fredag 12 november 2010

En praktikant och en inkräktare


Jaså, ni är inte så förtjusta i "normala" inlägg från mig. Det var ju roligt att höra:-) Normal är ju relativ om man säger så - och normalare än så här blir det inte på den här bloggen;-)

Praktikanten
På måndag börjar praktikanten Daniel på mitt jobb. Han går andra året på mediagymnasiet. Det är kollegan X och jag som tar honom under våra vingar. Daniel var cool och verkade sympatiskt. Jag menar är man 17 år och går omkring med en mössa inomhus så är man cool. Kunde inte låta bli att fråga honom:

- Är det inne att bära mössa inomhus? (Fel och ganska töntig fråga, jag vet.)
- ?????????
- Varför har man egentligen en mössa på sig inne i värmen (Pinsamt värre fråga.)
För att slippa tvätta håret såklart.

Jaha, då vet jag det. Jag säger bara: man ska hänga med dagens ungdomar och försöker förstå deras oslagbara logik.

Inkräktaren
Kan ni tänka är att "moronen" Beate upptäckte en inkräktare hos IT-kompisen (=plågoanden) Totte idag. Någon höll på att komma åt hans nätverk, vilket inte visades på hans skärm. Däremot såg jag på monitorn att hans msn hade fått damp. Moroner är visserligen dumma, men inte synskadade. Påtalade situationen och en minut senare hade systemutvecklaren Totte skjutit inkräktaren tillbaka till cyberrymnden. Dagens (enda) goda gärning från min sida...

PS. Bilden jag lägger upp är dagsfärsk. Det har regnat hela dagen (ingen snö kvar, yiiipphhiiee) och pölarna blev bara större och större. Men kolla vad jag hittade: en omvänd julgran från förra året;-). Fler speglingar hittar ni hos Sinneskatten. DS

14 kommentarer:

SoF@Blindstyre.se sa...

Inspirerad av dig B så får jag nog börja titta ännu lite mer neråt, och börja leta vattenpölar och olika mönster på trottoarerna. :)

Den här bilden tycker jag är super!

Hoppas du har en glad fredagskväll och en skön helg!

SoF@Blindstyre.se sa...

Nu skrev vi nog kommentarer till varandra precis samtidigt. :)
Scary...

Hörni sa...

Hahaha, du är ju ingen moron alls som såg vad som var på gång! Tur för honom det!

Och visst, bär mössa inne för all del, men tvätta den ibland tack! (Jag har en son som har mössa inne ibland, haha:))

Ja fy vad det har regnat idag, men en fin bild fick du ju på regnet, så det var ju bra.:)

Jane sa...

tuff bild! På tal om granar ... min dotter har en julgransstam stående på sin balkong sedan förra julhelgen :)) Hon gjorde som jag brukar göra - klippte av grenarna och slängde dem i soporna. Det är bara det att hon missade sista delen ... då man smyger ut och slänger stammen i skogsdungen utanför huset *schhhh*. Undrar om hon tänker ta in stammen till jul igen - billigt alternativ ;))

Tove sa...

Läcker och suggestiv bild! Gillar! :)
Ha en skön helg!

Maria G sa...

Superläcker bild! Speglingar gör sig bra även i vattenpölar ;)
Ha en fin lördag!
/Maria

Ellis sa...

Inträktare är så läskiga!! Mitt antivirus dör om 2 dagar men har ett annat som ja måste byta till och de imorgon innan datorn kollapsar så fort antiviruset försvinner.

Jag har mössa för att håret blir fult när man satt på mössan ute och skall plötsligt ta av den inomhus - de går ju inte för sig så den får sitta där hela tin då haha.

sv: Haha jag markerade att de var föreläsning just för att det är STÖRRE pinsam-moment då de ljust och ALLA såg!!

Har du whatsapp appen på din telefon? Jag skaffade den nyss och de super bra! de som att smsa fast gratis då du har wifi.

Monica sa...

Han kommer att få ett minne för livet pojken;-).Det sägs också att ett bra sätt att bli flintis på är att bära mössa jämt, det är kanske det han vill hihi
Vilken läcker speglingsbild, var inne och tittade på trissen och som vanligt var ingen av mina favoriter i final;-(;-(

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Måste först tala om att av valet mellan en regnig vinter så föredrar jag en med snö (lite). Tänk om det skulle regna lika mycket som det snöade i fjol? Du måste nästan hålla med mig, men temperaturen behöver inte gå under mer än vid 0 strecket.

Nu förstår jag varför de bär mössor inomhus, har aldrig fattat det trodde det var en modegrej.

Din goda gärning måste ju ha räddat honom och kanske flera andra från att invaderas, där måste du ha fått många stjärnor i cyberrymden.

Jag skulle också kunna komma som praktikant till dig, jag kommer inte ha mössa på mig inomhus och lovar att ha håret tvättat.

Anonym sa...

Undrar hur det kommer sig att det är så jobbigt att tvätta håret. Jag klarar det på några minuter och blir inte ens svettig.

Svorskan sa...

Undrar om "de unga" hade tyckt det var helt okej om "vi gamla" hade gått runt med mössa också. :D Underbar bild, jag är frestat att hålla datorn upp och ner, men orkar inte just nu. Sitter och mornar mig. ;)

sinneskatten sa...

Underbara ord och bild!

Pumita sa...

Vi har ganska låg medelålder på jobbet men mössa istf schampoo och vatten är nog inte ok, haha. Och man vill ju inte låta sina återstående små grå (hjärnceller, menar jag då) svettas ihjäl. Det vore grymt. Snygg bild på eländigt väder.

Jah Hollis sa...

Det är klart att snön försvann när jag hade åkt hem igen. Den kom ju med mig till Stockholm. :-)
Fin spegling i den krusiga vattenytan.