fredag 28 juni 2013

Hur man märker att det är sommar i Stockholm

Under sommaren har det sina klara fördelar att ha sitt jobb strategiskt placerad mellan två hotell. Under sommarmånaderna är det nämligen inga affärsmän i mörka kostymer som bor där utan vanliga turister som vill njuta av Stockholm i bland annat stora familjerum (om man tar barnen med sig). Fri WiFi, frukost & parkering ingår för 1 350 kr.

Långresta besökare
Hittills har jag inte upptäckt så många barnfamiljer. Däremot är jag glad att dessa spanska motorcyklister i återfallsknutteålder har hamnat på min hemmaplan. Sedan i onsdags står hojarna illegalt parkerade à la spansk praxis precis vid hotellets entré.


iPhone i stället för papper
Idag fångade jag just dessa två damer som stod länge för att konsultera kartan på iPhonen. Papperskartor har dock inte dött ut än. Konstigt nog är det mest japaner som fortfarande använder sig av den gamla hederliga pappersvarianten.

Afterwork
Det tydligaste tecknet på att det faktiskt är mellan 20 och 22 somriga grader i huvudstaden just nu är mina älskade afterwork träffar med maken. Å då spelar det ingen roll att solen bara tittar fram sporadiskt. Bara det är varmt och det inte regnar så är jag nöjd.

12 kommentarer:

Lennart sa...

Jag ser också skillnaden på gästerna på hotellen här i stan under sommaren och andra delen av året. Höst, vinter och vår går det många herrar i kostym och kvinnor i kostymdräkt ut och in genom hotelldörrarna. Under sommartiden är det personer i träningsoverall eller annan lättare klädsel. Jag har sen många år fastnat i gruppen man med kostym, vi har vår klädkod på jobbet och jag tycker att en kavaj passar eller känns bättre en än jacka på något sätt. (kavajen har härligt många fickor..) Måste säga att jag har faktiskt även en sommarjacka. Jag kan släppa loss, när jag är ledig sliter jag av mig skjortan och slipsen och har pickétröja. Men byxorna ändrar jag inte så ofta, svarta Hugo Boss. Har flera par... Har fått höra av A att hon gillar mig i de byxorna och mina Armanitröjor. Jag ser visst så skön ut då?

Olga T sa...

Det hotellet får du gärna tipsa mig om. Åkte själv på parkeringsböter i veckan som var dyrare än hotellrummet vi bodde på...... Blev lite lack då receptionisten pekade ut mot gatan och tipsade oss att stå där. Men det är klart, man måste tänka själv också!
Mysigt med AW!

Eva Trillian sa...

After work ... ibland kan jag verkligen längta efter att INTE bo på landet ... men bara ibland ;)

Jah Hollis sa...

Sommaren har sina goda sidor trots att den kan vara lite opålitlig här i Sverige. Beträffande bilden på mig själv så tyckte jag väl att det inte kan göra någon större skada nu. :-)

Margareta sa...

Måste börja med ditt AW med maken, ölen se så otroligt läskande ut. Sitter just nu med ett glas rött efter att vi kört till Luleå tor och är ganska slut. Men även om jag inte har semester och egentligen har haft semester sedan onsdag eftermiddag - det dr fattar ingen annan än jag. Så känner jag att nu ... semester. =)

Att vara på ön gör ju att AW inte alltid är helt enkelt, men vi har en fin restaurang på Seskarö som kan locka och då är det bara att ta cykeln. Men det går lika bra med ett glas rött framför datorn och ett fungerande internet. =)

Det där med skillnaden på hotellen kan jag förstå att du ser och vi funderar just nu på hur vi ska göra med våra resa neråt i år - bil eller flyg och då eventuellt först stanna någon dag i Sthlm. Kanske på ett hotell nära dig och när du ser en kvinna med kamera och mycket att bära så vet du att turisten kan vara jag. =)

Ja, det är enkelt med den lilla gps:en oavsett om det är i mobilen eller paddan. Ids inte hålla på med papper - då går jag hellre vilse och sedan har ju jag även mun och kan fråga mig fram.

Ha en bra helg och förhoppningsvis kommer solen tillbaka imorgon och då ska jag ta sovmorgon, njuta av dagen förbereda middag samt bara vara.

Mona sa...

Även om jag ibland använder kartan i mobilen så skulle jag, som turist, helt klart föredra papperskarta. Jag blir galen av att inte kunna få en ordentlig överblick OCH få gatunamnen samtidigt.

Idag presenterade svt första solligan för säsongen. Sthlm 48 soltimmar och Gbg 27. Vi låg i botten tillsammans med Växjö o Lund! Tävlingen är igång!

Åh, den där kalla ölen ser såå läskande ut!

Ama de casa sa...

Trafikpolis-Ama sitter och hyperventilerar i en papperspåse. Ska den spanska parkeringskulturen sprida sig? GAAAHH!!!!
:-D

Pumita sa...

Hahaha, skrattar gott åt dina spanska lagbrytare! De gör som hemma. Jag måste också säga att det är en viss känsla med att stå där i gathörnet med en papperskarta och undra om man ska svänga vänster här eller i nästa... och så är det mer överskådligt också. E-kartan är bättre på att hitta restauranger och så... men inte ens den talar om ifall det är öppet eller inte. Inte omedelbart iaf, eller? Har inte använt min så mycket. Hursomhelst, det är upplevelsen som är viktigast. Jag vill inte vara effektiv och rationell på semester, det är jag till vardags så det räcker! :)

Pumita sa...

Svar på din fråga: Ja, jag vaknade nyss... eller strax före 9... efter att ha sovit i 12 timmar. Ibland måste man ta igen sig. ;)

KajsaLisa sa...

Sista bilden känns riktigt somrigt immigt läskande. På fredag sticker jag nog in till stan, tar ledigt efter lunch och avnjuter att semestern börjar på någon uteservering.
Själv har jag upptäckt en kartmetod som jag gärna delar med mig av, funkade jättebra i London.
Kolla upp redan hemma på saker man vill se, gå in och sök upp det på Google maps sen printar man ut det i ett format så man får med den närmaste tunnelbanestationen och tar med sig kartan på resan i en A4 plastmapp.
Fungerar jättebra och man slipper att kolla efter pyttegator på en karta eller försöka följa något som är så uppförstorat att man tappar bort var det ligger.
Saknar resmålet tunnelbana så går det lika bra med ett torg eller en känd byggnad.

Guldkryckan sa...

Hur märker man att det är semestertider i GBG då? Jo..det regnar...fast jag är lika glad för det...har tre veckor kvar till semestern nu och då ska det bli fint väder..jag har bestämt det ;)

Ja..de tiderna när man kunde gå in i en telefonkiosk, riva ut kartan i telefonboken för att ta med sig..ja..den tiden är väl förbi.
Idag är man beroende av appar och annan teknisk utrustning för att hitta ibland...appar och teknisk utrustning jag ej har i min telefon..så jag frågar mig fram...det fungerar det med ;)

Ha de bra nu.

cat sa...

Måste erkänna att jag föredrar pappersvarianten av kartor, för de är större och ger en bättre överblick över var man är och vart man ska gå.
Är nu hemma från mitt härliga ridläger, där det har varit väldigt omväxlande väder minst sagt.
Ha det så gott i sommarstockholm.