tisdag 9 februari 2010

Trerätters till lunch

Det är inte ofta man äter en trerätters till lunch. Ja nästan aldrig kan man väl säga… om ja pratar för mig själv alltså. Idag gjorde jag ett undantag. Avdelningen firade nämligen kollegan Håkan som fyllde ”jämnt” i december och bjöd honom på lunch på Haga Forum i Solna.

Affärslunch
Affärslunchen bestod av för- och huvudrätt … till en början med. Förrätten som serverades på glastallrik innehöll perfekt stekta tonfiskkuber, morotskräm samt olika små "grejer" som ni kan se på bilden ovan. Fem poäng av fem om jag får bestämma.
Huvudrätten ”Kreolsk gryta” var varken kreolsk eller speciellt god. Den saknade alla ingredienser som en sådan gryta ska innehålla, inklusive cayenne peppar. Desutom serverades den med bulgur (!).
Hade man låtit en New Louisiana/Orleans-bo äta denna tämligen smaklösa försvenskade ”kreation” hade han troligen lämnat restaurangen utan att betala. Underkänd säger matpatrullen BP.

Efterrätt
Efter denna besvikelse bestämde sig tre av oss att ”skölja ner” huvudrätten med en dessert. Crème brûlée är en efterrätt som jag inte kan stå emot. In med den bara;-) Konsistensen på krämen var perfekt och den Bunsen-brända knäckytan ljuvlig. Varför rätten hade ”spetsats” med kardemumma, som bildade en grå gegga längs ner i skålen går över mitt förstånd.
Här ger jag fyra poäng som hade kunnat bli fem om kardemumman hade lyst med sin frånvaro.

Totalintryck
Servitrisen var mycket trevlig och framför allt kunnig. Miljön med brasa i mitten på den stora matsalen och utsikten över Brunnsviken ger extra plus. Men huvudsaken var att födelsedagsbarnet Håkan mumsade i sig varenda smula av maten som serverades. Hans efterrätt var av storlek XXL och bestod av inkokta päron, fattiga riddare, stjärnanis, och tahitivaniljglass. Inga klagomål där inte.

PS. Nu har du fått en matrecension igen "Olle-Red" . Och ni Gun och Anne, som hade semlor på bloggmenyn idag förstår säkert att jag inte var speciellt sötsugen efter denna efterrätt. DS

15 kommentarer:

anne sa...

Utan varmrätten hade man kunnat klämma in en semla i din lunch!!!

red sa...

En kycklingburgare i all hast på Max kan naturligtvis inte jämföras samma dag med detta!! Men efter en butiksrunda med JULA och IKEA står man ut med vad som helst. Den kryddiga ("hotta") potatisen får pluspoäng. Avslutningen med författarkväll på Järnvägsmuseum var skönt lugnade inför återresa i snöstorm...
/Olle

Gun sa...

Hahaha, semla är en hel lunch för mig!:)

Vad god förrätten ser ut! Kreolsk gryta är också underbart gott om den är bra tillagad. Jag har lagat det en gång och det var supergott.
Jag älskar creme brulé och har gjort även det en gång, med strålande resultat. Gästerna har frågat efter det igen, så jag får nog göra det igen snart.

Pjoltas sa...

VAD FAAAN! Nu blev jag ju hungrig! =/

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Trerätters och här ... ingen lunch alls, som vanligt.

Förrätten skulle lätt ha slunkit ner hos mig och det hade räckt till lunch. I morgon ska jag ta med mig lunch, om jag kommer ihåg. Har gjort i ordning den. Middagsresterna som består av lax, morötter, broccoli, blomkål samt grädde i ugn serverad med ris. Jag tycker faktiskt att min middagsmat lät godare än din kreolska gryta. =9

Jag är ju hopplös till lunch sedan när jag kommer hem är jag så illamående av hunger, som jag inte märker av förrän jag går från jobbet. Måste skärpa mig.

Du har alltid trevliga och goda luncher.

Jämna år i december, låter som en trevlig årgång om jag gissar rätt på jubileet.

Det var värst vad du får läsa om semlor överallt, snart får du ha radar på, så att du slipper det, eftersom du gillar det lika mycket som jag.

Efterrätten lät god och du var ju nöjd till 66,66666666666 ...%

Jess sa...

Tur att man är mätt, annars hade jag blivit hungrig! :)

Ellis sa...

Jag har både havrebollar och semlor i bloggen idag! :D:D

Jag ogillar när visa saker blir helt konstigt och äckligt.. Jag åt spenat på en resturang.. Maten gick upp lika fort som jag svalde den.. de var en sådan äckligt konsistens att jag blev magsjuk efteråt. spydde hela natten. Jag är skeptisk när de är resturang mat, måste ta något jag VET vad det är, annars går de ej hem! :D

Sv: Tror du mitt flirtöga hade gått hem hos killarna? ;)

Malin B sa...

Vilken smaskig lunch!!! =)
Fast det var inget fel på min pasta och korv stroganoff heller. Tar alltid med mig matrester hemifrån... Då hinner jag både äta och springa runt lite i stadens affärer och göra ärenden.

Bajsugglan sa...

Gud vad gott med trerätters till lunch!
Man ska lyxa till vardagarna! eller gamla floskeln "sätta guldkant på tillvaron" men det är en bra grej att göra!

LissenTo sa...

Miljön låter helt underbart perfekt. då borde maten vara det också. Tur födelsedagbarnet njöt för fullt!
Ha en skön onsdag!//Lissen

anne sa...

Sv Toyota kommer igen!!!! 1000 ggr bättre! De vet hur man vänder ett fel/misslyckande till sin fördel!!

Fast det VAR synd om Mr Toyoda i intervjun....

Daniel sa...

Tycker allt e gött... hatar folk som e missnöjda å klagar!

Man ska va gla om man har föda på bordet. Hälsn från finnbyn

Em sa...

Åh vad gott! Synd att huvudrättan inte smakade, men särskilt efterrätten lät smaskens!! Semlor kan man alltid äta ändå.. :D

Ellis sa...

Min pappa är go han! Synd att jag ogillar semlor! Haha :D men minahavrebollar var goda, lade i lite för stark kaffe så de smakar mycket kaffe om de, riktigt gott :D Du hade nog gillat dem OM du gillar kaffe?

Petra sa...

Sedär, så skall man luncha ibland. Jag tycker att tyvärr så är luncher så tråkiga ofta, för man äter bara för äta och bli mätt.
Kramar