onsdag 24 februari 2010

Det finns alltid minst ett skäl att gåtill jobbet

Kollegan M är en klok kvinna. Hon säger nämligen att det alltid finns minst ett (gott) skäl att gå till jobbet. Hon har så rätt.
Idag hette anledningen Långängens Gård på Lidingö. Här firade vi kollegan Eva som hade fyllt jämnt för ett tag sedan. För en gångs skull kunde vi noll-åttor njuta av strålande sol, vilket gjorde lunchupplevelsen till en absolut höjdare.

Långängens Gård
Gården ligger ensamt ”in the middle of nowhere” mitt på Lidingö. Den är ett stycke 1700-tals miljö i ett unikt naturvårdsområde och ett vackrare ställe får man faktiskt leta efter. När vi fem anlände dit var parkeringen nästan full och jag förstår varför folk åker några kilometer extra genom skogen för att äta sin lunch där. Maten var utsökt och får högsta betyg av matpatrullen ;-). Fem av fem möjliga alltså.

Sightseeing på ön
Istället för en (behövlig – om man ska vara ärlig) långpromenad efter maten fick vi en sightseeingtur runt Lidingö… i en varm och skön bil. Kul, intressant och spännande. Sådär i efterhand kan jag konstatera att man borde åka dit oftare. Tur att Långängens Gård har öppet sju dagar i veckan mellan klockan 11-16 året om.

Ja ni ser, för mig finns det alltid (minst) ett gott skäl att åka till jobbet… trots att reslängden just nu är det tredubbla tack vare snö och kyla.

PS. Imorgon kväll är jag på en betongkurs (yiiieepphiieeee)och kommer hem sent. Om det inte blir ett inlägg eller kommentarer på era bloggar så hoppas jag att ni förlåter mig;-) DS

13 kommentarer:

red sa...

Mat är en av mina favoritläsningar här. Men jag ser med glädje att du äntligen kommer på min hemmaplan med BETONG. Ska ligga i startgroparna...

Gun sa...

Vad härligt att ni också njutit av solen idag! Det ser jättefint ut på Långängens Gård och maten ser god ut:)

Sv: Tack för finvädret!:D
Vi var in på Rizzo, men jag hittade inget i min storlek som dög, haha.:)

Britt sa...

Lite svårt att tro bilden är tagen i Stockholm...säger norrlänningen med fördomar.

Gun sa...

Sv: 37-38. Inte ett dugg konstig, utan väldigt medioker storlek. Det är så ofta slut på den storlken, i alla fall på de skor jag vill ha.:D

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Jag har verkligen fått fina tips av dig på lunchställen i Sthlmsområdet om jag skulle råka hamna där och ha lite tid över.
Gärden ser helt underbar ut och maten verkar inte heller gå av för hackor.

Visst finns det ofta ett gott skäl att gå till jobbet men för mig finns det många goda skäl till att vara ledig några dagar just nu och den främsta är att det ska bli så skönt att slippa gå ut på morgonen i -30.

Vad kul och spännande med betongkursen, även för oss som väntar på både bilder och intressant läsning därifrån.

Sedan sist men inte minst utan störst - HEJA SVERIGE VI ÄR BÄST.

Du kan ju gissa vad tidningarna här uppe skriver med både Hellner och Kalla från länet.

Ellis sa...

Klart vi förlåter di söta Beate!
Hoppas du får de kul på kursen!

sv: Jaaa vi slåååår hårt på bruden, då minsann skall hon få se på DJURplågeri!

Jag slickade bort salten på många nachos.. Hahahaha jag lurade mig själv där i några sekunder.. Men snart sååååå snart får jag äta, skall ha pizza bara för det!

Renee sa...

Sådan jobbdagar är alltid roliga, det var länge sedan jag fick en sådan dag. Ha en bra dag idag!

cat sa...

Vilken vacker gård:)

Daniel sa...

Härligt!

Fnittra du på färden!

Gun sa...

Sv: Hahaha, men då vill du ha snö då? Så du får äta rådjur? Nej, jag bara skoja...;D

Vad skönt att slippa långkalsongerna! Här är det 6-7 minus just nu.

egoinasmamma.nu sa...

Vad mysigt! Det ser så vackert ut och maten såg delikat ut. Snö OCH sol är en underbar kombination. Jag kan enbart tala för mig själv, men jag förlåter dig lite frånvaro nu och då. :D

Petra sa...

Betongkurs låter fantastiskt kul. Hoppas att vi får se resultatet sedan.

Emelie sa...

Där skulle jag kunna tänka mig att bo!!!
Jess(MG)