onsdag 15 maj 2013

Rapport från stekpannan – del 2


Det var Freja som gav en detaljerad vägbeskrivning till hyllan där hjorthornssaltet fanns. Hon förklarade till och med att det inte alls är salt utan... Tack tjejen!


Två sorters rörsocker som jag inte viste att de fanns.


Sirap, sirap, sirap och... Ja ni förstår att förvirringen tilltog här.


De japanska nudlar gjorda på konjaksmjöl smakade (tyvärr) inte ett dugg konjak.

Det är inte bara era kommentarer till gårdagens inlägg som får mig att asgarva, jag imponeras också otroligt över era kunskaper vad gäller mat. Nu kan jag lugnt säga att jag INTE bakade/stekade brödet. Sorry guys! Hoppas att ni som trodde att jag skulle ge mig in i den leken inte blir alltför besvikna. Alldeles för tidskrävande och allt för många delar som jag/vi aldrig skulle använda igen. Däremot kommer ni förhoppnings bli mäkta impade över min fortsatta jakt på alla ingredienser. Det blev ju som en tävling (jag är ju en tävlingsmänniska som ni vet) att hitta grejorna i hyllorna.
Kan väl säga som så att jag inte blev mindre förvirrad av allt jag hittade som jag aldrig lagt märke till förut.

Konjaksmjöl
Nej, jag hittade inte konjaksmjöl hos ICA igår utan japanska nudlar gjorda på det. De – nudlarna alltså - hamnade på tallriken ikväll. De 1. smakade (tyvärr) inte konjak, 2. hade en gummikonsistens, 3. var väldigt långa och fick sörplas, 4. krävde en kniv till slut. Nudlar är ju liksom inga kräftor;-)

Rock & Sea Salt
Även det inköpet hade premiär ikväll. Saltet innehåller ”rocks”, jag lovar. Det var extremt ”crunchy” och förde verkligen tankarna till berg och stenar. Dessutom var det väldigt salt, vilket ju verkar logiskt, men Maldon Sea Salt eller Falk Fling Salt är betydligt mildare.
Nu ska jag gå en snabb bloggpromenad och sedan laddar jag inför Chelsea-Lissabon. Euro League finalen i fotboll som spelas i Amsterdam.

19 kommentarer:

Stare Ström sa...

Gud, vad du har hittat på hyllorna! Kul att se vardagsgrejor på det här sättet! Dvs, konjaksmjöl har jag aldrig behövt!

Mona sa...

Det är lätt att gå vilse i en livsmedelsbutik numera. Hade ingen aaning om att det fanns så många sirapssorter och ändå ser jag inte lönnsirap på din bild...

Maten ser jättegod ut, men så synd att inte nudlarna smakade konjak ;-)

Jag har alltid undrat varför hjorthornssalt heter som det gör. Har precis googlat på det och läser att det förut faktiskt gjordes av hjorthorn! Så märkligt. Undrar hur man kom på att det var ett bra jäsmedel. Det låter som något från stenåldern. Idag framställs det naturligtvis på kemisk väg. Snart kan vi väl skippa vanlig mat och bara käka kemikalier...

Guldkryckan sa...

Alltså..står det konjaksmjöl så ska det väl åtminstone smaka LITE av nämnda konjak?
Falsk varudeklaration är det annars enligt Guldkryckiansk lag....stäm arslet av dem...minst ;)

Nä..här bakas inte så ofta...åtminstone inte jag..köket ser ut som om colombianska kokainkartellen har haft årsmöte efteråt ;)
Frugan gillar inte det och jag älskar min fru så jag lyder ;)

Malla sa...

men tusan, nog trodde jag du skulle testa baka det!!

Freedomtravel sa...

Haha, nej det är faktiskt inte så lätt... I många recept är det ju alla möjliga konstiga sorters ingredienser. Problemet tycker jag mest är att man inte vill köpa sånt som man inte kommer använda igen. Nyss skulle jag t.ex. ha saffransolja i ett recept. Men det fick bli nåt annat...

Eva Trillian sa...

Njuter av att kunna följa en tävlingsmänniskas jakt i matvaruhandeln medan jag själv sitter helt still i stolen vid datorn och vilar mig efter dagens vedermödor :) Entertainment på hög nivå!

Rantamor sa...

Du är verkligen flitig när du letar fram varor i affär`n. och hittar dom me. Men nog kunde du väl unnan dina bloggvänner att visa att du fixar ett stekpannebröd.... *ler stort* när jag läser att dom verkligen väntade på ett resultat från dig med bakningen......

Och jag fortsätter min förvirrade matbibel !!!

Tur du påminde Rantafar att fotbollen började han pep genast upp å kollade, jag har sett den nya kriminalaren på fyran...
gillade verkligen.

Nej nu ska jag fixa lite thè åt oss innan vi promenerar i säng.

Tjingelingen i den stora staden som har blivit så grön å skön, snart har vi det här med.

=) =) =)

llh sa...

Bra jobbat bästaste tvillingsyrran :)
Imponerande många varor i våra butiker som är lika men olika. Undrar varför ibland men det är väl här den fria viljan eller naturliga urvalet ska göra sig gällande.
Gillar inte den vita färgen på konjaken, stämmer varken med japansk grå stärkelsekonjak eller den klassiska konjagaren.
Sista meningen är grekiska för mig men nu ska jag fortsätta läsa Zlatan och hoppas dimman skingras ;)

LissenTo sa...

Åh jag trodde du skulle baka, har för mej att Jamie Oliver bakar ibland.

:-)

Mmm, lite klokskap blir det med åren

Rantamor sa...

Å Rantafar som väntade på en förlängning...nu blev han sur !!!!

Jane sa...

Tips: köp ett paket med sconesmix, blanda ihop, gegga ut på en plåt, in i ugnen och njut sedan av alldeles nybakt, hemgjort bröd. Du behöver ingen kavel eller andra konstigheter, plättlätt ;)

Pysselfarmor sa...

schhh du kan hyra in mig att baka stekpannebröd så att du får ditt bildbevis ;-))

- ingen match förstår du - mycket enkelt för mig....behöver liksom inga mått heller utan en liten nypa av det ena och än det andra - sådana recept passar mig utmärkt ;-)

Marit Johansson sa...

Tack för fina stockholmstips, Fotografiska har jag faktiskt besökt en gång men måste ju såklart dit i sommar igen. Vin & sprit museet låter också intressant.

Monica sa...

Vad är konjaksmjöl tro, går det att använda till mer än nudlar.
Undrar om man skulle testa stekpannebrödet.

Ebba har också en pipande snopp, Jacob säger att det gör ont i honom när hon biter i den HAHA
Ha en bra dag;-)

cat sa...

Vilket platt fall att konjaksnudlar inte smakar konjak!

Ama de casa sa...

Maten såg otroligt god ut! Synd att nudlarna inte levde upp till förväntningarna...

När det är såna där lång-nudlar brukar vi bryta sönder dom lite innan dom tillagas. Att offra en kniv på dom efter tillagning ger ju mera disk.
:-)

cat sa...

Suddet på ettan skötte kameran åt mig ;)

Freja sa...

Hahaha, du hittade det! Tack för länken, den kan jag behöva efter en tids bloggtystnad... Snart, snart ska jag nog ta upp fotoutmaningarna igen, det var kul!

Kicki sa...

Hjortronsalt har jag med mig från barndomen...råsocker, rörsocker och allt vad det heter brukar jag jaga till min gamla väninna:)
Kul man kan upptäcka och få tips om nya saker!