torsdag 2 maj 2013

Besök på Kungsholmen

Genomlysningslab
Det har ni väl inte hört talas om eller – ett genomlysningslab!? Men det finns faktiskt. Jag vet för att jag har stått i det och blivit genomlyst idag. Dessutom lät det precis som tre inkommande sms för varje genomlysning det gjorde. Lite roligt med tanke på att det är en vanlig ”röntgenmaskin” fast på högkant. Å japp, den ser ut som en toalett för elefanter. Tillverkare av monstertoan – jag menar genomlysningslabbet - är Philips, vilket nog hade väckt en och annan mindre smickrande kommentar från IT-bästisen Radde om han hade fått använda det. IT-folk ogillar nämligen det holländska elektronikföretaget intensivt…
Genomlysningslabbet med tillhörande "kontrollpanel".

Blåsippor
Efter genomlysningen var det dags att ge sig av mot t-banan. Å där såg jag dom – blåsipporna, massor, en hel matta som ni kan se på bilden. Och om ni har extremt bra syn ser ni till och med två krokusar och en fågel i mitten. Det är uppenbarligen på Kungsholmen de frodas – blåsipporna alltså.Gatukonst
På väg ner till (fel) t-banestation upptäckte jag den här söta saken på överste trappsteget. Inget ont som inte har något gott med sig med andra ord. Tänk om jag hade begåvats med lokalsinne och gått ner vid rätt t-banelinje, då hade jag ju missat denna roliga gatukonst. Inte hade jag hittat några blåsippor heller;-)20 kommentarer:

Shannara sa...

Är du säker på att det är blåsippor? Jag tycker det ser ut som skilla. =) Och jag håller med, tur att du gick ner där du gick ner för det där konstverket var riktigt sött!

Ha de gott ikväll, nu ska jag fixa kvällsfika till kidsen och fortsätta utnyttja det faktum att tonårsdottern fortfarande är otroligt medgörlig och spak efter valborgsmässoaftonens rabalder. ;)

Ama de casa sa...

Alltså... Dom där blåa i gräsmattan är inte blåsippor. Det är scilla. Som i sin tur är en variant av lavendel :-)

esterii sa...

Men fina blommor var det:)vad de nu än heter.. Allt gott..

Guldkryckan sa...

Gillar ju gatukonst jag..om de är av lite mindre karaktär och lite fyndigt...de där stora konstverken är ju fina ibland..men ofta är det helt enkelt bara för mycket..!sv: Jo..ibland vaknar jag i ottan flera timmar innan jag ska upp...knepigt med sömnen ibland..men så kan de va :)

SoF sa...

Förstår att du har haft en annorlunda dag idag, med din "belysning".

Hoppas att du får svar/besked som går att göra något åt.

Massa solskenskramar!

Jane sa...

Inspekterade bilden noga och undrar nu var någonstans man står för att bli genomlyst ... är det mot den där lodräta brädan? Verkar nästan som om man behöver någon sorts körkort i alla fall på apparaten med tanke på instrumentbrädans alla knappar och rattar!

Eva Trillian sa...

Genomlyst? För att bli upplyst, antar jag. Antingen vill man att de ska hitta något - eller inte! Hoppas det blir som DU vill i alla fall!
"Går man aldrig fel får man inte se något nytt" brukar min pappa säga - och SE så rätt han har :)

Per-Anders sa...

Genomlysningslab..? Är det sånt de använder på flygplatserna nuförtiden? Fin bild med blåsipporna. Skönt att våren är här.

Rantamor sa...

Vad i hela friden har du genomlyst, hela kroppen, eller är det bombgruppen som har börjat misstänka dig när du vandrar omkring å fotar att möjligt konstigt överallt i Stockholm ???????

Och när du hittat så många blåablommor ,krokus å en pippi så har du nog hittat våren tror jag.

Kul att du gillade det där med joggaren, jag tycker alltid så synd om dom för att dom ser så lidande och sammanbiten ut. Man skulle bara vilja hjälpa dom lite....


Tjingelingen från Rantamor.

Linnéa sa...

Nej, genomlysningslabb har jag aldrig hört talas om. Men gjort många genomlysningar via datortomografi osv. En liten tunnel. Så va är nu detta? Blåsippor, hmmm ser ut som scillor. Ha det bra "stolla".

Nu funkar kommentarerna så nu har jag kört bakåt.

Lennart sa...

Tack för mailet Beate. Glad och finurlig håller jag verkligen med om, sån är hon. A är härligt trevlig och underbar också, det har hon alltid varit och vi har kommit väldigt bra överens under alla år vi har känt varandra. Du anar inte vad vi har att ta igen efter alla dessa år då vi förlorade kontakten. När vi träffades under helgen för ett par veckor sen satt vi och pratade i timmar, långt in på natten, både fredag och lördag. Oj säger jag bara. Den här helgen ska vi träffas igen... jag längtar för fullt.

Hörni sa...

Häftig apparat du stått i. Själv har jag bara åkt in i ett rör liggandes, men det gick bra det med och var inte det minsta läskigt som så många hade skrämt mig med. ;)

Jättevackra blåsipps-scillor! ;D
Och rolig gatukonst också. :)

Hoppas maken mår bra nu.
Kram på dig!

Mona sa...

Jag trodde möjligtvis att ett genomlysningslab fanns på flygplatser, men efter att ha googlat förstår jag att det är en medicinisk apparat. Förutom vanlig röntgen har jag bara stiftat bekantskap med datortomografi. Hoppas du får ett positivt svar. Eller negativt kanske det ska vara. Inom vården är ju positivt negativt och vice versa...

Läste att dina blåsippor är scilla. Hursomhelst älskar jag blå blommor, så jag tycker det är magiskt att se denna blå matta!

Monica sa...

Huvudsaken är att dom är blå eller hur;-)
Vilken helvetesmaskin skulle nog vända i dörren;-)
Ja det var fin konst undrar vem EMA är.
Ha en skön fredag.

Della sa...

Vad kan jag mer än upprepa "ytterligare en givande dag!" :)
Spännande kontrollpanel.

krulli sa...

Det får nog helt klart bli ett besök på blåsippeön i morgon! Har missat det alla år men nu ska det bli av!

cat sa...

Hoppas det inte var någon konstigt som ledde till att du blev genomlyst. Den såg ju onekligen rätt knepig ut den där maskinen.
De blå blommorna är fina även om det inte är sippor :)

Som tonåring föll jag rätt illa under en hopplektion, vilket ledde till att jag inte red på över 20 år. Nu i medelåldern passar den mindre actionfyllda dressyren bättre :)

Stare Ström sa...

Vilken mysko apparat! Nja, blåsippor är det inte men vad gör det? Vackert är det med en blå matta och det är det som är huvudsaken, tycker jag!

Margareta sa...

Nej, nu blir jag lite orolig när jag se denna stora otympliga apparat som var növändig för din röntgen.

Genomlysningslab, låter oroväckande hela dig på något sätt. Men en form som påminner om hur en modern karusell, skulle kunna se ut.

Alla knappar med de olika pilar och även en smileygubbe som inte ler.

Jag hade inte reagerat på dina blå, för även när jag tittar i större format så ser jag inte att det inte är ... Men hade jag varit där så hade jag sett att det inte varit blåklockar. Hade jag varit där i fjol hade jag sett detsamma men inte vetat att det varit scillor. Nu hade jag vetat, och ser dem överallt nuförtiden. Trodde det var något mycket ovanligt i fjol när jag för första gången såg ordet. nedanför min balkong finns det till och med en tuss av dem.

Det är tur att man går fel ibland för då kan mycket spännande hittas. Söt gumma som någon EMA ritat.

Fortsätt med den sköna lördagen - förhoppningsvis.

Margareta sa...

Ps. det är väl inte något dumt som misstänks?