fredag 7 juni 2013

En klämdag i bilder

Idag har jag "återhämtat" mig efter Nationaldagen och börjat uppladdningen inför fotbollsmatchen Österrike-Sverige ikväll. Hade hoppats på sovmorgon, men den uteblev på grund av den här.Containern
Containern har tillfälligt ställts ut på gården då några grovsoprum i min ”länga” är avstängda tack vare byggställningar. Kan väl säga som så att det är många som är morgonpigga och börjar rensa i sina lägenheter när de är lediga. Ingen skönhetssömn för mig inte;-)

En japan och en svensk
Lunchen min blev väldigt frugal som ni ser. Brydde mig inte ens om att lägga upp de rostade brödskivorna på en tallrik. Vad gör man inte för att slippa diska när balkongen väntar;-) Till vänster ser ni min ”japan” som består av exakt samma pålägg som min ”svensk”: avokado, paprika, ägg och Kalles.


Medelhavskänsla
Vid Storstugan intill den enda puben/restaurangen i Täby Centrum finns den här fontänen. Det ni ser är utsikten från ”haket”, där maken och jag drack en eftermiddagsöl i den härliga värmen. Nästan, fast bara nästan som vid Medelhavet.


Leverans säkerställd
Till sist kan jag inte låta bli att visa upp en stork från Skåneland. Fick den av kollegan X som hittade den på åkern bredvid sin skånelänga. Storken har visst återvänt dit efter några års uppehåll med leveranser av bebisar i trakterna. Men nu är alltså utbärningen återigen säkerställd. Det kännas tryggt;-)


PS. Egentligen var ingen av era gissningar helt rätt här. Gogo, som är anonym, Monica och Margareta trodde att det var basilika, vilket den till viss del är. Blomman tillhör en brun thai-basilikaplanta. Smaken är nästan som lakrits och smakar inte alls som vår vanliga svenska basilika. Då vet ni det – också;-) Stort tack för att ni ville gissa:-) DS.

16 kommentarer:

Ama de casa sa...

Storkar är jättefina - fast svåra att fånga ;-)

I Andalusien fanns det (för mig) överraskande många storkar överallt. Roligt att se hur dom intagit alla kyrktak och annat inne i städerna :-)

Eva Trillian sa...

Äsch! Sovmorgon är överskattat (säger hon lite oärligt)!
Din asfaltsdjungel ser faktiskt väldigt trevlig ut!

Freja sa...

Härliga bilder! Och jag brukr inte heller duka så avancerat när jag ska ut till min hängstol, det är enklare att bara ta med så lite som möjligt...

Susjos sa...

Fick inte heller sovmorgon,fast det var ingen som störde,vaknade tidigt ändå..grrr!

Mums säger jag om din lunch, och underbar vy för en eftermiddagsöl där vid fontänerna.

Och,nej, det är mycket lättare att jobba natt på sommaren när det är ljust nästan hela natten...så underbart!

Hörni sa...

Jag använder också hushållspapper som tallrik ibland, det är smart ju. :)

Fin stork, kul att den kommit tillbaka, då blir det babyboom snart då. ;)

Monica sa...

Här ute har dom dragit in grovsophämtningen och tror att folk ska hyra en container för tusentals kronor, IDIOTER allt skit hamnar på småvägar och i naturen;-(
Mums nu måste jag köpa en tub kaviar i dag, snålvattnet rinner.
Själv är jag skottsäker så det får komma hur många storkar det vill, visst är dom fina.
Ha en bra dag

Kicki sa...

Lite jobbigt att bära mackorna på papper bara...
Men vilken härlig fontän! Kul att man får upptäcka nya saker!:)

Freedomtravel sa...

Vilken cool fontän! Det jag gillar med Stockholm är att det alltid överraskar mig, bakom ett hörn eller inne på en gård finns ett fint ställe som jag inte sett förut. Igår cyklade vi i superfina områden som var helt nya för mig, längs Hornsbergs strand. Vi var nästa chockade så fint det var! Sedan blir ju allting charmigare i den här sommarhettan :)

LissenTo sa...

Vad glad jag blir när jag ser fontänen. Barnen måste bara älska den. Trevlig utsikt för vuxna, kanske du också doppar fötterna där?

Kan inte sova ut på gräsmattan,skulle känna alla grannars blickar.

Balkongen lite pyttig

Marit Johansson sa...

Vilket kanonväder ni verkar ha, härligt. Vi åkte till Arjeplog igår, körde genom både regn och åska, solen skiner just nu men det ser lite ostadigt ut :)

Margareta sa...

Morgonen började kanske inte så bra, men fortsatte tydligen desto bättre.

Ser att jag nästan hade rätt =) och tack för den länken, till ett ställe som är ganska sporadiskt. =)

Här är det lite upp och ner med vädret, trots 19 grader på kvällskvisten så fryser jag - på med strumpor och fleecetröja. =)

Anders W sa...

Tänk att ha medelhavskänsla hemma, vilken lyx. Snyggt fångat!

Husbilen-Ellen sa...

Härligat med värmen. Fin storkbild. VIlken tur för återväxten!! Ha dé gott!

Anni sa...

"Cykelåkning förbjuden på gräsmatta och i pool" ???!!! Men man får alltså cykla där - bara man inte åker?

llh sa...

Jo här vet du nog vad som fångar mitt intresse: medelhavskänslan, haket, ölen och folket :)
PS glömde svara på din vänliga fråga, fingret är ok lite krokigt men so what det funkar fint :) DS

Linnéa sa...

Jo, gubbarna som hämtar brukar komma så där vi 7 tiden och skramla, särskilt vid ledighet. Medelhavskänsla i Täby, läckert, storkar gillar jag. Har missat din gissning på kryddan. Hade nog trott thaibasilika.