måndag 8 februari 2010

I jakten på en nalle

Det har ju varit lite gulligt och ”nalligt” på några bloggar (inklusive min egen) på sistone (kolla här och här). Jag gillar nallar – mycket – och kände mig väldigt inspirerad i helgen när jag gav mig ut på jakt efter en nalle till Raddes lilla prinsessa Veronika.
Nu har jag mycket höga krav på en nalle. Den ska inte vara för stor och inte för små, den ska vara mjuk, gosig och kramgo. Ögonen och ansiktet måste vara ”pratiga”. Ja den ska också vara tvättbar med tanke på eventuella uppstötningar hos den kommande ägaren. Men framför allt ska den se ut som en nalle. Jag vill inte ha hästar, kor, ekorrar, katter och hundar. En nalle ska vara en nalle. Brun eller beige. Så är det bara.

Inne eller ute
Efter en runtvandring i olika affärer kunde jag konstatera att nallar verkar vara helt ute. Eller så är det mera inne med andra gosedjur typ grodor, kycklingar och grisar. Är jag för gammal för att förstå de nya trenderna?!!!

Som hittad
Jag fick gräva länge och djupt. Till slut hittade jag precis vad jag villa ha. Kolla bilden och gissa vilken nalle som inte fick följa med hem.

PS. För er dom gissade rätt: En prinsessa ska ha en prins. Redan från första början. Så är det bara. Döpte nallen till ”Prince” och hoppas att han kommer att vara Veronikas prins och kompis. DS

14 kommentarer:

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Jag förstod, för den rosa klädseln och det "pipinettiga" i the princess passar inte dig.

Visst finns det fina nallar fortfarande men kanske inte på de värsta leksaksaffärerna utan vi får kanske leta i lite andra butiker.

Olga T sa...

Puh, nu kan jag andas ut. Jag var rädd att du skulle ta den rosa, jag är lite rosa-allergisk nämligen.
Men din förklaring att en prinsesa ska ha en prins redan från början den var riktigt härlig! Självklart!

Em sa...

Hela han ser ju så gosig ut! Jag älskar nallar och har ungefär samma krav som dig. Är du inte frestad att behålla han själv? :D
Sv: Om politik och religion etc, vissa frågor känner jag mig orädd för att ta upp, det är gärna när jag själv inte har en åsikt som jag känner att jag måste markera. Att jag har vara öppen för andra tankegångar. Sen gillar jag att provocera lite.. :D

Gun sa...

Åh vad gosig han ser ut! Jag hade också köpt den, inte den andra. Vilket kön det än hade varit på bebisen. :D

Ellis sa...

Haha så omtänksam du är Beate, nallen var vald med omsorg ! :D

Tycker faktiskt inte princess nallen var söt, den andra var de.

Min bebba (Cazandra) älskar kaniner, eller ja blev så, hon fick en sådan som liten och de blev hennes snutte-nalle, sedan har hon samlat på sig kanin nallar :D

sv: Kramar är personligt.. de liksom.. inte så att man går o kysser allt man ser! tycker jag! :O det är för närgånget med någon man inte trivs med... de måste vara kärlek inblandad i min värld! :D

anne sa...

Ja, självklart valde du Teddy-Nallen! Hans ögon säger precis det man vill veta och höra! :)

Sv. Nää du, rosacea är till för icke-tonåringar, men trots minifinnarna är den inte att förväxlas med vuxenacne. Och jag som fick för mig att jag funnit lösningen i att jag reagerade på L300 för ett tag sen...:(

Shannara sa...

Rätt val! *ler*

Här sliter ungarna på min första nalle fortfarande... Den går i arv från unge till unge och har varit lagad otaliga gånger... Kanske borde fota honom innan han går i graven?

Och du ska veta att dina kommentarer är MYCKET uppskattade hos mej också. Få personer gör sej besväret på mina "vanliga inlägg"

Shannara sa...

Som vanligt vet jag ALDRIG var jag ska svara på kommentarer i min blogg... Men jag har faktiskt börjat skriva på flera böcker, men det är mer för barn...

Lite magi, sagoberätterskor och även något för ungarna i början av tonåren om kärlek och "triangeldramor" på högstadiet... *ler*

Men det ligger på is just nu, tiden räcker inte till, men jag drömmer om att få sitta och skriva. Har även högvis med dikter som ligger och skräpar, tyvärr inte så många från de senaste tio åren.

red sa...

Vill bara säga hej, kontot tillbaka. Det var nog bara en kaka (cookie) som tappades.
Men måste man vara så traditionell med presenter till barn? Fast jag kan inte hitta på något. Tänker bara på bergen av mjukisdjur hos barnbarnen.
/Olle

Anonym sa...

Den var väldigt söt! Jag tror sessan kommer bli mycket glad för sin Prince! :)

Jess/maison grey

Pjoltas sa...

Nej..nuförtiden så laddar man ner en nalleapplikation till iPhonen. Eller så kan man ful-tanka ner en polsk ful-teddy från Piratebay.
=)

LissenTo sa...

Ditt inköp är verkligen genomtänkt, med allt vad en nalle ska vara. Mjuk, med varm blick och kräktålig :-)!
Prinsessan Veronika kommer nog att gilla sin bruna prins!!!!!!!!

anne sa...

Red verkar ha presentbekymmer...Vår yngsta son fick sig en sång- och ramsbok när han föddes. Jahapp, tänkte jag, men du anar inte vad den användes när han var liten. Kanske kan Red satsa på något sådant! :)

Em sa...

Sv: Dottern kunde inte hjälpa mig, det är fortfarande blogg-torka. Men det är kanske lika bra det. Det kommer nog tillbaks. Hoppas du har en fin kväll!!