tisdag 30 november 2010

Agadir - Del IV

Vad ska jag berätta om dag fyra i Agadir? Allt är liksom status quo. Det regnar, regnar och regnar. Japp och vi hade önskat oss en riktigt skön solsemester. Solen har vi sett i max 30 minuter sedan vi landade i Marocko.

Internet
Om Cypern var ett internet U-land så är Agadir världens hinterland av hinterland av U-land. Varken vanligt internet eller wifi fungerar någonstans. Verkligen deprimerande. Jag menar bloggandet hade ju varit en tröst med tanke på vädret.

Idag
Självklart trotsade vi skitvädret och tog en XXXL promenad till största Souken i landet (Bara Marrakech är större). Japp – den var stängd. Så typiskt.
Vi bevittnade en bilkrock i en rondell – en lastbil körde in i en sprillans ny Audi 8. Här har bilarna i rondellen väjningsplikt och inte tvärtom. Så killen som rände in i baken på herren i beige lakan och ägaren till Audin var oskyldig!!!
Om man vill rädda två nyinköpta vinflaskor (Bag in box finns inte här) och snubblar över en metallina vid gräsmattan så gör man sig illa. Mitt knä som skiner i rött-blått och är dubbelt så stort som knä nummer två är ett bevis på detta. Flaskorna räddades, men prioriterar ju;-).
Dessutom lyckades maken med att klara livshankan idag – alltid nå’t;-). Han höll på att bli påkörd av bilar som inte ser skillnad mellan grönt och rött. Förståeligt, den marockanska flaggan innehåller ju båda färger.

7 kommentarer:

Hörni sa...

Fy vad trist att det bara regnar, det är ju maximal otur!

Jane sa...

Det verkar som om ni har en händelserik semester iaf :) trots regn ... här bara snöar det - ni blir nog överraskade av mängden när ni kommer hem. Kallt är det oxå, just nu minus 15 hos mig. Du fotar väl allt fast det kanske är bäst att kolla med lokala befolkningen först om det är ok ... marockanska celler är ganska små och obekväma har jag hört ;))
Ha det bra!

Heidi sa...

Nämen herreguuuu vilken otur!! Sen skrattade jag lite åt dina beskrivningar, du skriver verkligen målande. Tycker trots det synd om er! Hoppas solen kommer imorgon!!

anne sa...

Bra jobbat Beate-rädda vinet!

Ellis sa...

Har du gått o smittats av Ellis-genen? :O Klantmajja!

Jess sa...

Vilken spännande dag, bilkrockar , vin flaskor och rödljus!
Även om solen inte tittar fram så har ni ju underhållning!

Bildgatan sa...

=) En kväll i leendets tecken, för mig. För er med bara regn låter det inte lika kul men det blir bättre och det är ändå ganska varmt.

Det händer saker hela tiden trots att regnet bara strilar. Hur skulle det se ut om det var toppenväder och ni kunde ger ut på ännu mer äventyr?

Hoppas att ditt knä inte blev för illa skadat, men tur att vinflaskorna klarade sig. =)