onsdag 22 maj 2013

Ett riktigt höjdarinlägg

Precis, idag ska jag bjuda er på ett riktigt höjdarinlägg i dubbel – eller om det är kvadrupel – bemärkelse.

1. Tolv tips för en bra blogg
Hos Freedomtravel hittade jag det här höjdarinlägget. Måste säga att alla vi bloggare borde läsa hennes tips. Trots att jag är en ”erfaren” bloggare (överdrift) är det mycket som jag aldrig tänkt på, bland annat min egen bloggs inriktning. Oooops!

2. På jobbet: sett från nionde våningen
Som ni vet jobbar jag på nionde våningen i en fastighet i Vasastan. Under sommaren ska det enorma glastaket som räcker upp till tionde våningen bytas ut. Som ni ser har byggställningarna kommit på plats. Det gäller att inte ha höjdskräck skulle jag vilja säga.


3. På jobbet: sett från bottenvåningen
Byggställningslabyrinten är ganska så imponerande underifrån också. Jag gillar ju att titta upp till högre höjder som ni vet.


4. På hemmaplan
Här ser ni ytterligare höjdarbild från min hemmaplan Täby. Här ska balkongerna på 9:e och 10:e våningen få nya fronter.


Så visst blev det ett höjdarinlägg idag;-)

19 kommentarer:

Eva Trillian sa...

12 tips för en bra blogg ... Först får man väl kanske fundera på VARFÖR man bloggar ... eller? ;) Jag är rätt nöjd med m in lilla plattform för trevliga bloggpromenader och en och annan bloggolega som blir en bloggvän!
Höjdarinlägg blev det verkligen! Känns skönt att jag sitter ner när jag tittar på dina foton! ;)

Guldkryckan sa...

Hade en inriktning en gång i tiden på några andra bloggar..det sprack ju hejdlöst ;)
Nä..lite personlig...dock inte för mycket...har mycket jag skulle kunna "tycka" om..men jag står över det...orka liksom ;)

Jo..ett höjdarinlägg blev det ju :)

Ha de bäst.

Peranders sa...

Bra tips om hur man bloggar. Flera av dem tillämpar jag redan, typ att skriva kort och ha med bilder.

Anders W sa...

Visst är det riktiga höjdare. Nästa gång vill jag gärna se det från toppen. Då blir det toppeninlägg också.

Husbilen-Ellen sa...

Helt klart ett höjdarinlägg. Jag skulle inte ha fixat att jobba på de höjderna. Det var ju för all del aldrig aktuellt heller. Ha dé! Elisabeth

Olga T sa...

Oj vilka höjder! Mäktiga foton. Ska klicka in mig och läsa de tolv tipsen och se......

Anita - Malta sa...

Ja, det blev ett riktigt höjdarinlägg !! I dubbel bemärkelse dessutom ;-)

Tolv tips för en bra blogg. Hmm...

1. Välj en inriktning för bloggen. - Ja, det skulle väl vara foto och Malta då kanske eller.. Det var lite knepigt med tanke på att jag lätt svävar ut i annat trams.

2. Brinn för ditt ämne. - Nja.. visserligen har det blivit väldigt varmt här nu ;-)

3. Var personlig. - Det har jag nog varit lite för mycket tror jag.

4. Våga vara unik. – Tror vi alla är unika.

5. Fatta dig kort. - Ja, annars hinner man ju inte.

6. Använd bra rubriker. – Försöker men tycker det är svårt att finna en bra rubrik som sammanfattar innehållet på ett bra sätt.

7. Korrekturläs dina egna inlägg. – Självklart !

8. Använd bilder – Ett måste !!

9. Ha en ren och snygg design. - Har iallfall ingen störande reklam ;-)

10. Titta på bloggen utifrån – Japp !

11. Uppdatera regelbundet - 3 gånger per dag ?? Nä.. men inte mindre än 3 gånger i veckan iallafall.

12. Kommunicera med läsarna - Tror jag gör det just nu :-)

Tack för tipset Beate. Finns tydligen en hel del att fundera på.

Susjos sa...

Får kolla in de 12 tipsen...
Du har lyckats med ett bra höjdarinlägg idag!!

Mona sa...

Jag sitter här och dreglar. Jag älskar såna här bilder med mycket linjer, mönster, höjd och bredd. Men fy för att krypa omkring på den där ställningen som han på första bilden.

Usch det här påminner mig om att mitt hus ska genomgå renovering av fasader, tak och fönster. Det behövs verkligen, men dom ska börja i juni och förmodligen hålla på till slutet av augusti och vi ska måste hålla fönstren stängda under tiden. Vet inte om dom ska packa in huset i väv också. Då blir det ju en toppensommar att varken kunna titta ut eller vädra... Jag som brukar ha fönster öppna dygnet runt under sommarhalvåret. Så därför vill jag ha svalt väder för att undgå att stekas levande inomhus, men varmt och skönt för att kunna vara utomhus och hemifrån så mycket som möjligt. Hur sjutton ska jag få ihop detta?

Vi får säkert många tillfällen att jämföra vädret mellan Gbg o Sthlm :-D

Monica sa...

Täby centrum åker man inte till om man inte måste, uppgrävt och ställningar överallt. Nya utfarten mot E18 är ju livsfarlig med betongväggen som skymmer den övriga trafiken;-(
Bilderna är så läckra måste vara underhållande att titta på hunkarna som jobbar;-)
Ha det bra

Ama de casa sa...

Titta upp på höjder är oftast lättare än att titta ner från dom...
:-)

Häftig byggnadsställning! Hoppas dom dragit åt alla skruvar ordentligt...
:-)

cat sa...

Det var minst sagt svindlande bilder du bjuder på!
Hoppas att det inte blir ett väldans oväsen på jobbet, så att du kan fortsätta designa snygga böcker i lugn och ro :)

llh sa...

Skulle säga att det är ett kvadrupelt höjdarinlägg, absolut bara jag visste vad ordet betydde ;) Behövs här idag i 12 grader och mörkgrått. Alla lampor tända mitt på dan en månad innan midsommar men vi har förstås redan haft årets sommar med de 22 graderna förra veckan.
Gud vilken gnällspik du fick i kommentarsfältet. Vi börjar om: älskar de hissnande bilderna med nätverk av byggnadsställningar!!!! Och tipsen är konkreta, jättebra. Men får mig att önska att jag hade tänkt lite - skakat mina två små grå - innan jag började och fundera på att klappa igen, möjligen börja på ett nytt organiserat projekt med profil och inriktning någon gång i en ljus framtid när jag lärt mig stava och fotografera. Nej jag går inte med håven även om det verkar så. Bara ohjälpligt gnällspikig idag - nu ösregnar det också.
Men jag är stolt över dig!!!! Din blogg uppfyller alla kriterier utom tre om dan men det tipset var ändå inte bra, sex till åtta brödskivor om dan liksom ;)

cat sa...

Ha ha jag menade blek i det att han inte var grön. Självklart är han inte blek på andra sätt :)
Hade jag varit en tjuv skulle jag stulit honom och skickat till dig ;)

KajsaLisa sa...

Kollade länken. tyckte det var bra tips. Men lite åsikter hade jag.
Välj inriktning: Där håller jag inte riktigt med, om man nu inte bestämt sig för att göra en mode, bok eller fotoblogg givetvis. Tycker det börjar bli alltför många nischade bloggar som tillslut bara riktar sig till nischade människor. Skulle vara kul med mer gladbloggar där man kan förvänta sig vad som helst.
Var personlig: Kan ju tolkas på olika sätt. Min egen erfarenhet är att ifall folk är för öppna med namn bilder på sig själva o.s.v . så vågar man inte ta ut svängarna och vara personliga. (Tänk om han på anställningsintervjun googlar)
Man vill ju läsa något som är intressant underhållande eller roligt, vad den som skriver heter i för och efternamn har ju mindre betydelse.
Skriv kortfattat : Okej, jag har tränat på att försöka blogga kortfattat i snart fem år och någon gång så lär jag mig väl det :)
Jättehäftiga svindelbilder ( fast tvärt om ) speciellt dom två första.

Freja sa...

Ohh, vilka coola bilder! Jag hoppas de har säkerhetsselar när de ska klänga runt i de där ställningarna... Och det där med att ha en inriktning, jag funderar på vad jag har för någon... Frejigt? Jag skriver ju om det som finns i mitt huvud, det är ju oxå en sorts "inriktning" och det är väl lite samma hos dig? Fast du är betydligt bättre än mig att få till texterna snärtiga och bilderna bra!

Freedomtravel sa...

Roligt att du länkade till inlägget! Huh, jag som är sååå höjdrädd... Det där jobbet skulle jag inte vilja ha!

Susanne sa...

Wow, vilka häftiga bilder.

Linnéa sa...

Hu, häftigt får jag erkänna trots att jag är verkligen höjdrädd! Föredrar att titta nerifrån om jag inte är bakom glas där uppe. Men å andra sidan kan man få nackspärr genom att glo uppåt och försöka få till en bild.