torsdag 18 november 2010


Med det här inlägget vill jag tala om för er hur viktigt det är att bygga upp och bunkra självförtroende - gärna massvis - medan ni har chansen. Börja gärna så tidigt som möjligt, det kommer väl till pass sedan jag lovar. Är helt övertygad om att ni kommer att hålla med mig efter att ha läst den här sanna historien.

Information är bra att ha
IT-kompisen Totte ville se kackerlacken Buggy och hennes nya kompis "Green Meanie" (han är makens) i aktion (bild kommer imorgon). Han föreslog att jag skulle filma deras äventyr med Iphonen. Vetgirig som jag är satte jag mig på bussen igår kväll och googlade efter information om hur man gör. Jag var så inne i min "research" att jag missade hållplatsen där jag skulle stiga av - och en till. Lidingövägen by night - en sightseeing tour inte värd besväret.

Film
På kvällen satte jag igång. Cirka en och en halv minut höll jag Iphonen blixtstilla. Lyckades till och med ladda över filmsnutten till PCn. Döm av min förvåning när mitt eget ansikte stirrade på mig - från skärmen...
Ett nytt försök med digitalkameran slutade med ... ingenting.

Praktikanten
17-åriga Daniel, min duktiga praktikant förbarmade sig över tanten med svansen mellan benen och förklarade att Iphonen har två kameror - en för videokonferenser på ena sidan och en för filming på den andra. Hur f*n ska jag veta det.

Det är det jag menar: har man bunkrat självförtroende under många år klarar man sådana smällar. Man överlever även kommentarer som: "du är litet dum" (=du är en idiot). Man har mycket att ta av om man säger så - fast inte nu längre;-)

PS. Bilderna jag lägger upp är kollegan Håkans tre små grodor som han bjöd på idag (kunde inte förmå mig att äta något så sött som tittade på mig med dessa ögon). Dessutom vann Daniel och jag kollegan Xs snabbhetstävling "Flax". Vi var först med att upptäcka två storkar på bilden - och då hann vi till och med googla hur en stork ser ut. Vinsten blev en Cappuccino på det lokala caféet. Hade det inte varit för er hade jag dränkt mig idag. Tack killar:-)DS

15 kommentarer:

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Ännu en kväll i skrattets tecken.

Bunkra självförtroende borde jag gjort för den rinner av mig ganska snabbt.

Du kan ju lägga upp den "misslyckade" filmen här på bloggen istället. =) Jag vet vad du kommer att säga men det var bara ett förslag.

Jag måste säga att jag inte heller ätit dem, mer för att jag inte gillar marsipan speciellt mycketoch sedan tycker jag att de räcker ut tungan åt mig, de bedjande ögonen hade jag inte brytt mig i.

Jag hade kunnat hjälpa dig på två sekunder i tävlingenm inte för att jag såg att det var storkar utan för att jag såg de två som var helt annorlunda än de andra, både näbb, färger och de långa benen.

Nu förstår jag ännu mer hur mycket man ska lära sig med en Iphone och genom att läsa här hos dig blir mitt NEJ starkare och starkare för varje dag.

Malla sa...

Ja denna iPhone :D Min har börjat funka nu igen, Leon gjorde ngt med den igår, vad vet jag inte.
Ikväll då jag skulle på bio visste jag inte hur jag skulle sätta den på ljudlös men jag begrep iaf hur jag stängde av den :D

Susanne sa...

Vilka söta gröna gubbar ;)
Sv: Jag håller på att spara ihop till min USA-resa i april, så jag har bestämt att inte slösa för mycket.

Olga T sa...

Hade inte heller ätit de där små söta. De är för söta för att ätas både bildligt och bokstavligt!!

Hörni sa...

Ja, hur fan ska du veta det, hahaha? Tur att du är en stark människa, inte alla skulle klara av att bli dumförklarade varenda dag så där. ;)

Vilka goda och söta bakelser, jag vill gärna sätta tänderna i en av dem.

Grattis till vinsten, det tog en stund innan jag såg storken. En av dem, den andra har jag inte hittat än.:)

Jane sa...

ja, men om man hela tiden råkar ut för sådana där grejor har man liksom inget förråd att ta av ... man hinner ju för fasen inte bunkra något :))
Hittade förresten lite insekter som jag tror du skulle gilla - kolla här http://www.youtube.com/watch?v=AXSqjvbK2Ug

Mrs Bettan sa...

Har aldrig sett sådana bakelser med röda tungor, det var något nytt. Häftigt.
Du måste gå in och kika på michaelas blogg så du får se bebisen i magen. "michaelaslife.blogg.se". De har varit och tagit ett 3D ultraljud. Skithäftigt.
Kram MrsBettan

Ellis sa...

Hahaha men du lyckades iallafall me två saker - att filma (dock fel sak) och överföra till Pcn, de mer än vad många kan! :D

SV: Jag har inget minne alls av att ha slagit i armen så jag vet inte hur jag fått blåmärket.. :S

Och de inte okej o mobba sjuka :(

LissenTo sa...

Bunkra självförtroende är nog bra att göra, jämt. Du bjuder på så underbara historier, fniss.

Tant Beate lyfter nog mångas självförtroende också :-).

Men du, hur ska man kunna vet, om två kameror, ooooooooooomöjligt.

Bildbevis kommer

Monica sa...

Ja lurt var det men klickar man ner bilden dyker den andra upp, FULT Beate HAHAHA
Samma stuk som Halloween bakelserna som Jacob köpte, fick blunda när jag satte tänderna i den pga ögonen;-)
Lömskt det där med två kameror men blev det hel censur på filmen?

lissen sa...

TAxin kom 04.40, grymt! Men jag är nere 12.17 det är bra.

Tidsinställt, hmm lär mej Beate hur man gör :-).
Du som är mer tekniskt, än mej!

Jess sa...

Du är ju bara för underbar! Härligt att du verkligen bjuder på dig själv. Kan se dig vara så inne i din iPhone och hur du susar förbi hållplats efter hållplats!

cat sa...

Jag hade också hoppat över att äta de små söta grodorna, men mest för att jag inte gillar marsipan.

Ju mer jag läser om dina Iphone-äventyr, desto mer förstärks jag i min övertygelse att aldrig skaffa någon. Tack för dessa lärdomar :)

Ser fram emot att se bugsen på film när det beger sig. Förresten har du inte filmmöjligheter med din kamera?

Svorskan sa...

Jag älskar sött, tyvärr. Men det är bara en bild, så jag klarar nog att stå emot nu. :D Underbar actionbild med fåglarna, Jag gillar skärpen kontra actionsuddigt.

anne sa...

Även om de där bakelserna är fula så blir jag sugen.Och vi har bara chips hemma och det vill jag inte ha...