torsdag 16 maj 2013

En hop-on hop-off sightseeing tur i Stockholm


T. v. Här vid Danderyds t-bana station kan ni spana in det senaste herrmodet. Orange är som sagt väldigt inne just nu. T. h. Om ni har barn med er och inte har sett en rulltrappa förut kan jag rekommendera att ta den vid Östra Station. Det finns dock en risk för eventuell hjärnskakning som ni ser.


Nästan som på kontinenten:-) Östermalmsgubbarna väntar inte på 73:an som alla andra. De diskuterar livet.


Det kan vara vettigt att titta upp ibland. Man kan bli överkörd av en buss. Då spelar det liksom ingen roll längre om det var rätt eller fel buss.


Stureplan kan ingen missa. Sturehof är nog bästa stället för kändisspotting, förutsett att man vet vem man tittar på.

Här kommer ett smart (spar-)tips till er som har för avsikt att besöka huvudstaden under sommaren. Jag lägger även upp några bilder som visar hur mycket man kan uppleva före och efter en hop-on hop-off sightseeing tur.

SL (Stockholms Lokaltrafik)
Självklart vill ni bekanta er med vad Stockholm har att erbjuda eller hur!? Då kan ni med fördel köpa en 7-dagars biljett hos SL (Stockholms Lokaltrafik) för 300 kronor. För vet ni vad: innerstadsbussarna är många, de går ofta (förutom 73:an) och kör er till precis allt och lite därtill som de betydligt dyrare hop-on hop-off bussarna gör.

Hop-on hop-off
Nu undrar ni säkert hur jag vet det. Enkelt! Om man hoppar på fel SL buss och märker det för sent har man sett allt vad Sveavägen har att erbjuda, vilket i ärlighetens namn inte är så mycket. När man sedan hoppar av fel buss och chansar med ytterligare ett felaktigt byte har man den unika möjligheten att lära känna nya stadsdelar, väldigt intressanta sådana kan jag berätta.

Promenad
När man sedan beslutar sig för att ändå hoppa av bussen föreslår jag att man gör det vid en stor park med ett antal uteställen. Får jag tipsa om Humlegården. Några pit stops väl värda att besöka där när solen skiner.

Idag började sommararbetstiden på mitt jobb – klockan 08:00-16:00. Tack vare min hop-on hop off sightseeing tur (inklusive pit stop) var jag hemma en timme senare än under vinterarbetstiden (08:00-17:00). Men visst var det ett hett tips!

14 kommentarer:

Eva Trillian sa...

Av allt i ditt inlägg fastnade min uppmärksamhet på att ni har andra arbetstider på sommaren! Det är ju genialt! Bara att gratulera :)

Unknown sa...

Kul och trevligt inlägg!
Ha en trevlig helg!
/SA

Susanne sa...

En kanontips.
Sv: En av våra Unga Talanger arbetar på Sweco, så jag ska kontakta henne för ett studiebesök.

KajsaLisa sa...

Blev lite sugen att spontanåka buss i innerstaden, måste testa.

Mona sa...

Den unge (antar jag) mannen ser väldigt modemedveten ut. Skorna matchar kavajen och även axelremsväskan är orange, men jag tycker det är kul att killar bär färg numera. Jag hade nog inte vågat stå bakom han i rulltrappan.

Bilden med "se upp för buss" är så läcker. Jag älskar vinkeln du tagit bilden i. Jag tycker dock att det är lite svårt att hålla koll på bussen när man tittar UPP...

Ofrivillig sightseeing har jag varit med om ett antal ggr. Bl a en gång när jag trodde att jag gått på 58:ans buss. Snopen blev jag när den körde förbi min hållplats, som ändå är en rätt stor knutpunkt. Visade sig att jag stigit på 158:an, en snabbuss som bara gick i högtrafik. Hamnade långt söderut, nästan vid stadsgränsen, innan den stannade...

Marit Johansson sa...

Härligt, fler tips inför det planerade stockholmsbesöket :) du är ju en klippa!

Olga T sa...

Du är ju för härlig! Gillar hela inlägget. Lite extra gillar jag killen (?) med bastuban (?) i rulltrappan. Då fick jag lite tips inför helgen. Hörs!

Jane sa...

Kanonbilder och superbra tips för lantisar (och även stockholmare) :) Här har vi typ inga ställen för kändisspotting, räcker med att stå på torget och sedan gäller det förståss att känna igen hockeyspelarna utan full hockeyrustning. Vi har väl en och annan skådis också men den jag tänker på höjer sig över mängden fysiskt så honom ser man lätt.
Gillar dina östermalmsgubbar som umgås, sällan man ser nu för tiden då alla har så himla bråttom :/

Della sa...

Otroligt bra tips. Men vad jag hakar upp mig på är orättvisan i att du nu har sommararbetstid och jag inte har det förrän den 1 juni.

Kicki sa...

Ska ta med alla bra tips när jag ska besöka staden i sommar:)
Ser man upp så är risken verkligen stor att man kan bli påkörd av en buss!

cat sa...

Många spännande bilder och intressanta tips. Ska snart göra ett mycket kort besök i huvudstaden. Personalgruppen ska på lite studiebesök. Vi slipper nog åka lokaltrafiken i alla fall de av oss, som har valt att studiebesöka platser som ligger på gångavstånd från hotellet.

Tack för fina ord hos mig :)
Det enda jag gör i Photoshop är att eventuellt ljusa upp bilderna och ändra kontrasten om det behövs. Jag tycker att utmaningen med att fotografera är att få det så bra som möjligt vid fotoögonblicket.

Monica sa...

Sturehof ja det var några år sedan man satt där och smuttade på en Alexander;-)
Härliga bilder från ett vårvarmt Stockholm men gubbarna verkar inte tycka det är tillräckligt varmt;-)
Ha det bra

Freja sa...

Jag tar gärna emot stockholmstips, jag och ungarna ska nog dit en sväng i augusti!

Ama de casa sa...

När vi under 3 år tillbringade en vecka per månad i Stockholm (efter flytten till Spanien) så var dom där sjudagarskorten HELT perfekta för oss :-)

Jag minns också när jag var liten och hälsade på pappa i Stockholm så skulle han visa nåt extra spännande. Då gick vi till Östermalmstorg och åkte den lååååånga rulltrappan ner, och sen upp igen. Jag var djupt imponerad. Vi hade knappt några rulltrappor alls i Skellefteå :-)