fredag 12 februari 2010

Kvinnlisk + manlisk + humor = dålig kombo

Maken brukar säga att "humour doesn't travel". IT-bästisen Totte hävdar att det kvinnliska tänket skiljer sig markant från det manliska och vice versa. Båda har sååååå rätt. Läs "beviset" som följer här:

Vi har två jätteduktiga nätverkstekniker på mitt jobb. Den ena heter Radde. Han är pappaledig med sin prinsessa just nu. Den andra heter Rolf och får göra Raddes jobb i några dagar. Stackarn är alltså inte alls bekant med mig och har ingen aning om hur min konstiga hjärna fungerar.

Namn, dop, namnbyte
När jag fick min nya laptop för några veckor sedan (kolla här)döpte jag den till Totte. När den inte fungerade som jag ville (mitt eget fel) bytte jag namn till Albert. Albert mådde återigen inte bra idag (inte mitt fel den här gången) och jag funderade allvarligt på att döpa om honom till något värre - typ Morgan.

Blek, rosa, rött
Medan Rolf försökte lösa problemet gjorde jag som jag alltid gör: pratade först och tänkte sedan. Medan jag berättade om mina dop och namnändringar skiftade stackarns ansiktsfärg från vinterblek till rosa, röd och slutningen högröd. Ögonen började poppa ur och mörknade betänkligt. Vid det här laget ångrade jag att jag inte hade gått på hjärt- och lungräddningskursen som hölls på mitt jobb idag.

Förklaring
Ni som kan datorer och jobbar i/med nätverk förstår varför Rolf var nära en hjärtinfarkt. För er som inte gör det: i ett nätverk är alla datorer döpta från början. Ett namnbyte kan då få "konstiga" konsekvenser, minst sagt. Han trodde att jag hade bytt namn "på riktigt".

Inget medhåll
Maken som kan sådant tyckte inte heller att det var det minsta roligt och höll helt med Rolf. Som sagt: "my humour obviously doesn't travel" och jag tänker kvinnliskt. Så är det bara.

PS. Bilden jag lägger upp är tagen av kollegan Anders och visar några färgglada lampor från Northern Light mässan. Tycker de påminner lite om kvinnliska hjärnor. DS

18 kommentarer:

Petra sa...

Döp datorn till Rojne istället. Kram

anne sa...

Men, det där var ju hur roligt som helst!!!!!

egoinasmamma.nu sa...

Äsch, snubben har ju ingen humor! Han verkar lite känslig tycker jag. ;D

Gun sa...

Hahahahaha! Jag tycker det var höjden av humor!! Ännu roligare när du beskriver hans röda ansiksfärg, haha! Jag tycker du ska fortsätta döpa om datorerna.

qb sa...

så söt dui är

Shannara sa...

Haha... Överkänsliga karlar, allt är ju alldeles glasklart... Väl?

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Jag vet, men brukar de heta Albert, Totte och Morgan? Min har då inte jag fått döpa själv utan den heter lite blandade bokstäver från mitt för- och efternamn.

Jag trodde att hans ansiktsfärg skiftade och steg till betydligt klarare färg på grund av att det stod någon som heter Beate bredvid och pratade på som hon var van att göra med Radde och han var van och förstod.

En man har svårt att koncentrera sig när det står en person bredvid och pratar samtidigt som han försöker lösa ett problem och ska tänka samtidigt. Han ville nog bara smälla till dig och be dig vara tyst. =)

Vår humor är kanske inte så olika men däremot finns det andra stora skillnader som gör att vi inte uppfattar humorn. Förstår du vad det är jag försöker trycka fram på tangentbordet? Nej, jag misstänkte det och det är inte så viktigt heller. Men det finns vissa olikheter =) som den jag läste i morse och du på kvällen.

Jag tycker din man verkar vara rapp i munnen och ni har nog trevligt tillsammans med en hel del humoristisk ironi.Det har vi här hemma och den skulle jag inte vilja vara utan.

S o F sa...

På tal om humor...

Ikväll har maken och jag legat dubbelvikta av skratt samtidigt i soffan pga att vi uppfattade en helt vardaglig sak som vansinnigt rolig. Det var bara en tiondel av en sekund ett uttryck i Wikegårds (hockeykommentator) ögon/ansikte när de talade om damhockey ifrån OS.

Han blev liksom överraskad av Marie Lehmans kommentar om att det är lika viktigt att prata om damhockeyn (i ett visst sammanhang) som att diskutera herrturneringen.
Han svarade liksom politiskt korrekt men ögonen och ansiktsuttrycket sa nåt helt annat.

Maken och jag såg detta precis samtidigt och tolkade det också precis likadant - herregud va roligt!

Men att förklara detta i text, det funkar nog inget vidare.

Poängen är i alla fall att just i detta fall hade vi totalt manligt/kvinnligt samförstånd i att detta var otroligt roligt.

Men så rörde det sig ju inte om några tekniska prylar heller... ;)

Ha det riktigt gott!

red sa...

Nobelprisdags. Du har uppfunnit nya ord: kvinnlisk och manlisk. Googlade och fick träff bara här! Å nån mystisk sajt som....???

qb sa...

ne ja ska kolla på fotboll :P

Ellis sa...

Heter det inte kvinnlig ? :D Eller finns det något som heter kvinnlisk? (nyfiken)

sv: Klart jag diggar din humor! Och du som trodde att du inte kunde! TVÅ gånger har du kunnat!

Ellis sa...

Haha jag tycker de lät som en utlänning som just lärt sig prata svenska: alltså hon kvinnlisk lärare mitchet brå.

hahahaa... :D

sv: bööh antar att fler fattade! :D

Ellis sa...

Godnatt du underbara! :D:D <3

Per-Anders sa...

Fattar ingenting av ditt inlägg. Men så är jag inte nätverkstekniker heller.

Olga T sa...

Ha, ha! Härligt!

Ellis sa...

Jag var såååå nära o ta ditt citat igen! Du fick bli bubblare! :D

anne sa...

Vad händer idag? Slappar du i soffan?

Visst fotade jag rulltrappan och spiraltrappan finns i...Stockholmsområdet! :)

Nina sa...

Stackars IT-kille... att han inte har någon fantasi... ;-) han läser väl inte det här... :-)