fredag 31 maj 2013

Grattis Norrtoppen


Busshållplatsen vid Östra Station har fått lite bredare påhälsning som ni ser. Om ni undrar vad de stora mörka fläckarna på väggen är för något kan jag berätta att de är Östermalms populäraste hundtoaletter.


Om ni som jag har för avsikt att "knycka" några sirenkvistar kan jag rekommendera att ni inte väljer den vita varianten - den doftar mindre. Trots att den luktade nästan inte alls började de närmast sörjande passagerare på bussen att nysa frenetiskt. Ooooops.

Världskänd
Då jag har många trogna och trevliga läsare från Norrtoppen vill jag gärna berätta för er att ni äntligen nått berömmelse för annat än snö, Rudolph the reindeer, hundspann och hembränt. Kan ni tänka er att ni nämndes i samma andetag som Indien idag! Det är BBC World som rapporterade om 47 grader i Indien och 28,9 grader i skuggan i Lappland – rekordtemperaturer båda två. Nu förklarade nyhetsankaret inte att Lappland ligger i Sverige, men ändå. Tänkte bara att ni ville veta!

Avis
Om BBC sprider ert fina väder (och några solbadande kroppar på en gräsmatta) över hela världen så kan jag inte låta bli att ödmjukast gratulera er till sommarvärmen. Unnar er varenda solstråle av hela mitt hjärta, men jag är så f#¤%&%¤# avis på er. 23 grader kan liksom inte mäta sig med era drygt 30 grader i solen å då hjälper det inte ett dugg att vi kan skryta med Friends Arena, Slottet, t-bana och rulltrappor;-)

PS. Bilderna jag lägger upp har ingenting med inlägget att göra, men de är nytagna och jag lägger upp dem ändå;-) DS

20 kommentarer:

Anita - Malta sa...

Tänk på när du hade - 10 grader i Stockholm eller ännu kallare. Då var det minsann inte kul. Tycker 23 låter ganska behagligt. Samma som här nästan. Kom gärna hit i Augusti. Då får du känna av värme kan jag lova ;-) Fina kvistar du knyckte :-)

Anita - Malta sa...

Svar.. Nä det är inte Spinola Bay men Balluta Bay. Hoppas det går lika bra. Då ses vi om en timme eller.. P.s Det är bara högklackat som gäller och helst en rosa dräkt ;-)

Husbilen-Ellen sa...

Upp och nedvända världen vad gäller vädret över Europa och Sverige. Men då har vi något att prata om, som inte kommer alltför nära inpå! Elisabeth

Olga T sa...

Syrener luktar ja! De luktar bäst där de växer :)

Kicki sa...

Vi har mest lila syréner i vår trädgård och det doftar ljuvligt!...och de får stå kvar där ute! Upptäckte en vit bland de lila och undrade: hur har det gått till?

Jah Hollis sa...

Här måste jag ju bara, faktakollare som jag är, påpeka att Lappland faktiskt finns i Finland också. Och de lär väl ha haft lika varmt där med.

Mona sa...

Haha, översta är en typisk Beate-bild! Allergiker som jag är, kommer det inte mer än krukväxter innanför mina dörrar.

Vi hade också 23 grader idag, men jag avundas inte dom i norr. 23 grader är ju i skuggan, så i solen är det ännu varmare. Det räcker gott och väl för mig!

Mona sa...

PS. Jag skrev ju igår att fotomotiven hela tiden ramlar framför dina fötter. Översta bilden är ett lysande exempel på detta!

Anna sa...

Ja nu ska man bo i Haparanda om man ska ha värme, dom njuter nog för fullt nu.
Vilken lyxig toa hundarna har :)

Monica sa...

NEJ NEJ inga 30 grader för en viking, tycker det är lagom nu.
Vita syrener är vackrast även om dom nu inte skulle lukta så mycket.
Ha en skön lördag;-)

Rantamor sa...

Tjoooohooo nu har någon uppmärksammat att det finns ett land norr om Dalälven som heter Lappland...och då blir nog vi i Västertoppen och Norrtoppen lysande lyckliga.

Hundspannena har nog långtidsparkerat och hembränningsaparaterna har nog kokat över av all värme...

Tack för att du har uppmärksammat oss, det underliga folkslag som snart lever i ett ljus dygnet runt, och solen bara doppar sina strålar i vattnet och poppar upp igen.

Vi var nyssens och tog upp våra nät och jag lovar vi hade båda behövt en lång heltäckande burka, för jävlars va mygg vi hade nere vid båten innan vi kom ut på havet....
Suck..men allt är bättre än vintern!!!

Tjingelingen idag kan du säkert sitta på din balkong å läsa en deckare, om inte dina grannar snackar så att du tappar koncentrationen...

Tjingelingen från Rantamor å Far.

Rantamor sa...

Glömde skriva att det är otroligt äckligt med dessa knutpissare.
Vi har en sån där stor veckopostlåda
och tillåmed där kan hubdägare låta sina älsklingar lyfta benet...
om det skulle hända när jag såg det så skulle jag smyga efter hunägaren och sen ställa mig å pissa på hans postlåda me !!!
Tog nog me Rantafar också !!!!

Så d så!!!

Ama de casa sa...

Skönt att jag har flyttat från Norrland. Här i Spanien är det relativt svalt och skönt ;-)

Jane sa...

Med "andan i halsen" springer jag förbi dig för att hälsa :) Har så otroligt mycket som ska bli klart innan måndag men sedan ska det väl lugna sig ...
Tiden mellan hägg och syren är absolut den ljuvligaste på hela året, har en hel syrenhäck vid kollo och brukar ta hem några kvistar för att njuta vidare (trots nysningar) men blir varje gång lika putt för att de oftast slokar så fort (har prövat alla knep).
För att kommentera den andra bilden - ja, jag är ju ägare till en hanhund som gärna vill lyfta benet där andra hundar redan "markerat" men jag kan faktiskt se till att han får göra det någon annanstans än på husknutar, andras staket, postlådor etc, vilket är trevligare för alla parter (eller kanske inte för Max då) ;) Ha det skönt i solen och värmen!

Guldkryckan sa...

Här har vi 27.4 grader i skuggan...är så tacksam för att vår ballkong bara har förmiddagssol och således är riktigt sval o fin på eftermiddagar och kvällar..perfekt för en "kall" eller två ;)

Jo..hundar som lämnar visitkort mot husväggar är ju inte så trevligt...men det är inte deras fel..går man i koppel får man ju gå dit husse/matte bestämmer...och det är ju så de kommunicerar våra hundar...läste nånstans att de kan känna på lukten efter en annan hund som lämnat visitkort och mer eller mindre kan "läsa" hela den hundens stamtavla..eller om om det var nåt annat...men kommunikation är det tydligen.

Själv pissar jag inte på husväggar...nog lika bra det ;)

Ha de gott i sommarvärmen.

Anni sa...

Men förra sommaren varade bara i en vecka för de där stackars lapparna, så det är dem väl unt att få lite värme! Nästa vecka kanske de har frost igen!

Marit Johansson sa...

:) ja det är verkligen högsommar nu här uppe hos mig... jag är i chock :) årets första dopp tog jag idag! Men ikväll drog det in regn så nu verkar det vara slut på härligheten!

Susjos sa...

Ja,idag har det varit riktigt regnigt på eftermiddagen. Tur man inte sprang Maraton !

Men igår var det ju en hel del sol, så jag blev t.o.m bränd i ansiktet,inte smart av mej!

Vilken underbar grodbakelse du fångat på bild :)

Margareta sa...

Tackar, tackar BBC (och dig för att du berättade)och rekordet avser nog maj månad för visst har vi haft varmare men kan lova att den här temperaturen räcker gott och väl för mig. I natt måste det ha kommit några droppar regn för jag hittade dem, dropparna alltså. Nu hemma i Luleå och där har det nog regnat lite mer, men det stack när jag närmade mig och nu är det so det ska - solen lyser.

Syrenerna älskar jag men tar gärna inte in dem, både pga av lukt och sedan är det för mycket "djur" i dem - de som inte syns. =)

De där hundtoaltterna borde det vara lika mycket böter som det är för när människan blöter ner. Sonen fick böta för X antal år sedan när han gjorde som hundarna, 800 kronor tror jag det var. Betala på plats!
Nu ska jag lägga upp inramat och förstår att det inte är "samma" bilder som du - inramningar med motorcyklar, spännande. Du kan väl gissa var mina inramningar kommer att befinna sig. =)

Den där tårtbakelsen och grodan, inlägget är kul och texten gör att jag skrattar. Tack för det också.

Linnéa sa...

Isch 47 grader nä! Mellan 20 - 25 är helt perfekt! Gillar vita syrener har dem på torpet i Aspudden förstås även lila. Men nyser om jag tar in så de får stå i vaser på verandan eller här på balkongen.

Ha det gott!