onsdag 12 juni 2013

Psykodelisk konst och sång på Nalen


Fri sikt uppåt på Nalen om man bara är 1,65 meter i strumplästen. Vilket härligt färgspel i taket!


En av få halvlyckade bilder jag tog på bandet, men som sagt varken kameran eller jag räcker till riktigt;-)

Den mansdominerade publiken i närbild. Ok utsikt, då de flesta killar var i lammköttsålder;-)

När man går på konsert på Nalen i Stockholm är det väldigt bra om man är minst 1,80 m lång, speciellt som kvinna. På vackra Nalen finns nämligen inga stolar eller bänkar att sitta på utan man står helt enkelt (rakt) upp och (ner), tyvärr ofta bakom en kille som är 1,95 meter lång (se bilden). Man köper flytande föda i de två barer som finns och håller plastglasen i handen. När glasen är tomma ställer man dom på golvet. De är ju gjorda av plast – ingen fara för glassplitter alltså.

Steve Earle and the Dukes
Det var alltså Steve Earle and the Dukes vi tittade på igår kväll. Han är en gammal favo som vi lyssnar på varje gång han gästar Sverige. Igår hade han – förutom en trummis och en bas - med sig den relativt unga och väldigt rödhåriga Eleanor Whitmore, på sång och fiol, mandolin och gitarr samt hennes man Chris Masterson som även han behärskade hur många instrument som helst.

Nonstop i nästan tre timmar
Bandet höll på nonstop i nästan tre timmar. 32 låtar, en bättre än den andra fick vi lyssna på till klockan 00:30. Maken som med sina 1,95 m hade fri sikt hela kvällen, men vägrade att låta mig sitta på hans axlar, berättade efteråt att han var väldigt stolt över sin lilla ”dvärg”. Denne satte nämligen igång ett helt tjejgäng att vicka på höfterna i samma rytm. Själv missade jag det helt;-)

13 kommentarer:

llh sa...

Fiiint! Jag är också stolt över "dvärgen" och tror hon hade en jättekul natt. Vad är väl en skymd sikt mot ett rejält gung bland tjejgänget.
Och till nästa gång kanske du ska satsa på styltklackar - bara en tanke alltså. Då kommer du lätt upp i 1,80 fast det kan bli värre med gunget om du inte vill välta.

Eva Trillian sa...

Platådojjor, DET är grejer det ;) Men, jag håller med Ilh - vad är utsikt mot att vara höftvicknings-ledare :) Heja!

Susjos sa...

Låter som en toppenkväll, förutom att stå så länge...men då är det bra med höftvickningar :)

llh sa...

Svar: Måste bara säga Åh vad jag älskar din bolldiskussion, det är värt att följa matcher bara för att få ta del av den! Och klart att pappa blev lycklig och stolt...på ungefär tusen sätt :)

KajsaLisa sa...

Känner igen problemet, den enda lösningen är att vara där tidigt så man kommer längst fram.
Ett bra tips är en liten ryggsäck. Packa ned jackan där när dom släpper in så slipper du kön till garderoben och går förbi. Sen har du också ett stötskydd när dom trycker på bakifrån.

Monica sa...

Ingenting för mej då som är i navelhöjd :-)))
Steve Earle är ju inte helt fel men att stå i tre timmar.

Det är Ebba.
Ja jag vet att hon ska upp och titta igenom stan, hoppas den visar sej från sin vackra sidan.
Ha det bra

cat sa...

Jag hamnar alltid bakom galet långa män när jag är på bio, fast å andra sidan är jag knappt på bio nu för tiden.
Tror att huset på min bild byggdes för att efterlikna stilen i andra länder.

Ama de casa sa...

Vilket drag! Det finns många fördelar med att vara lång, men att vara kort är också bra ibland. Fast kanske inte när man ska ta kort... ;-)

Ama de casa sa...

sv: Snyggingen igår var tydligen vår borgmästare. Så mycket hänger jag med, jag trodde det var en idrottsman... ;-)

Marit Johansson sa...

Så dålig stil att du inte fick sitta på axlarna :) du skulle ha frågat någon av lammkötten istället!

Anita - Malta sa...

Känner igen det där med att inte se scenen. Bara en massa huvud i vägen.

Men du verkar haft en kul kväll med nice music !! Det är väl det som är själva grejen ;-) Häftig takbild !

Nä..jag är inte i Stockholm ännnu men kanske när du läser det här. Flyget anländer vid midnatt :-) Solen skiner väl även då för det har du ju lovat ! Eller var det inte all inclusive ???
Kram Beate !

Olga T sa...

Vet hur det är att inte se.....:( Gillar inte ståplats. Bra att hon svängde!

Jah Hollis sa...

Jodå, Steve Earle och hans band var i Malmö också, i lördags när jag var på studentfesten. Jag har sett honom många, många gånger tidigare (till och med på Cirkus i Stockholm), men tycker att han började upprepa sig något de sista gångerna, precis som hans skivor började låta ganska lika varandra. Men jag vet ju att han kan vara bra när han är på det humöret, så vi får väl se nästa gång han dyker upp i Malmö.
Det där med ”slugga” på jobbet begrep jag inte riktigt, jag har inte varit i Kristianstad och visat mig på jobbet på ett halvår nu.
Och de som spelade brännboll i Kungsparken gjorde det nog av fri vilja, verkade det som. Ett slags after work fast i det fria med eget dricka. Fast jag vet ju inte vilka de var, jag var bara en passerande främling som drog vidare när jag fått mina bilder.