tisdag 30 november 2010

Agadir calling - Del II

Som ni ser går det inget bra för mig. Ja mig går det egentligen ingen nöd på men bloggabstinensen är tuff. Nej, det är inte mitt fel att ni inte kan läsa om våra äventyr i Marocko men hotellets wifi funkar inte och ingen har hittills lyckats göra någonting åt det. När jag äntligen hade tjatat mig till att använda hotellets ”business center computer” då hade kvinnan som hade koden gått hem, vilket jag har full förståelse för då det var lördag och klockan hunnit bli 21:00. Men min franska flöt på så bra att killen i receptionen bytte till perfekt engelska. Yiipphhhhiieeee!
Men jag skriver lite dagbok ändå just ifall att… då får ni helt enkelt sträckläsa – varken ni vill eller ej;-)

Dagens gapskratt:
1. Maken och jag har tagit med oss våra kackerlackor Buggy och Green Meanie till Marocko. Vi lät dom gå en liten runda på den 10 kilometer långa strandpromenaden ”La Corniche” idag. Vilka entertainers dessa små krabater är. Det tog inte många sekunder innan vi var inringade av nyfikna och gapskrattande marockaner, tyskar, fransmän med mera.
2. Att använda en optisk mus på ett glasbord resulterar i ett asgarv av maken, medan undertecknad inte förstår någonting.
3. På Agadirs stormarknad Marjane kan man köpa alkohol. Det gjorde vi. Avdelningen är separat från resten av supermarket och man får köa för att betala. Kön var mycket lång. Den bestod av endast manliga marockaner (medelhöjd 1,70) och maken (1,96). Maken kände sig liksom utanför, slängde våra vinflaskor in i kundvagnen och vi ställde oss i den ”normala” kön. Det funkade – utan problem. Gissa vilken kö vi fick efter oss… Skrattar fortfarande när jag tänker på alla pygméer som klappade maken på höften då de inte nådde till axeln.

7 kommentarer:

Jess sa...

Hahahaha! Ni är väl för gulliga som tar med er kackerlackorna till Marocko! :D

Hörni sa...

Hahahaha, kul att ni roar marockanerna med era små leksaker. :D

anne sa...

Klapp på höften?

Ny variant.

Ellis sa...

Hahahahahaha klappa på höften för de ej når axeln gjorde min natt haha

Bildgatan sa...

Dig skulle jag kanske behöva ha med mig på resor om saker och ting inte fungerar, du fixar det.

Jag gapskrattar åt punkt ett, hur kan man bara komma på att ta med sig sina kackerlackor till Marocko -har de inte nog med sådana där nere? Jag förstår att ni roat.

LissenTo sa...

Hihi ser er framför mej när ni står i kön.

pruddan sa...

Påminner om när maken och jag var i Asien första gången. Fanns ingen risk att tappa bort en blond blåögd svensk på 1,95 m..