onsdag 3 november 2010

En ny kompis


Buggy
Klockan 09:30 fick jag en ny tuff kompis: en pigg rosa kackerlacka - Buggy - inköpt under minisemestern i Nice.

- Jag vet ju att du inte gillar rosa och avskyr kackerlackor, därför fick du ingen grön variant, kommenterade IT-bästisen Totte presenten.

Bättre motivering får man leta efter;-) Buggy är en ”hon” för att hon är rosa. Hon är 43 mm lång, 13 mm bred samt extremt kvick och rörlig. Buggy gillar att krypa under dörrar och då vibrerar hon som en galning (lite svårt att visa på bild bara). Japp Buggy har underhållit mig och mina kontorsgrannar större delen av dagen kan jag säga. Älskar dessa Hexbugs. Tusen tack Totte:-)

Iphone
Fick även min jobb-Iphone idag. Den kom lite i skymundan av Buggy faktiskt. För rosa kackerlackor förstår jag mig på, och det gör jag då inte med mobiler. Det första jag gjorde var att sätta en klisterlapp på den för att komma ihåg mitt mobilnummer, som är en mardröm för en person med diskalkyli (=jag). Men läsa kan jag ju;-) Jag lyckades i alla fall med att trycka på väderikonen, där jag kunde konstatera att det var nio grader i Stockholm, vilket bekräftades av termometern utanför mitt fönster...
Av misstag fick jag även upp ett tangentbord som jag misslyckades med att använda, då mina finger uppenbarligen inte är smala som tändstickor. Japp, att ringa lärde jag mig, svara kunde jag också och avstängningsknappen sitter längst upp till höger. Och snygg är den... och tung, vilket är bra för då vet man när man tappar den;-)
Nej nu ska jag leka lite med Buggy istället;-)

15 kommentarer:

Susanne sa...

Du kommer att få mycket kul med din nya Ajfån ;)

Hörni sa...

Hahahaha, den måste verkligen vara kul att leka med eftersom du hatar rosa!
Jobbigt med en iphone, de verkar så komplicerade, haha. ;D

Sv: Ellis gillade nr 2 bäst, jag har upppdaterat inlägget efter att hon kommenterade.;) Men jag håller med dig om att trean är ren och fin, och är lite förvånad att bara du gillar den av alla som kommenterat. Känner mig inte nöjd ännu, så jag fortsätter jobba på och prova mig fram.

Jess sa...

Du kommer att gilla den mer än kackerlackan, så ta hand om kackerlackan nu för den kommer kanske snart att ersättas av iPhonen! ;)

SoF@Blindstyre.se sa...

Åh vilken fin telefon!
(bara liiite avundsjuk;)

Det där lilla "krypet" känner jag ett visst obestämt...obehag inför. Men det är bara minnen från förra halvan av mitt liv som spökar.

Kusligt väl gissat av dig när det gäller vad jag jobbade med tidigare.
Sedan unga år har jag jobbat på kontor med diverse uppgifter
(dock inte ekonomi, fastän jag tycker det är ganska roligt - i alla fall att ha koll på min egen;).
Senare delen av "karriären" (haha) har jag arbetat med kundservice och i receptionen på ett medelstort företag.
Jättekul!

Hoppas du berättar mer framöver om dina framsteg gällande I-phone-användandet.

Varma kvällshälsningar!

Malla sa...

haha jag trodde det var en dörrstopp först :) Leon har en iPhone 4 - han gillar den skarpt!

Ellis sa...

Om du vänder på telefonen kommer ett större tangentbord fram - jag kan dock inte köra med iphone - har för långa naglar och den känner av värmen från fingertouchen och inte naglarna. Därav min röda satio. Den känner inte fingrarna så bra med plastskyddet utan de naglar eller pekpinnen. Me like big time.

Men ibland känner man att man med borde köpt iphone för o va "som alla andra" men jag är bättre än så ;) så de bra att ja körde eget haha :D

Ja skall kolla Gunsans inlägg igen - jag såg bara att hon uppdaterat inlägget på nytt och att den jag menade låg i mitten.

Jag tycker inte något plugg är kul egentligen, jag hör ej hemma där! Men vad gör man inte för jobb? Vad jobbar du med? Kanske borde praktisera hos dig och få jobb där haha.

Svorskan sa...

Men jag förstår inte riktigt, är det mest att den kryper runt och.. Jag hänger inte riktigt med. Det är kanske för tidigt på morgonen för mig. God morgon! :D

Monica sa...

Den blev nog inte långlivad i det här huset, nä tacka vet jag stora kramgoa Schäfrar småkryp har vi nog av ute i bushen;-)
Om man hamnar på hemmet vilket gud förbjude är väl risken stor att man blir påpassad av en buggy;-)
Bara att konstatera man hänger inte med i utvecklingen längre, håller mej till min gamla Ericsson med kamera den duger gott åt en skogsmulle.
Tjingeling

Petra sa...

Whiiaaa, 4an vill jag också ha! Älskar min iPhone och skulle inte tänka mig något annat.

Stor kram

cat sa...

Åh jag skulle också vilja ha en buggy.

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

=) Rosa kackerlackor skulle jag inte tycka vara lika otäcka som svarta och som dyker upp där man minst av allt vill se dem.

Jag har ju en mindre modell av telefon och ingen iPhone och jag hatar mina fingrar när jag ska använda den. Visst har jag en pekpinne men i min modell, så glömde Samsung att de bör ha ett hål att sticka in den i när den inte används. Nu ska jag både hålla koll på telefonen och pekpinnen -ett totalt misslyckande. Nu vet jag inte en var jag har någon av pinnarna.

Jag kan och vet inget om din produkt men skulle jag kunna och lära mig alla finesser så skulle jag säkert också drägla över en sådan. För mig är den för lite för att använda till annat än att ringa. När jag ser alla som använder mobilen som nätverk så förstår jag inget. Hur kan de läsa se och skriva på ett bra sätt. Nej tacka vet jag mina stora 24 tumskskärmar här hemma. =)

Hoppas att du börjar kunna den och sedan kan du vidarebefordra kunskapen så blir kanske jag också sugen. Kanske lika bra att jag inte kan, hur skulle mitt sociala liv IRL se ut då?

Daniel sa...

Säkert en trevlig liten manick! Mycke nöje!

Lysande ögonblick! sa...

Buggy, what a lovely gift. Vill också ha. En iphone4 också för den delen. Kanske lika bra att du tar och delar med dig? Lånar ut. Ger bort till mig. :-)

anne sa...

Då har vi likadana mobiler du och jag!!!!

Barnen tycker det är litet av pärlor för svin i mitt fall.... :O

Annars har jag en gissningstävling och i vanlig ordning får inte du gissa! :)

PS. Vad har man kackerlackan till????

Anonym sa...

Jag älskar min iphone.