fredag 5 november 2010

Dagens "äventyr" med Iphonen

Då nu min arbetsgivare har delat ut Iphones till sina 99 normalbegåvade anställda och en retard (= jag), så anser jag att det är min förb.....de skyldighet att lära mig hur den fungerar - på mitt sätt. Jag har redan lärt mig grundidén med en telefon nämligen att ringa. Yiipphhieee! Nästa steg: ändra ringsignalen. Då jag är hundrädd tyckte jag att signalen "Skall" var perfekt för att bli av med min fobi. Självklart ville jag testa om jag hade lyckats med ändringen så jag ringde upp mig själv och fick svaret:

- Numret du söker kan inte nås för tillfället. ¤%&#!&¤"!#/&%¤

Skall
Några timmar senare skällde den på riktigt - höga och tydliga skall som ackompanjerades av ett "hoppande". (Samma rörelsemönster som Buggy förresten, fast långsammare: kackerlackor är ju faktiskt snabbare än hundar.) Displayen visade bilden ovan: pedagogiskt, logiskt och till stor hjälp för synskadade. Iphonen är ju faktiskt en telefon (också) och man brukar ju svara när det ringer.
Jag lovar - jag försökte allt - för att svara alltså. Tryckte på den gröna knappen, smekte över displayremsan med fem finger (en i taget såklart) på höger hand, klämde, kramade och pressade. Jag lyckades inte med den mest elementära funktionen inom telefonin - att svara på ett samtal. Det är faktiskt tragiskt - men f*nskapet slutade i alla fall skälla efter en minut eller så. Alltid nå't. Å nej, det har inte regnat på den (ifall ni tänker på dropparna på skärmen), bakgrunden ser ut så.

PS. Glöm inte att läsa det här och gratta Anne till vinsten:-)

14 kommentarer:

Lena Rollmar sa...

Hahahahaha

Susanne sa...

Grattis, du kommer att bli en stjärna på iPhone....

Svorskan sa...

Men alltså. Jag är en sån som är emot alla tekniska nyheter och detta inlägget gör det faktisk inte lättare! :D

Svorskan sa...

Sv: Hahaha! Det har du rätt i, sex kan aldrig bli lagom. Antingen vill man ha mer eller så är man nöjd och det känns inte så bra det heller. Eller förresten, om bägge är nöjda på rätt sätt så kan det kännas lagom. Hmm.., det kan nog vara lagom, ibland i varje fall.

Hörni sa...

Hahahahaha, jag ska inte skaffa iphone.:D

Sv: Tack, och ja, den där hängmattebilden är jag jättetrött på, så det var bra att få bort den.:)

anne sa...

Hahahaaaa!!! Ännu en länk!!! Man tackar!!! :)

Svara kan jag och jag använder väckning och tidtagning, jag kan mobilblogga (även om dotter fick rycka in för jag hade fel nummer till bloggen inlagd...) och så har jag en app som heter Talking Tom som jag skrattar gott åt!

Sv. Sonen säger att han ALDRIG spelat efter kl. 22.00!!!

Jag tror mig har lokaliserat Kapten Eric....!!!!

anne sa...

Färg var det ja....

Grön...eller blå...eller kanske rosa.. eller ORANGE...

Hmm.

Surprise me!!!! :)

anne sa...

Sv. YESSSSSSSS!!!!!! De har pumpkin pie filling!!!! Wohoooo!!!!

OCH en massa annat bra! Det blir en tur till the English Shop här framöver!

Ellis sa...

Haha vad jag uppfattat av iphonen - skall man inte dra fingret där på pilen mot de håll den pekar? så som man låser upp telen?

(trust me tog nio år för mig o låsa upp alexanders telefon för att rota - sluta upp me att han fick låsa upp den åt mig och då blev de inge rotande tyvärr. för då tog han den haha)

Jess sa...

Hahahaha, förlåt, men du beskriver det så roligt! Hoppas du har lyckats klura ut hur man svarar!

Jane sa...

skrattade gott åt din beskrivning :)
Det brukar ju lösa sig efter ett tag - trial and error, you know! Det värsta är väl om du missar ett riktigt viktigt samtal om lönehöjning eller så ;)

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Ja nu har jag bestämt mig -ingen iPhone inom det närmsta seklet.

Kan inte du så kan garanterat inte jag.

Anne var lika lycklig som jag var över hubben Beate och tur att det inte blev tvärtom, fast rätt färg. Vi hade fått byta grejer med varandra. =)

Åker kanske till nordostliga trakter under dagen. Ska köpa en present på en butik som säljer bla just det Iphones. Kommer jag hem med en sådan? När det gäller mina aldrig någonsin, inte att lita på har jag märkt. Har sagt det om mycket och nu sitter jag exempelvis här och skriver på en blogg som jag till och med tycker är kul.

Nina sa...

ha ha ha... kan riktigt se det framför mig...!!!
ÄLSKAR din lövbild! Jättefin med skuggan som ett hjärta!

Jah Hollis sa...

Det lär finnas en hel del buggar i Iphone som Apple inte pratar så högt om. Jag har själv flera gånger råkat ut för att ett nyladdat batteri helt plötsligt varit tomt och nere på rött. En välkänd bugg visar det sig när man kollar lite på nätet.
Men ingen är ju perfekt, och tar man det lugnt så kommer fördelarna en efter en.