kr styck...jag gick dit en gång..aldrig mer...men frugan fixar hem de svettiga kanelbullarna ändå...jaja..vad gör man inte när det gagnar de som har det lite svårare...fast kanelbullar är gott...men helst ska de inte vara svettiga...tar liksom bort tjusningen på nåt vis :)


Sv: Jo...tvättstugestoryn där brukar ju gå hem hos bekanta jag har..och jag klagar inte eller så..hjälper dock till ibland med att bevaka arbetet i tvättstugan om det är så att säga "obekväma" tvättpass tidsmässigt...sent på kvällen kan det ju vara lite otrevligt..så då står jag där med en automatkarbin (Brödkavel) och ser bister ut för alla som går förbi ;)

Marit Johansson sa...

Vilket fynd.. fem svettiga bullar :)
Tummen upp för hundbaren!

Susjos sa...

Loppis är inte min grej, borde ha ett här hemma istället, så mycket onödiga grejor som man har samlat på sig genom åren!