fredag 26 februari 2010

Två hjärtan

Det här inlägget skulle ha handlat om betongkursen som jag gick på igår kväll. Ni som otåligt ;-) väntar på en detaljerad rapport får ge er till tåls tills imorgon. Anledningen är att mina "alster" håller på att brännas - det heter faktiskt så trots att de aldrig ser en ugn. Vad jag menar är att verken torkar just nu... förhoppningsvis;-) och ska visas för er imorgon.
Men så mycket kan jag säga att kursen var en absolut höjdare tack vare kursledaren "fröken Betong" Hanna. Kolla hennes blogg respektive hemsida så länge. Där finns det massvis av aptitretare.

Hjärta 1
Nu ska jag berätta om två hjärtan - om man nu kan kalla det ena exemplaret för hjärta vill säga (se lilla bilden), det liknar nog mera en njure. Och njuren är min. Ja inte på riktigt utan det är mitt allra första försök att "gjuta" i betong. Ja ni ser ju själva hur det gick;-)

Hjärta 2
Samtidigt som jag försökte forma ett hjärta i betong målade IT-bästisen Totte ett hjärta i akryl hemma hos sig. Vi tyckte att det var mycket märkligt att vi gjorde samma sak vid ungefär samma tidpunkt helt ovetandes om varandras projekt. Nästan lite kusligt, telepatiskt, konstigt. Men så har vi ju lite konstiga hjärnor båda två;-)
Ja om ni tittar på hans suveräna tavla så förstår ni vem som var den "riktiga konstnären" igår kväll. Tack Totte att du till slut gav med dig och att jag fick visa upp ditt hjärta som många av våra arbetskamrater gillade skarpt idag:-)

Stay tuned, imorgon får ni se fler "njurar";-)

16 kommentarer:

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Det är nog första gången ... jag kommenterar först =)

Jag håller med om att hans hjärta var underbart läckert. Skulle gärna ha.

Ditt ser ju ganska blött ut men jag tror inte att du ska nervärdera dig själv för jag misstänker att när det är klart så är det inte alls någon miss eller avsaknad av konst. Jag ser också att du fått dit någon av dina datorprylar. Det kan ju bli en ny grej i din egen konst. Betong och datoråtervinning. Jag skulle tro att det kan slå.

Ska kolla in på hemsidan (och bloggen)

Olga T sa...

Mera åt chokladpuddinghållet tycker jag ;)

Gun sa...

Ditt hjärta blir nog fint när det torkar, men den där lilla datorprylen på och allt.
Tavlan med hjärtat är jättefin. Så enkel och så vacker. Jag måste köpa akrylfärg imorgon.:)

Sv: Ja, hahaha! Det går visst inte så bra för finland. Undrar vad Kalla Koskinen säger nu..haha!:D

Gun sa...

Sv: Ja, om du gärna vill får du vara dum, men jag tror det blir svårt, om inte näst intill omöjligt.:)

Ellis sa...

Gud vad fin det första hjärtat var, de var verkligen ett hjärta jag hade kunnat hänga på väggen här hemma, stilren och fräsch, konstnärlig. Den me dakryl var jag dock inte lika förtjust i. Såg faktiskt ut som bajs utsmetat haha... (jag och bajshumor <3 haha)

sv: Åhhhhhh det du skrev om fd läraren säger jag bara WOOOOOOOOOOOOOORD till!!!!! I really like u Beate! :D <3

Amazingdays sa...

Det blir säkert jätte fin betong löv. Det är super roligt att gjuta i beton. Jag har gjort det ett flertal tillfällen.
Du får vissa dina "alster" när du är klar med em.
Kram

färg o form sa...

Tjohej!! Vackra Njurar. TACK!! för kommentaren hos mig//Kram Hanna

Petra sa...

Så fint. har hört att det är så himla roligt att få jobba med betong. Kram

Petra sa...

Sv, idag blir det middag med goda vänner här hemma.Kram

anne sa...

Hej du... Nog var Tottes alster läckert, men jag och min fantasi... Först trodde jag det var en daggmask...Sen trodde jag det var xxxxx men tänkte att det omöjligen kan vara det... Jag är väl kvar på en 3-årings stadium.

Sv. Att du som är gift med en britt inte vet vem Cheshire Cat är finner jag litet oväntat, men jag har nu gjort ett förklarande inlägg om det! :)

Jess sa...

Jag blir bara mer och mer sugen på en betongkurs! Ser fram emot att få se dina alster!

Britt sa...

Går ju faktiskt att göra massor i betong. Och det som är bra är ju att den brinner utan ugn. Har man otur brinner den för fort och spricker...men det hoppas jag du klarar dig från. Hjärtat lär ju se helt annorlunda ut när den brunnit färdigt.

Hade också lite andra associationer till tavlan...men jag såg hjärtat och så ville hjärnan min som Annes få dit något maskformigt bihang också. Tyckte om färgen på tavlan.

Shannara sa...

Haha... tur att det är fler än jag som har lite, ehrm... kul fantasi. Tottes tavla är kanonfin, trots att jag tyckte det var en hoptryckt daggmask i hjärtat först...

Och betong, det måste jag prova... Någon gång... Om hundra år kanske.

egoinasmamma.nu sa...

Tottes hjärta är otroligt fint! Ditt också förstås!! Totte? Totte och Cilla? Näää.. ;D

Anonym sa...

Hm, jag tror din betong har för högt vct. Ser så ut på bilden. Inte bra i så fall. Och sen vet du väl att betong inte ska "brännas". Den hårdnar ju på grund av den kemiska reaktion som uppkommer när vatten blandas med cement. Därigenom utvecklas värme. Därför brukar man säga att den "brinner".
Red/besserwisser.

Cherin sa...

Kan man beställa tavlan av totte?