fredag 3 maj 2013

Kasta ljus över nollåttornas vårmodeOm ni tittar på bilderna jag lägger upp förstår ni säkert att jag inte kunde låta bli att leka paparazzi denna soliga fredag där temperaturen masade sig upp till 14 grader.

Pyjamas
Vid Roslagstull klockan 08:00 träffade jag på den här tjejen som förresten höll på att sminka sig medan hon väntade på bussen. Sett bakifrån är färgkombon inte direkt en vacker syn. Alla bruntoner skär sig med varandra och med pyjamasbyxorna. När tjejen vände sig om såg jag till min förfäran att pyjamasen var en one piece outfit. Suck…Dress(wo-)man
Kvinna nummer två hade fått godkänd av "modeexperten" om byxorna hade haft något som jag kallar för passform. Undrar vad motsvarigheten till Dressman är – Dresswoman kanske;-)Balklänning
Okej, det var varmt i Stockholm idag, men denna balklänning var väl ändå att ta i tycker jag. Frös vid självaste åsynen faktiskt. Kan även berätta att klänningen var totalt genomskinlig och att ägaren till kreationen jobbar i samma fastighet som jag. Suck…Fler ljusa bidrag hittar ni hos Sinneskatten.

PS1. Den coola lampan som alltså kastar ljus över nollåttornas vårmode fotade jag på restaurang Station idag. Den är helt i min smak - tuff, fräck och enkel. Ska nog hålla mig till föremål i framtiden och låta bli att fota kläder respektive blåsippor som är scillor????? Tack för den upplysningen alla ni som påpekade att asfaltbonden återigen var helt fel ute. Vad förväntar ni er egentligen;-) Blått som blått liksom, blomma som blomma - "same difference" som maken skulle uttrycka det;-) DS1

PS2. De sista två foton är tagna med iPhonen. Sorry för den usla kvaliteten. DS2


27 kommentarer:

Rantamor sa...

Tack...tack för modevisningen , det glädjer en norrtoppningsmänniska att se vad ...hur...menade jag det nya vårmodet kommer att se ut.

Och ja jag tyckte att lampan kanske var snyggaste...den får mina tio poäng....

Sedan kan jag ju tycka att den brunbeklädda tjejen ?? inte var så tokig...ja ska vara frisyren dådå, lite risigt och nött...
en hollywoodfru hade säkert gjort förlängning...precis som den där tofsMaria som puffar till sitt hår tillåmed under dansen i letsdance.

Och tjejen för nu snackar vi verkligen en tjej med dom randiga böxan hon var ju rätt frän tycker jag...hon får nog åtta poäng av mig....tufft.

Men så till den där stackaren i den röda buggdressen...
hon skulle behövt en övervakare som värmde och månade om...
och me bar axel, har man sådant på jobbet ???
Alltså VAD jobbar hon med ???
Hon håller väl inte på med att putsa järnstänger ???

Och jag tycker att blåa blommor är blåa och snygga,
och vem har bestämt vad dom ska heta...
Linnè....hette han så eller hade han alltid linnebyxor???

Näe ha nu en trevlig kväll, jag bakar pizza och har bastat och tagit mig...ett...neeeej två glas vin...oj.
Va fort det går.

Tjingelingen.

Guldkryckan sa...

Jo..har ju aldrig varit mycket för mode..men jag förstår hur du tänker ;)

Men nu börjar VM i Hockey..ska se om jag orkar se Sverige så de där shveizarna..eller hur det nu stavas ;)

Med andra ord..ska se om jag FÅR se det för frugan..!


Ha en skön helg

Ama de casa sa...

Jag gillar lampan! Sen skulle jag kunna färgmatcha mina kläder som i bild två. Har nollkoll...
:-)

sv: Här kan du se vad Nobelpriset avser:

http://metrobloggen.se/amadecasa/nobelpristagare_i_basker_bla/

:-)

Rantamor sa...

Hade verkligen inte dig i fokus när jag fotade mina blåsippor...
jag skiter nog i vad blommor heter bara dom är njutningsfulla...

Blått, gult, rött, eller vilken färg som helst, blommorna i naturen är mina....min trädgård.

Tjingelingen.

Jah Hollis sa...

Då gäller det att se upp om man kommer till Tjockhult så man inte blir uthängd på din blogg som exempel på hur man i-n-t-e ska klä sig. :-)

Eva Trillian sa...

Nu måste jag ju fråga; pratar vi om "mode" för att det är nollåttor? Hade samma kläder suttit på folk utanför nollåttaområdet så hade det INTE kallats mode ;) Mest brist på, kanske!
Men lampan! DEN är snygg i vilket område som helst!!

Stare Ström sa...

Jag antar att de modeplaggen du visar är inne och konstaterar att jag är ute- både bildligt och bokstavligt!
Ute var jag när jag tog månadsbilden. Nej, vitsipporna får du bara tänka dig. De fanns där i det gröna men syns inte på bilden. Och om tingsrättens arkitektur- kan du begripa varför de skulle bygga en låda!?

sinneskatten sa...

Vi lantisar njuter av din modevisning.
Men så rackarns snyggt vet i sjutton om jag tycker det var.
Håller med dig....satsa på lamporna de faller mig i smaken.

SoF sa...

Kul att få kolla in stockholmarnas mode. :)

Men lampan var klart coolast!!!

Ha det gott/SoF

Freedomtravel sa...

Den där klänningen såg definitivt kylig ut! Men det gäller alltså att passa sig för din kvicka papparazzi-kamera om man är i krokarna (vilket jag ju är för det mesta ;))

Mona sa...

Nej, nej, sluta för allt i världen inte med att fota kläder och blåsippor. Blommor är jättesvårt. Jag kan bara det allra vanligaste. Sedan är det stopp.

Jag skulle ha velat se henne med pyjamasbyxorna framifrån. Eller vid närmare eftertanke kanske inte. En blåvitrandig one piece outfit? Jag ryser! Är det verkligen mode i Hufvudstaden?? Men du, hon kanske håller på IFK Göteborg? Då är det ju helt OK!!


Jag undrar också vad kvinnan längst ner jobbar med? Känns inte som rätt klädsel oavsett temperatur.

Hoppas du får en skön och solig helg!

Linnéa sa...

Ha, ha, "scillan" du tar dig!Men du vet allt är inte blått som blommar. Jo, snyggt vårmode du fotat eller? Nä, börjar nog bli lite "gammeltrist". Helt fantastiskt jag ser tjer plocka fram iphone, tittar på sig själva o vet inte riktigt, fotar sig o smikar sig i telefonen. Roligt inslag!

Pysselfarmor sa...

men jistarns stackarn i tredje bilden...tog tyget slut eftersom halva ena axeln syns ;-)
nästan så jag tycker mig se att den är på väg att ramla av henne.

Mias Mix sa...

Lampan är döfräck! Men kläderna, ja de kunde nog ha klätt sig lite bättre va :) Men himla kul att studera folk!

Anita - Malta sa...

Gillar skarpt dina paparazzi bilder ! Är ju inte sådär jättevanligt hos dig ;-) Men vårmodet.. eller vad man ska kalla det. Den första i pyjamas och högklackat... ursäkta men inte ens stövlarna är riktigt i min smak här. På bilden därefter ser byxorna lite "korviga" ut. Sista dressen är ju lite otydlig. Vad är det egentligen för rött stycke hon bär med ena axeln bar ? Nä.. modet verkar se ut som vanligt därhemma... Fastnar mest för lampans fina utformning. Fortsätt du att fota kläder och sippor som är scillor. Själv är jag helt ute och cyklar när det gäller både mode och blommor men..so what. Vad gör det om hundra år :-)

Unknown sa...

Hejsan i storstan! Har kollat ditt modesvep och konstaterar att jag är ganska traditionell, efter att häromdagen inhandlat traditionella jeans, jeansskjorta och marinblå skjorta/tröja...
Ha en trevlig helg! /SA

Della sa...

Nej fortsätt du med modeplaggen. Vi som är från landet har sån glädje av att se hur man klär sig i staden. :)

Monica sa...

Inte f-n var det snyggt i mina ögon men smaken är som baken och tur är väl det;-)
Lampan får en gillamarkering;-)
Ha en skön lördag

Freedomtravel sa...

SV: Haha, när du beskriver det sådär så låter vi ju lite… hysteriska (ler). Nja, det är sant att jag mest håller mig på Solna-sidan (vi har flyttat från Norrbacka till Widerströmska nu, det stora nybyggda huset bortanför aulan). Men i ett lite större perspektiv tänkte jag att det ändå är ganska nära… och självklart inträffar det att jag tar mig över bron till St Eriksplan…

Jane sa...

Lampan var helcool men resten ... suck! Tur att man själv har god smak, hrm ...
Förstår mig inte på det här "underklädes-modet" där man knappt har på sig några kläder och det lilla man har under ska ovillkorligen synas. Spelar ingen roll om det är minus 20 eller plus 20 grader ute. Det värsta är när småttingarna (8-9 år) anammar modet, de kan ju inte ens leka på rasterna för antingen fryser de eller så är kläderna för fina så de får inte för föräldrarna ... sorgligt!
Fortsätt gärna med dina härliga modebilder, det är kul! :)

llh sa...

Tryggt att se att folk är folk och ser ut som...folk oavsett om de trampar runt i 08 eller småstaden. Stämmer in i kören; fortsätt med dina spaningar av alltet :)
Hoppas att genomlysningen ger något för dig och läkaren att gå på, för visst har du en krånglande rygg tycker jag mig minnas. Eller så är jag ute och cyklar i vanlig ordning för genomlysningslab är en nyhet i min värld.

Margareta sa...

Du får inte sluta som papparazzifotograf! Mycket roligare än de som skvallertidningarna erbjuder.

Gräsligt, gräsligt, gräsligt. Inte allt men det mesta. de där onepiece har jag aldrig förstått mig på, de får se ut hur de vill, jag tycker de är gräsliga vilket som och denna med den kombinationen tar absolut priset av vad jag tidigare har sett.

Mitttenbilden hade jag aldrig reagerat på nämnvärt, men sedan kommer vi till den sista bilden. Nu var du snäll som kallade det balklänning men samtidigt så kanske du förolämpade någon som snart ska ha på sig en. =)

Vad är det?Ser ut som en tunn sjal som hon på något sätt lyckats trä runt kroppen, vedervärdigt och man skulle nästan kunna fundera på var du har din arbetsplats och vad du egentligen jobbade med - om jag redan inte vetat. Hihihi.

Apropå gemensamma nämnare och det Rantamor skrivit om joggare så kompletterar jag med mitt svar. MCförare ler inte heller och speciellt inte de som var med i mitt kollage -50+++ och lite mer, samt lätt gråtonade.

Jag hade inte det i åtanke när jag fotade men kom hem och såg bilderna, vad innehåll de flesta? Just den gemensamma nämnaren, allvarliga grå män i "övre" medelåldern.

Ha en bra lördag och du som inte ser mycket på TV (förutom fotboll) har inte förstått vad som nu väntar - hockey, hockey, hockey ...

Meta sa...

Kanske tur att alla inte bryr sig så mycket eller så har de krossat spegeln för länge sedan och tappat hoppet.
Ha en fin kväll
Kram Meta

Anonym sa...

Änte rolit när folk inte bryr sej om hur dom ser ut?

Ruth i Virginia
(fegis som klär sej som de flesta)

Anonym sa...

Ja, det där med mode....

Hörni sa...

Hahaha! Men menar du att Onepiece inte är snyggt? Jag som har en sån..;)
Men jag lovar att inte gå ut i den. :)

Marit Johansson sa...

Onepiecekvinnan tar priset här tycker jag :)