tisdag 16 november 2010

Min Iphone är smart

Det här inlägget var sista livstecknet som ni fick om min Iphone. Många av er tyckte det var synd att jag slutade rapportera om mina äventyr med telefonen. Ni blir glada nu tror jag.

Smart phone
Iphonen klassas ju som en så kallad "Smart phone". Jag kan tala om för er att den verkligen är det - smart alltså. Fattas bara annat då mitt företag betalar en bra slant varje månad för att mobilen ska tänka åt oss anställda. I mitt fall är det i och för sig ingen större bedrigt men jag börjar förstå varför och hur den tänker.

Versaler
Tänk är själva: ni sitter på bussen eller tåget och är dumma nog att vilja skriva ett svar på ett mejl, som egentligen kunde ha väntat till morgonen därpå. Ni är lite trötta men lyckas efter mycket om och men hitta knappen som skriver versaler. Det är nu Iphonens otroliga intelligens kommer in i bilden. All efterföljande text skrivs - just det - också i storbokstäver.

Kopiera
Innan jag fick min Iphone läste jag en bok på bussen. Nu läser jag DN och/eller en och annan blogg. Vill man läsa hela texten, vilket ju är poängen kan man scrolla neråt med valfritt finger. Uppenbarligen tycker Iphonen att jag är alldeles för dum alternativt morgontrött för en sådan krävande uppgift. Smart som den genererar den en svart pratbubbla med texten "Kopiera" över halva displayen samtidigt som texten täcks av en blå platta. Mycket klokt!

PS. Bilderna jag lägger upp är tagna av kollegan X, som "snubblade över" dom vid ett äldreboende. Skulle ni vilja bo där? Jag menar sitter jag i rullstol är tillgänglighetsgraden 4 ju bra. Är jag blind lär jag väl också hitta rätt. Sviker min hörsel är det nog bäst att inte bosätta sig där. Med tanke på min IQ och erfarenhet som moron är jag dock helt övertygad om att jag inte ens skulle komma in i huset - oavsett funktionshinder(se lilla bilden). Dessutom gillar jag inte katter (maken är dessutom allergisk mot dem) och tvivlar på om jag vill spendera mina sista år i en kattrumpa. DS

21 kommentarer:

Jess sa...

En sådan skylt har jag aldrig sett! Var satt den någonstans?

Hörni sa...

Hahaha, så roligt inlägg. Snart kanske mobilerna kan svara på mail själva så slipper vi det.

Fast jag vill fortfarande inte ha en iphone. Törs inte, vill inte vara någon moron. ;D

Den där skylten vet jag inte om jag ens förstår, men jag håller med dig, jag vill inte heller spendera mina sista år i en kattrumpa.:)

Unknown sa...

Kul inlägg, som gör mig övertygad om att den telefon jag har får hänga med ännu en tid...
Har du kollat om det går att ringa med den där smarta mojängen...?

anne sa...

Kattrumpstullen!?!?!? Njaaa...nääää....Jag vill inte heller ha den adressen...

Sv. På spåret med Anne är på!!! :)

anne sa...

Hur länge tryckte du på versalknappen egentligen?

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Efter att ha läst några rader så inser jag att jag fortfarande inte fattar någonting och det beror inte på att du skriver obegripligt utan att jag INTE fattar något. Jag måste prova praktiskt för att förstå och det tänker jag inte göra någonsin, kanske att jag testar om någon i min närhet har en Iphone. Smart? Nej, en som är smart måste kunna ändra sig och förstå andras behov. =)

Jag skulle nog inte heller ta mig in på det stället verkar vara den värsta bunkern och har du väl hamnat där så skulle jag inte tro att du någonsin kommer ut igen.

Hur kan någon enda människa komma på att döpa ett äldreboende till Kattrumpstullen?

Jag glömde också att nyfiket fråga vad det var för något mysko du beställt. Vet inte om jag törs vara med i din nästa fototävling om jag mot förmodan skulle få ta del av vinsten.

PS Jag lovar att jag inte kör så dåligt, det ser bara ut så på pappret och sedan har jag otur. Jag vet vad vissa saker och ting beror på men det behåller jag för mig själv sedan får andra spekulera. Sedan kan jag berätta att jag faktiskt aldrig kört bil i någon av Sveriges (inget annat lands heller) tre största städer. Jag har gett sambon en stor puss från dig och han skrattar så gott.

Jag kunde inte låta bli att skriva när jag läste och hjärnan bara skrek bil bil bil -Margareta och bilen.

Olga T sa...

Mysko skylt och mysko namn! Vad bor det för folk där? Fast mest undrar jag nog vem som gjort skylten...
Ibland är i-phonen för smart men min son påstår att det är jag som är osmart...

SoF/Blindstyre.se sa...

Tack vännen för support. Visste väl att du skulle ha synpunkter på mina känslor angående regnväder. ;)

Jag skulle väl kunna tänka mig att berätta om hur man gör de där bilderna som jag fixar till i PS - men herregud innan den förklaringen blev klar så hade nog en dag passerat.

Alltså det är ju inte alls svårt när man kan det. ;) Det är bara att det blir så himla krångligt när man ska förklara det i text.

När man har de kognitiva problem/men som jag har, så blir det extra svårt att skriva ner "viktiga" saker.

Du skulle sett när jag skulle uträtta mitt jobb som gästdomare hos Nina Xi. Efter 10 minuters tänkande och skrivande så var jag helt slut. Tur att maken inte har samma problem som jag.

Läste just i lokaltidningen idag att ny svensk forskning visar på mätbara förändringar hos utmattningssjuka, i deras hjärnor.
Det har jag ju förstått länge, men det ska kunna bevisas också - och nu verkar det alltså som det kan visas med hjälp av magnetröntgenkamera.

För övrigt står det också:
Gruppen består av ovanligt ihärdiga, ambitiösa och pedantiska människor. De ligger över snittet i intelligens och är välutbildade.

Haha! Ja GENOMSNITTET alltså. ;)

Varma kvällshälsningar!

LissenTo sa...

Har kollat min dotters iphone och lite sugen blir jag. Fast texten blir så liten.

Hmm måtten, tror, bara tror cirka 5m avlång smal rektangel. Bredd 1.20 -1.50. Har tänkt 16 ,17 bilder. A4 bilder, Ribba ram.
Liten presentation av mej i annan ram.

Låter det rimligt?

LissenTo sa...

Förresten, jag vill inte bo i en rumpa!

Bildbevis kommer att komma.

Utställningen kommer att vara i en månad

Susanne sa...

Jag vill att du fortsätter skriva om din nya vän iPhonen för jag blir så glad =D

Jess sa...

sv: Kan inte ta åt mig äran av Barbapapafamiljen (tyvärr) snodde den på nätet! :)

Susanne sa...

Letade bilder för Stjärnjul och hittade ett gäng som var från din blogg. Kul tycker jag =)

Ellis sa...

Hahaha ÅH vet du. jag går alltid förbi "MICASA" på söder på väg till jobbet och fann deras logga väldigt klyftig och tänkte fota en dag för o blogga om den. Men nu när du fota kattrumpetullen så var de inte så intessant nå mer haha

sv: Haha ja Janne har ju roliga drömmar. Ja skulle nog aldrig ljuga för den pojken! :D

Sv2: Haha ja du jag kan retas så de heter duga. Ibland retas jag för mycket haha

Svorskan sa...

Hmm.. Jag tror att den hade betett sig ännu mer konstigt i min ägo. Jag kan skaka rätt kraftigt om händerna och inbillar mig att det nog kunde få den att hitta på lite saker. Även med datorn sker det en sällan gång när jag skakar illa och använder pekplattan. God morgon!

SoF/Blindstyre.se sa...

Tack! :)

Domarjobbet gick hur lätt som helst, när jag väl överlät det till maken. ;)

Haha - skojar bara.
Vi var helt överens om bilderna, men han fick agera sekreterare och försöka få ner tyckandet i skrift.

Idag (igår) har vädret växlat över till lite mer vinterväder. Faktiskt 5 minus och blå himmel här nu, på morgonen.

Tack återigen Beate för all värme du sprider och all SoF-peppning! :D

cat sa...

Men jösses vem kom på att kalla något för Kattrumpstullen!!??

Hi hi jag är glad att jag inte har en sådan där smart telefon. Jag skulle förmodligen tappa tålamodet totalt och slänga ut den i ankommande trafik ;)

Monica sa...

Föredrar att använda egen hjärna innan den skrumpnar ihop så nej till ifåne fortfarande hur mycket reklam du än gör hihi
Gillar skylten var finns den tro, håller med inklämd i en kattrumpa det sista tiden här på jorden låter inte lockande.
Svar: Nej inget trixande med bilden bara lite skärpa, min gamla 2 megapixel Ericssonmobil får för sej att ta sådana bilder ibland när ljuset är svagt.Visst blir det läckert.

Daniel sa...

Jisses telefonen kan tänka ju.

Bäst jag håller mej till telefonen som hänger på väggen

Nina sa...

Jag vill oxå ha en "smart phone" :-)

Anonym sa...

Jag gillar min phone, det gör jag.