onsdag 24 november 2010

Olika bud

I lördags vaknade jag klockan 12:15, i söndags 11:45 och i måndags försov jag mig. Ja då vet man att man är redo för semester. Jag fuskar lite och börjar redan imorgon. Detta betyder att jag får ytterligare en sovmorgon, vilket förhoppningsvis är en garanti för att jag inte försover mig på fredag, då vi ska kliva upp klockan 05:00 för färd mot Arlanda och vår välförtjänta semester. Vi har ju bara haft två veckor i år och det börjar kännas faktiskt.

Olika temperaturer
Arbetskompisarna kollade olika vädertjänster på sina Iphones idag bara för att konstatera att SMHI & co. är rörande överens om hur vädret kommer att vara i Stockholm den närmaste veckan: absolut gräsligt (kan det bli värre än idag?!) och svinkallt. Däremot varierade femdyngsprognoserna för Agadir, Marocko (japp nu vet ni vart vi ska resa) avsevärt. Dagstemperaturerna låg mellan 19 och 24 grader beroende på vart man kollade och de var inte riktigt överens om regn, moln och sol heller. Bästa budet plockade IT-kompisen Radde fram. Han visade väderkartan på sin Ipad, så jag litar på honom;-) Det enda jag vet säkert att vi inte kommer att ha minusgrader med snöstorm och det räcker gott för mig - två veckor utan dunjacka, långkallingar, tredubbla tröjor och vinterkängor – det är lyx det.

PS. Bilden jag lägger upp visar sardinburken (73:ans buss) från imorse. Som ni ser lyckades jag från mitt sardinperspektiv med ett perfekt foto. Så här der det ut på bussar och tåg i huvudstaden på morgonen. Jag förstår att ni som inte bor i Stockholm börjar bli smått förskräckta, men både ni och jag slipper ju trängseln i två veckor nu;-) DS

17 kommentarer:

Susanne sa...

Jag har världens tur idag, ingen trängsel eller förseningar trots snökaos... Semester låter helt, helt uuunderbart!!!!

anne sa...

Det tog ett tag innan jag fick klart för mig vad tjejn var omgiven av! Fotot är skitläckert!

anne sa...

Sv. Jo! Det var ju det där om äran...

Och vet du...H*n hörde av sig efter lunch, hade funderat..

HADE VÄL KOMMIT PÅ VAD DET RÖR SIG OM! Men nu vet inte jag längre, jag tror jag skriver själv, det är jag som kom på det, det är jag som samlat infot som jag fn sitter på!

Hörni sa...

Åh vad skönt att åka till Marocko, till värmen! Bra mycket trevligare än att trängas på bussen, även om du får till coola bilder i trängseln.

Sv: Ja, det var inte kul då, men nu är det lugnt.

lissen sa...

Håller med om att det blev ett läckert foto. Men vilken fasa att stå i den trängseln.

I Norrland har vi plats...........
(Hihi, jag överdriver)

Mmmm värme och Marocko, förstår att du längtar.

Daniel sa...

Förstår din längtan!
Kommer med till marocko!

Jane sa...

Vilket drömställe att åka till fast jag lovar att bussarna är lika proppade där som i Stockholm ;))
Sitter för närvarande och ber till vädergudarna att vinden ska vända till i morr´n - så snödrivan framför garaget blåser bort. Lite jobbigt annars att börja dagen med att skotta, speciellt när jag kom på att skyffeln blev kvar inne i garaget ...

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Agadir Marocko ... där skulle jag vilja vara också nu och njuta av livet.

Två veckor det blir länge utan Beate, hur ska vi andra klara oss utan roliga och kluriga inlägg? Märker att du absolut inte tänkt på oss när du bokade. =)

Jag har en god vän som bilade ner till Marocko för ett antal år sedan och hon har berättat mycket som är både roligt och lite skrämmande. Nu bodde hon hos en kompis föräldrar som var ganska högt uppsatta i landet och där de hade ett mycket konservativt satt, vilket är raka motsatsen till henne. Där finns det en hel del korruption och annat som är märkbar när du kommer så nära någon i en regering.

Du ska väl inte behöva drabbas av det om du inte tar fram kameran där det står - Förbjudet att fotografera. Du lärde dig "läxan" sist eller kanske kommer ihåg hur det kändes när du fotat och fick se saker och ting om jag inte missminner mig.

Vilket underbart land det måste vara att fota i, skulle jag tro i alla fall. Du kommer att få så underbart och äta deras mat som du kommer att vara vansinnigt förtjust i när du kommer hem och du kommer att lägga upp hur mycket härliga bilder som helst - jag längtar redan till du kommer hem, gör du?

Jess sa...

Är glad att jag inte var med på den bussen!
Gillar dock fotot som du säger, det är bra!
Håller tummarna för att det blir härligt väder på er semester!

Ellis sa...

VART skall du resa??? Kan du säga? :O Jag har ju läst allt utan och förstå vart?

Idag var vädret ruggigt men ja var varmt klädd så frös ej :D

Sv: fria händer skulle ja nog aldrig ge dem, de skulle klippa av mitt svall BUMS! Haha

cat sa...

Ha det så himla härligt på semestern!

Det är verkligen ett häftigt foto :)

SoF/Blindstyre.se sa...

Skulle tro att du ligger och sussar gott nu när jag tittar in - eller så börjar du just att vakna till.

Ja nu börjar det närma sig avresa läser jag. Tänk så skönt för dig/er att få slippa de närmsta 14 dagarna med vinterväder.

Hoppas att allt blir toppen!

Massa varma Trevlig resa, Trevlig helg och Trevlig Första Advent-hälsningar!

PS. Tror inte att du kommer att längta efter 73:ans buss. DS.

lissen sa...

Håller du på att packa?

Här sover lillan, sedan ska vi in till stan, lite shopping och museum.
Soffhäng och gos med lillan ikväll.

Monica sa...

Härligt foto hur lång är du en och trettio eller hihi, nej vem vill resa till värmen när man kan promenera omkring i snöstorm.
Ha en riktigt skön semester;-)

Svorskan sa...

Det är jätteskönt att ha cykelavstånd till jobb och i övrigt bo i en mindre stad så man slipper trängas så där. Jag vill också ha semester.. Men jag sparar nog mitt för att njuta av ny lägenhet i februari. ;)

Olga T sa...

Du är väl värd semester! Alla extra grade mot det vi har nu är värt mycket!!
varför börjar vintern så tidigt i år? Hur ska det gå?

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Önskar dig en underbar semester med mycket sol, värme och mycket god och spännande mat.

Nu packar du och stressar lite?