lördag 8 juni 2013

Presenter


Här är Andreas Granqvist betydligt rörligare än en julgran kan tyckas;-) Bilden är knyckt från DN.


Jonas Olsson som staty. Foto: Sverigesradio.se

”Rörlig som en julgran”
Visst tycker vi alla om presenter eller hur!? Är man barn vill man för det mesta ha många paket att öppna, speciellt på julafton. Som vuxen räcker det kanske med en eller två gåvor. Så ser jag på gårdagens fotbollsmatch mellan Österrike och Sverige. Den röd-vita elvan måste ha varit oerhört glad och tacksam för de två tidigara julklapparna laget fick av backarna Granqvist och Olsson igår kväll. Det är inte för intet att Johan Esk i DN anser att ”Granqvist var rörlig som en julgran”, för julklappar brukar ju ligga under en gran (med qvistar;-) ). Han ansåg också att ”Olsson var smidig som en staty”, men statyer brukar inte ligga under julkranar och sällan ges i present.

Maltas första seger i en VM-kvalmatch
Medan svenskarnas försvarsspel gjorde mig vansinnig igår kunde jag mig iaf glädja år lilla ön Maltas första seger i en VM-kvalmatch på 20 år. Förvisso kom den mot ett annat blåbärsland – Armenien, men ändå. Hoppas Anita blev glad igår kväll!

PS. Jag är fullt medveten om att de flesta av er inte vet vad jag pratar om i det här inlägget (= hoppar över en kommentar), men som inbiten fotbollsfan måste jag bara skriva om fiaskot i Wien igår. DS.

14 kommentarer:

Freja sa...

Jag hörde statistik i går morse. Österrike hade aldrig (på 11 matcher, tror jag) förlorat hemma mot Sverige... Och statistik = sanning, så det var ett väntat resultat ;-)

Guldkryckan sa...

Jo..det var ju inte så kul att vara svensk igår..om man gillar fotboll iallafall..men så kan det gå ibland ;)
Själv bryr jag mig inte så mycket om jag ska vara ärlig, fotboll är ju fotboll, en lek som man idag tar på blodigt allvar...lite för stort allvar om du frågar mig...men visst...hade ju varit kul om vi vunnit...det ska jag inte förneka.

Sv: Får kolla på allt här efteråt..gick nån bra film i två delar på Viasat istället..jo...så kan det också gå ibland ;)

Margareta sa...

Jag vet absolut vad du pratar om och hörde en hel del från en person som satt till vänster om mig. =) Nu använde inte hann julgran och staty i sitt vokabulär, men andemeningen var nog detsamma.


Hann inte fota österrikarna som körde parallelt med oss på motorcykel, iklädda röd och vit skinnklädsel. Tur för dem att de körde in i Finland. =)

Ha en skön lördag och hoppas att du har fler kanaler än vi här ute på ön. =) Allt verkar kretsa kring något bröllop som jag tydligen också är med och betalar, under stor protest.

Kicki sa...

Skriv på du, ibland måste man ju ta till något som inte passar alla = mig!:)
Tur att övervägande inlägg inte är om fotboll!;)

Susjos sa...

Jag såg inte matchen, fast TV:n stod på, vi hade ju middagsbesök. Men såg ju att Sverige förlorade. Trist, min man ser så fram emot att äntligen få se Sverige spela fotboll på tisdag på plats i friends arena, med en kompis, vilka möter de då?

Husbilen-Ellen sa...

Jag fick en inblick i en värld jag inte känner till. Kram ELisabeth

Anni sa...

Förstår, såg och stönade.
Grattis Österrike!

Della sa...

Ok, då är jag uppdaterad, som det heter. :)

Eva Trillian sa...

Fotboll? Har det varit fotboll? ;)

Ama de casa sa...

Jag har sett en enda kvalfotbollsmatch live (jag tror det var kval?). Det var Sverige - Finland på Råsunda. Vi satt med jobbet i ett VIP-bås där det fanns både dryck och TV. Jag undrade ifall man inte kunde få in nåt bättre på TV-n än själva matchen... ;-)

Guldkryckan sa...

Sv: (Igen)

Jo..det där om anonymiteten på en ö?
Existerar inte där enligt mig..minns ju allt skitsnack om både den ena och den andra där ute i skärgårdsidyllen som folk i omgivningen gjorde sig skyldiga till..jag med...visste ju inget annat..och det visste man ju..HAN var dum och HON var dum...inte klokt egentligen vad man bryr sig i en sådan kommun egentligen.

Fast idag kanske det är lite annorlunda...sägs det iallafall..alla nyinflyttade som integreras på ett helt annat sätt idag om man jämför med förr i tiden..så..kanske det blivit en annan grej idag. Men anonym? Glöm det ;)

Monica sa...

Undrar var Zlatan höll hus? :-)

llh sa...

Såg matchen, det trodde du inte eller om du hade känt mig skulle du inte ha trott dina öron. Men jag är inspirerad av Zlatans bok (skitbra på en massa sätt) och var taggad som en gnu inför mötet. Den taggningen självdog snabbt kan jag säga!!!
Men nu har jag genomlidit en fotbollsmatch på tv iaf, det var inte igår och lär inte bli imorgon om man säger så ;)

Linnéa sa...

Jo, Österike vann visst! Nu ska jag sippa i genom några av dina blogginlägg!

I morgon är det åter till vardagen. Sticker från torpet i morgon bitti.