tisdag 30 november 2010

Agadir calling Del V

Sitter i hotellreceptionen med en vinare (hmmmmm) och testar wifin. Den funkar ibland, ibland inte. C'est la vie typ. Å ni gulliga som har sträckläst mina inlägg idag - stort, stort tack!!! Är otroligt glad:-)

Vädret
Jo då det har regnat nästan hela dagan idag också, men som omväxling fick vi storm också som verkar ha blåst bort alla moln. Vi skymtade nämligen några stjärnor längst upp där dom brukar hålla hus. Så fortsätt hålla tummarna.

Kamel
Idag har jag ätit kamel. Skratta inte, men det är sant. Vet inte vilka delar av djuret som jag mumsade i mig men gott var det, mycket gott. Kamelen var lagat i en tagine (en slags lergryta) med massvis med kryddor och grönsaker. Maken provade men han tyckte att kamelen var alldeles för "stringy och grizzly" för honom. Vet inte om det berodde på att jag behöll de bästa bitarna för mig själv...

Rökning
En sak som jag bara måste berätta är att alla marockaner röker - överallt. Inga rökrum, rökfria restauranger eller liknande. Här bolmas det för fullt. Lite störande är det, men konstigt nog syns det inte en enda fimp någonstans utom i askoppar.

Kamera
Som ni ser så lyckades jag lösa kameraproblemet. Hoppas ni uppskattar alla ansträngningar jag gör för att ni ska ha lite roligt på min blogg;-). Tog fram makens kamera, köpte en läsargrunka i en elektronikaffär och lyckas nu överföra bilderna till pcn. Tack gulliga Radde för tipset:-): Sony kör ju sitt eget race med kablar och även minnen, dom passar inte in i "minnesluckan".

PS. Nu hoppas jag att nätet håller så att jag kan göra en längre bloggpromenad medan maken lyssnar på sin MP3-spelare och förhoppningsvis somnar snart;-) DS

13 kommentarer:

Unknown sa...

Du är bara för härlig med dina bloggar! Ta du ett glas vin till...
Ha det fortsatt gott! /SA

Nettan sa...

Kamel ? Det var lite saftigt. Ha ha !

Hoppas ni får njuta av dagen imorgon med lite solsken !

kramiz

Susanne sa...

Äntligen är du tbx, som jag har väntat... Nu ska genast börja läsa alla din blogginlägg.

Hörni sa...

Kamel, vad häftigt.:) Det ser läckert ut på bilden i alla fall.
De pratade om ert oväder på nyheterna idag. Det hade hänt något, men jag vet inte vad, för jag satt bara och tänkte på att ni befinner er där..

Ellis sa...

Kamel? De skulle vrida mig i munnen.. Venne varflr men äta skumam saker får mig o bli ledsen haha så ja kan inte ens svälja.

Kul att du fick bukt med bilderna! :D

Jess sa...

Kamel? Det har jag aldrig ätit!
Trevligt med en bild!
Hoppas ni har fint väder i dag!

SoF/Blindstyre.se sa...

Vågar jag skriva (igen) att vi har en underbart vacker vinterdag här.
Men som sagt, svinkallt.

Nu ska jag i alla fall faktiskt gå ut på en promenad och jag lovar dig att jag kommer att vara ordentligt påpälsad. - 13

Men paraply behöver jag INTE. ;)

Vet inte om jag klarar av att blåsa vackert väder ända ner till Marocko - men jag lovar att försöka. :)

Ha det!

Olga T sa...

Njuut av värmen och lägg inte för mycket energi på blogg och överförande av bilder. Det kan du göra när du kommer hem för här är så kallt att det bara inte går att vara ute.
Fast det var ändå kul att läsa dina inlägg och höra vad du hittar på:) Men som sagt ta till vara på varje värme och solstråle du kan!!

Jane sa...

Det låter som en riktigt delikat middag, förstår att det behövs (mycket) vin att skölja ned med ;))
En kompis till mig var i Marrakech; på torget där hade de en sagoberättare plus en gubbe som hypnotiserade sin åsna så den låg på rygg med alla 4 benen rakt upp i luften (den kanske oxå hamnade i en tagine ...)
Må gott och ha kul!

Monica sa...

Nä kamel ser lite grisigt ut håller med din gubbe;-)
Klart man uppskattar lösningen på kameraproblemet,skulle ju sakna ihjäl mej om du bara försvann i flera veckor;-)
Ska hålla tummarna för att solen tittar fram snart så man får se lite äckliga bilder av strand och ljumma bad, här är det -19 bara så du vet;-);-)

Bildgatan sa...

Kamel, det låter spännande och smakar säkert gott -eller vad vet jag ingenting.

Jag har en sådan där läsargrunka, en grön =) som är bra att ha med sig utifall att men de flesta datorer har ju nu "fack" för att stoppa in alla typer av kort.

Självklart uppskattar vi dina ansträngningar och de är inte precis små.

LissenTo sa...

Skrattade högt för mej själv när jag läste om din bloggrunda. Tänker att du hoppas att maken ska sova så du får sitta så länge du vill utan att få höra en kommentar.
Har jag rätt?

Härligt att du fick upp en bild.
Kram min vän

Heidi sa...

ÄTA KAMEL?? Med risk för att låta som en tråkig svensk: uuhgg, det hade jag aldrig beställt in! Vilken tur att ni nu har fått lite bättre väder iaf :) Håller tummarna för fortsatt sol!