torsdag 4 november 2010

Full i skratt (nästan) hela dagen


När barn får nya leksaker så utforskar dom allt med stort intresse, tålamod och oftast djupt koncentrerade. Vuxna i samma situation (se nedan) reagerar lite annorlunda har jag märkt. Med tanke på era kommentarer till gårdagens inlägg så ska jag ge er lite förklaringar som åtminstone fick mig full i skratt idag.

Buggy
Lilla Buggy har väckt stort intresse både hos er och på mitt jobb. Halva företaget är vid det här laget på jakt efter Buggies till sig själva, barn och barnbarn. Självklart är Buggy ingen dörrstopp Malla;-). Japp Svorskan, den går runt och rakt fram i en förvånansvärt hög hastighet och låter som en riktig kackerlacka. Vad har man den till frågar Anne: den är en glädjespridare, väcker uppmärksamhet och gör mig väldigt poppis bland mina arbetskamrater;-) Ja den kan också sprida skräck på 73:ans buss - till exempel:-) Allt detta tackar jag IT-kompisen Totte för:-)

Iphone
Hade jag hela kvällen på mig så skulle jag kunna skriva en roman om mina och kollegans "framsteg". Sammanfattningsvis kan väl säga som så:
1. Civilingenjören Håkan har upptäckt att Iphonen har en timer för ägg. Löskokta ägg tar tre minuter till exempel. Man knappar in tiden någonstans och efter exakt 180 sekunder "kvackar" den. Det är alltså en anka och ingen kyckling som talar om att äggen är klara. Dåligt;-)
2. Samma civilingenjör bad mig att skicka ett mejl till honom via Iphonen. När hans namn kom upp på displayen, tryckte jag på det och upp kom tre mejladresser: hans två privata och flickvännens i Madrid. Hur dom har hamnat i min sprillans nya mobil är en gåta, som inte ens han kunde lösa. Hur man får tag i våra jobbmejllistor lyckades vi inte klura ut.
3. Det finns kartor i Iphonen. Varken Håkan eller jag förstod varför vi gick på Hälsingegatan medan vi i själva verket befann oss på S:t Eriksgatan.
4-100. Låt er vildaste fantasi flöda;-)

Bilderna jag lägger upp visar Buggy i närbild samt en sak till. Gissa gärna vad ni tror att det är. Ledtråd: det har någonting med Iphonen att göra - långsökt jag vet. Den som gissar rätt får en av mig. Upplösningen visas imorgon. Även om jag har gissningsförbud hos dig Anne, så får du gärna vara med hos mig - sådan är jag;-) DS

32 kommentarer:

Jess sa...

Jag tror att det är en sorts krok. Eller så är det någon ny fyndig sak du hittat som kanske underhåller på ett trevligt sätt! ;)

Jane sa...

Det ser ut som om det vore en badrumsknopp med sugkopp - så´n där man sätter fast lite här som där :) men vad den skulle ha med telefonen att göra, hmmmm *rynkad panna*
Hoppas att kackerlackan inte är i fertil ålder, annars blir det problem ;))

Hörni sa...

Nää, jag vet inte vad det kan vara. Men en leksak är det nog i alla fall. Precis som Iphonen är en leksak.;D


Sv: Hahaha, du får gärna säga vad du tycker. Jag kommer nog göra om headern många gånger innan den är klar. Jag vill ha den ganska ren, inte så mycket bilder, och tyckte att hängmatta, te och semla symboliserar mig rätt bra.
Men jag förstod inte vad du menade med bakgrunden? Jag fattade inte om du tyckte den var bra eller inte..:D

Hörni sa...

Sv: Det gör inget, utan är bara kul att höra vad du tycker eftersom du vet vad du pratar om. Fast lite smaksak är det ju också.

SoF@Blindstyre.se sa...

Va fasiken är det där gröna för nåt? Vad är klockan? Kan jag ringa sonen som är Iphone-ägare.
Nä det är för sent...

...tänk, tänk, tänk...

Näpp, det är kört - kan inte lista ut vad man ska ha den till.
Ser fram emot svaret!!

Va kul att makens bild med NÄS-café blev omnämnd hos Nina. Det ska jag berätta för honom.

Hoppas att allt är bra med dig!!

Per-Anders sa...

Jag har en iPhone 3 och är väldigt nöjd med den. Det som tog längst tid att lära sig var att ringa, vilket var väldigt annorlunda mot den Ericsson jag hade förut. Men så är det det här med appar. Vänta bara tills du upptäcker hur oändligt många appar det finns, av alla de slag. Det finns de som är totalt onödiga men även sådana som är både roliga och nyttiga.

Anonym sa...

Leksaker är kul ju. Jag avstår dock från att gissa vad bilden föreställer för något.

Jane sa...

sv: så du säger att jag är nära med min gissning :/ det enda jag kan komma på är att det är en sugkopp och det enda stället man kan använda den mot är väl mot glaset på telefonen? För att hålla fast den på nå´t sätt? Själv har jag en Nokiamobil - modell äldre - så jag har ingen som helst aning om hur de där nya fungerar :)

Unknown sa...

Har funderat sen stund, men avstår från att gissa. Ser fram emot svaret istället...
Ha det gott! /SA

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Kan jag gissa på en USB högtalare för iPhonen? Det är det nog inte eftersom jag kan läsa att någon varit nära som skrivit sugkopp. Vad tusan behöver man en sugkopp till för iPhonen till att suga fast den för att den inte ska smita eller vad? =)

Nej det var ingen gissning för mig och jag har ända ingen iPhone att använda den till (surt sa räven än en gång)

Ni verkar ändå ha kul på jobbet och mycket små plastdetaljer dyker upp här som jag nog måste bekanta mig mer med.

Jag kan lova att hubben Beate får jobba här hemma just nu för riktigt högtryck. Snart pajar väl datorn av allt som den ska orka med. =)

Färgen hade ju passat här hemma men tyvärr så ser jag bara en högtalare eller om det går att lyfta på "skalet" en avlastning för den vid skrivbordet. Kan inte vara en laddare.

Ha en bra kväll och jag tänker inte slå mig in som cirkusartist har beslutat efter noga övervägande och i kassan tror jag inte att jag skulle palla någon längre tid.

anne sa...

Hmmmmm..... Med tanke på hur iPhonen ser ut är det ju inte helt enkelt och som du nämner är den ju rätt tung... Men om jag gissar vilt så fäster man sugproppen på iPhonens baksida och sedan pillar man in bollen i ett hål spm typ knapphål så vet man var man har den!!! :)

Sv. Folk gissar så uselt så du kan få gissa nu du också! :)

Susanne sa...

Ibland lever phone sitt eget liv.
I helgen ska avdelningens iPad bo hemma på min gata. Vi har ju delad vårdnad och det är min "barnhelg" ;)

anne sa...

Är det en joystick till iPhonen? Ska den sitta på lilla, svarta backknappen och göra den större?

Susanne sa...

Sv: Eftersom jag lite bitter och inåtvänd just nu ;), så kommer det inte en enda gissning ur mitt huvud just nu. Jag brukar muta IT-utvecklarna med pepparkakor och de verkar rätt nöjda.

anne sa...

Alltså!!!!

Nu har jag klurat, googlat, vridit & vänt på iPhonen men kan inte begripa varför jag skulle fästa en sugpropp på den! Den lär ju inte vara till för rengöring,skydd, inte heller kan man hänga upp den i den där mackapären heller. Av någon anledning ska den väl ge en ett annat sätt att lyfta/bära den! Den kan ju omöjligen vara till för att toucha skärmen!

Shannara sa...

Attans också... Skulle precis skriva joystick, men jag hann ju inte först... =)

Fick diverse andra förslag här då jag inte sitter ensam framför datorn ikväll... Jag fick i alla fall ett gott skratt av den gissningen... Hahaha

Sv: Jag var nominerad, men kom dock inte till final... Illa va? ;)

anne sa...

Ett ställ!?!?!?!?!?

Trycka fast den på mobilen så att den kan stå upp!?!?!?!?

Vad ska det vara bra för????

TV-tittning????

Shannara sa...

Hahaha... Jag ger upp... Viker mej dubbel av skratt av de förslag jag får här just nu... MEN de är alldeles fööör långsökta... =)

Mrs Bettan sa...

Kan det vara en anordning till bl.a. bilen att sätta din iphone i.
Festligt med kackelackan. Den var ju tuff. Att det är ljud också förhöjer ju nöjet avsevärt. Ha,ha.
Kramar MRsBettan

Shannara sa...

Hmmm... Det kanske är en sladdhållare?

Ellis sa...

Jag hade gissat på nå ställ men av att se av Annes svarskommentar så hade jag rätt?

Men total onödigt egentligen :) fin färg dock.

LissenTo sa...

Buggy verkar hur kul som helst, en leksak man skulle ha haft till helgen.

Iphonen verkar vara ett svårt tekniskt "underverk", med spännande överraskningar.
Tror inte jag skulle klara av att ha en????!!!

Ha en skön helg.//Lissen

Svorskan sa...

Jag har ingen aning, men fin färg är det. :D

Jane sa...

har sovit på saken ... (och googlat) ...alltså, jag var på rätt väg med min gissning för det är ngt man sätter på glaset för att underlätta byte av glas, tror jag. Det är ju svårt att se storleken på den men att döma av bakgrunden så är den lilla gröna tingesten rätt "pyttig" :)

cat sa...

Jag har heller ingen aning om vad det där gröna kan vara. Men med tanke på att jag inte har och aldrig kommer att ha en Iphone så gör det nog inte så mycket att jag är svarslös :)

Däremot skulle jag gärna veta var man får tag på en Buggie :)

anne sa...

När man googlar hittar man just förslaget att använda sugkopp när man byter glas, men med tanke på priset på iPhonen skulle jag aldrig komma på tanken att själv börja operera på den och det tror jag inte heller att du skulle dela ut mackapärer till. Däremot såg jag en filmsnutt om att sätta ihop en suppropp till ett stöd för den så att man kan titta på den, så jag tycker faktiskt att jag svarat rätt!!!! :)

Sv. Jag var helt övertygad om att du memorerat att jag läste Kinesen i Oslo eftersom bokomslaget matschade rummets färger och du verkar ha ett sådant otroligt bildminne! Dessutom läste du väl Kinesen? Därför trodde jag att min gissningstävling skulle vara a piece of cake för dig...

Jaja.

Vet du om de har konserverad pumpapuré i den brittiska matbutiken vid Medborgarplatsen? Jag tror du nämnde det förra året?

anne sa...

"matschade"????

Så fint jag stavar idag! :)

Daniel sa...

Vänta oxå på svaret!:)

anne sa...

Sv: hahahahahaaaaa!!!!

Men tror du inte att vi skulle kunna titulera oss Scandal Beauties efter detta eller är det lika långsökt som våra gissningstävlingar!?!?!? :)

anne sa...

Nanananananaaaaa!!!!!

Det är en iStand!!!!!

Precis som jag sa!!!!

Sug fast den på baksidan så kan du hålla i den stadigare med några fingrar eller så kan du ställa den på bordet med iStanden som stöd!!!

Men....

Det var maken som googlade fram det med bild och allt....

MEN JAG SA DET FÖRST!!!!!!

Malla sa...

hahah, Anne verkar ha klurat ut vad det var tillsist :D

Monica sa...

Jaha är det så här man bär sej åt för att sätta fart på halva Sverige.
Den gröna trodde jag var till en knopp på en växelspak eller något annat roligt:-)