tisdag 23 februari 2010

Orsak och verkan


Ibland kan man ju fråga sig varför det alltid händer något med undertecknad inblandad – både positiva saker men även - som idag - en lite annorlunda incident som kunde ha slutat illa.

Positiv verkan
Kollegan Helena och jag bestämde oss för att ”tröstäta” Tempura Rolls hos East på Stureplan idag. Det här vädret kräver en och annan ”belöning” tyckte vi. Väl framme överraskades vi av tre isstatyer som gjorde reklam för Silversjön, en vintersaga som har premiär på Folkoperan idag. Isblocken innehöll en fiol, en trumpet respektive en tvärflöjt. Suveränt, annorlunda, fantastiskt smakfullt och riktigt coolt, eller vad tycker ni:-))
Tempura Rolls och Miso soppan slank ner som en belöning bör göra ;-)

Negativ orsak
På hemvägen händer följande: Utanför vårt jobb finns ett övergångsställe med gupp. Vi tog det säkra för det osäkra och väntade lugnt tills någon bil skulle stanna på det isiga och snötäckta underlaget. Å visst stannade en bil så småningom: en Chrysler PT Street Cruiser Sunset Boulevard Edition. Problemet var bara att föraren hade tämligen hög fart och att mini-vanen bakom inte höll mera än en meter avstånd. Resten gick i slow motion och Helena och jag stod som förstenade och beskådade händelseförloppet. Killen i vanen lyckades undvika köra in i Chryslern bakifrån men mejade ner en gatuskylt istället. Vanen var en Mercedes och helt oskadd, skylten mådde dock mindre bra. Föraren backade bilen, klev ur, ryckte i skylten några gånger och lyckades räta upp den till ett läge som med lite fantasi kunde anses som rakt.

Lite skärrade var vi efteråt, vi kunde ju faktiskt ha varit orsaken till en rejäl krock.

PS. Tänk hur många (oviktiga) detaljer man kan registrera med en konstig hjärna som min. DS

17 kommentarer:

Petra sa...

Vilken tur att inte ni blev påkörda.

Så läcker iskonst.

Jess sa...

Jag tyckte reklamen för Silversjön var jättefina, coola och finurliga! Kul idé!
Tur att det inte hände något allvarligt och att bara en stolpe blev skadad! Är imponerad över att du kom i håg hela bilmärket! Konstigt! :)
Hålla avstånd är något som många borde öva på!

Gun sa...

Skönt att det gick hyfsat bra i alla fall. Inga personskador som tur är.

Tröstäta är alltid bra! Och att ni sen fick se läcker iskonst på köpet var ju inte helt fel det heller.

anne sa...

Jovars, i går dundrade bilen framför oss direkt in i snövallen vid vår avfart på E4:an! Nu var inte snövallen hårt packad och de hade inte hög hastighet (och inte var det läge att stanna där för oss heller), men men några av parametrarna annorlunda och det hade kunnat gå annorlunda.

Anonym sa...

Det är nog inte dumt att ha en blogg i vilken man kan skriva av sig sina traumatiska upplevelser i den farliga huvudstaden. Om jag haft en passande dylik skulle jag ha skrivit om en taxifärd från Skärholmen till Sollentuna. Mest pinsamt egentligen.
Anonyme Red/Olle

Ellis sa...

Hahaha underbara du, de var rejäla detaljer det där! :D
Tur att ni klarade er oskadda, de är huvudsaken!

sv: Hahaha fiskhistorien här hemma är underbar! :D

sv2: Jag får dricka kaffe,te, saft,vatten o alltihop, så jag antar att de får bli buljongsoppa för min del imorgon, dock får de inte finnas några grönsaker eller liknande i :( Jag plågas av att tänka på det!! :O

sv3: Haha söt du är, min humor är speciell den! :D

anne sa...

Sv. Men hur vore det om de hade anständigt hyfsade skådisar till dessa töntreklamfilmer? Eller är då tanken att de ska verka verklighetsförankrade med dessa ordsökande karaktärer?

Lissen sa...

Klart man måste belöna sig med något god mat när det är så kallt ☺

Allt slutade positivt, men olyckan kan vara nära. Kan du bilmärken så där??? Eller var det i chocken du noterade allt i ultrarapid???

Det är något bra som händer,,,,,,, tror jag....

Pjoltas sa...

Tur att det gick bra iaf. Och du... SNYGG HEADER! 5+

=)

Britt sa...

Du kan dina bilar?

Per-Anders sa...

Den självklara kommentaren till isstatyn med fiolen är: Coolt!

Olga T sa...

Gillar fiolen skarpt!!
Glömde igår att säga att jag gillar din nya layout!
I detta snöiga väglag får man hjärtat i halsgropen mest hela tiden...

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Superläckert och hade ni inte haft iskylan hade du inte kunnat bekåda det vackra.

Visst ska vi unna oss och tröstäta sådana här dagar.

Visst händer det saker kring dig. Mest imponerad är jag över din kunskap vad gäller bilmärket.

Jag sätter alla fördomar om kvinnor på sin spets. Vad var det för bil? Den var läcker och en snygg grön färg. Ungefär så kan det låta från mig.

Det mest skärrande hade ju varit om ni fått agera stop.

Lissen sa...

Titta in till mej så förstår du kanske ☺- Ha en skön onsdag! Lissen

Renee sa...

Det är otäckt när man vet vad som skulle kunnat hända, man måste vara försiktig både som gående och bilist

cat sa...

Ja det där var riktigt snyggt!

Lennart sa...

Jag tog en promenad på lunchen igår. Eftersom det är gott om is på trottoarerna så tassade jag så försiktigt jag kunde så jag inte skulle halka. Plötsligt slank min en fot till då jag klev lite snett på en iskant. Hela jag ryckte till och dansade lite glatt där med armarna högt i luften. Då ser jag en buss med några resenärer som trycker näsorna mot rutan, ler och vinkar glatt till mig. Men jag lyckades med att INTE ramla.