onsdag 10 februari 2010

Två ljus(huvuden) på "Northern Light"

När man är två eller fler som besöker en mässa gäller det att vara "synkad". Maken och jag fungerar perfekt ihop på tekniska, bil- och motocykelutställningar. Att släpa honom till "Northern Light" och "Furniture Fair" hade vara samma sak som att dra mig till en sy- och slöjdmässa.
Men jag är ju lyckligt lottad:-) IT-bästisen Totte behövde inte övertalas (mycket) att följa med till Stockholmsmässan i Älvsjö idag.

Northern Light
Då Totte är en LEDig och LEDad kille blev det många LEDar (lysdioder) idag. Lysdioder är inne, helt klart. De ligger i linje med energi- och miljötänket, vilket de flesta utställare på Northern Light hade tagit tillvara på. Jag lägger upp några bilder av lampor som vi dreglade mera (eller mindre) över. Den stora bilden ovan var vår klara favo.
En riktigt kul "nyhet" var att alla dessa vita och svarta "sladdar" snart verkar vara ett minne blott. Kolla vilka tuffa färger det finns nu. Äntligen!
Furniture Fair
Det blev även en snabbrunda på möbelmässan i A-hallen. Inte så mycket för möblernas skull utan för att det fanns fler "LEDade godbitar" där. Tur var väl det: Möbelmässan var mycket bättre än ifjol, speciellt med tanke på färgglada och framför allt bekväma kontors- och konferensmöbler. Här säger jag bara ”Paul Smith”, som egentligen är modedesigner(!!!). Kolla stolen som vi provsatt och knappt kunde skiljas ifrån.

Barkbröd
Några ”stärkelser” slank också ner såklart. Tack vare Tottes kunskaper om bröd lärde jag mig att ”barkbröd” är lika med ”fullkornsbröd är lika med att växa i munnen på en är lika med att inte orka äta upp. Så nu vet ni det också;-) Stort tack Totte för ett synkad och entusiastiskt sällskap:-)

14 kommentarer:

Jess sa...

Så trevligt ni verkar ha haft det!
jag gillade också bilden med lamporna, väldigt snygga!

anne sa...

Himla tur att du har någon annan att ta till och att maken slipper!

Vad var det du sa; slöjd- och hantverksmässa.....*rysning*

Gun sa...

Vad roligt att gå på mässa! En massa fina grejer ni kollat på. Vad kul det är att lampsladdarna blir en del av inredningen istället för att döljas, vilket ändå bara blir fult hur man än beter sig.
Snygg fåtölj också.

Pjoltas sa...

Nice du har haft det då!
Jag ska fixa Paul Smith-randiga gardiner i vår... Har lite svårt att hitta metervara bara.

=)

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Bra mässor är alltid kul och den du varit på idag skulle jag också gärna besökt. Däremot går jag även gärna på slöjd- och hantverksmässor.

I höst har vi stora Nolia igen och då brukar vi separera några timmar. Sambon ser gärna och är med på mina intressen men jag delar inte hans för den delen av tekniken, verktygen och maskinerna får jag bara ont i huvudet av. =) Jag kan inte förstå hur någon kan gå runt en och samma maskin i flera timmar.

Spännande med alla nya lampor. Jag skulle behöva något riktigt läckert här på kontoret.

Jag såg på nyheterna att det skulle vara någon möbelmässa i Stockholm, måste vara samma och en kompis till sonen skulle vara där med företaget han jobbar på Labland.

Olga T sa...

Det där verkade upplyftande!!
Nu släcker jag lampan tidigt ännu en kväll denna veckan. Trött..

Anders W sa...

Kul men också synd att vi inte var på Älvsjömässan samtidigt. En hel del av belysningen har varit med några år. Pratade med några taiwaneser med hopkopplingsbara oktagoner med LED-belysning i. dessa gick att bygga ihop i olika former och satt fast i varandra med magneter. Det var häftigt. Kreativiteten var det ingen brist på. Gillar lampan på din första bild. Och inte är det något fel på kvaliteten på dina bilder!

Ellis sa...

Hoppas ni hade de kul! :D jag tycker det är facinerande hur de lyckas göra om mässan inför varje event! :D

sv. Komiska var att Cherin kommenterade ett annat inlägg direkt efter din kommentar om att du tänkte på henne :D

Per-Anders sa...

Just nu längtar jag efter att det ska bli helg så jag får vara LEDig några dagar. Typ.

Nina sa...

Verkar som en härlig dag o lamporna är urläckra! Kul det där med sladdarna... en ack så enkel idé men uppenbarligen har ingen kommit på den förut!
Svar: Jag uppskattar att du är ärlig! Då vågar jag ta till mig av ditt beröm!

Cherin sa...

sv: tack fina du. vad glad jag blir!

egoinasmamma.nu sa...

Hahaha! Vad trevligt! Och ett bröd jag inte skulle orka äta upp? Finns det? God morgon! :D

Malin B sa...

JAG borde ha hängt med på mässan, jag som var och letade fönsterlampor i går på lunchen. ;)
Hittade dock inga som föll mig i smaken utan fick klicka hem i går kväll istället. Det gick bra, extra bra när det gick att få 40% rabatt. Tjoho!

Fullkornsbröd är GOTT! =)

S o F sa...

Telepati var ordet. :)

Det kanske låter lite flummigt men jag börjar mer o mer tro på någon slags tankeöverföring.
Nu har jag själv varit med om det så många gånger så att det börjar bli svårt att förneka det.

Intressant och lite "scary". ;)

Soliga hälsningar!