måndag 28 december 2009

Uppe!!!

Det här inlägget är inspirerad av Olle och hans kommentar igår. Gillar hans underfundiga synpunkter och utläggningar skarpt! So that one's for you!!!

Soluppgång vs. solnedgång
Även idag gick solen upp klockan 8:45 här i Stockholm, men den sägs vara uppe två minuter längre till 14:54. Japp Olle jag hade (o-)tur och fick upp ögonen redan klockan 10:07. Har inte sett solen i och för sig, men det hade jag inte förväntat mig heller.
Nej, kan inte minnas att jag någonsin sett en soluppgång (okay då när man var ung och kom hem på morgonen samma tid som man går upp nu när man jobbar). Men jag tar ditt ord för att det är vackert att se en soluppgång mitt i vintern med snön som reflektrar den röda himlen.
Däremot har jag sett många solnedgångar som är underbara. Då är jag pigg och alert.

Tips-PS
Olle, ditt PS om att gå upp tidigt, fotografera, sova middag, fotografera igen och att skippa döda serier på teve ska jag lägga i fack 52 i min konstiga hjärna - tills vidare. Tittar nästan aldrig på tv för när tror du att jag skulle kunna hinna med att blogga om jag gjorde det ;-)

PS. Reseguidens soluppgång får mig att njuta... framför datorn med en Nespresso till höger. Den får duga... tills vidare;-) DS

15 kommentarer:

Petra sa...

Vilken underbar bild du bjuder på. Ha en underbar dag. Kram

Gun sa...

Underbart vacker bild! Jag har nog heller aldrig sett en soluppgång vad jag kan minnas. Kanske när jag var ung och vaken hela natten i så fall.

Sv: Wow! Har ni varit gifta i 30 år? Vi träffades för 28 år sedan.

Em sa...

En blyg sol? Var du näck eller? :D
Mycket vackert, det regnade här i morse, men nu är det fint här med.

S o F sa...

Tack för snälla ord hos mig. De värmer!

En kopp kaffe vid datorn och en sådan solnedgång att titta på - låter som en ypperlig idé.

Ha det!

anne sa...

Soluppgångar är fantastiska, en och annan får vi oss till livs på väg till jobbet på morgnarna!

Jess sa...

En väldigt vacker bild!
Ja maken bygger själv! Det är faktiskt himla skönt när man får en idé att man vill göra något! Extra plus är om han tycker det är roligt för då går det fort!

Em sa...

Sv: Hahaha! Han sitter nog kvar ja och med flaskan, men den är nog tom!

Ellis sa...

Riktigt fin bild!

Det där med att komma hem efter en fylla och skåda den fina solen - deeeet har jag gjort många gånger hahaha

Viktkamp sa...

underbar bild =)

Herta sa...

En ledighet blir så mycket skönare om man har tid att slappa...slumra lite under dagen...lättare om man går upp tidigt, vilket inte har funkat så bra härhemma i jul (!),

Daniel sa...

åååh att sjunga å mysa med dej under filten å köra allsång i solnedgången.. det måste vi göra nångång!

AnnA sa...

Läcker bild!
Kul att du också hittat till min sida.
Apropå att snön är borttinad här i Skåne - det var blixthalka när jag körde hem efter en liten shoppingtur inne i Ksd.
Och kylan ska visst komma igång igen...Ja, lite vinter till innan våren, tror jag på.
Ha det!
hälsn
AnnA

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Jag har sett både soluppgångar och -nedgångar men uppgångarna är mer sällsynta att jag är uppe och fotograferar numera. Däremot brukar jag se dem genom fönstret (ibland). Idag hade jag lyckats om jag tagit mig en promenad för en annan steg upp 06:45, men det var inget jag behövde fundera på för den hade ändå inte blivit bra, uppgången alltså, med tanke på snövädret.

Åker vi till stugan och det är vackert väder så ska jag försöka föreviga en.

Soluppgången i ungdomen har man säkert stött på vid hemgång men det var inte något jag lade några större funderingar kring, på den tiden.

Det går bra att sitta och blogga framför TV:n men det blir inte att följa med till 100 %. Du behöver varken missa det ena eller det andra =).

Jag har gjort en del av det Olle rekommenderade dig, sovit middag. Nu är det hockey på TV och som vanligt hoppar jag över det och lilleman är och ser Luleå hockey, förhoppningsvis får han se en vinstmatch när han nu är hemma i Luleå ett tag.

Jag som bara dricker svart kanske får testa en sådan där nespresso någongång. Ska och ta mig en kopp nu. Ska nog även flytta den mobila till TVrummet för jag börjar känna mig lite slå och då är det skönt att kunna halvligga, får inte ta ut mig för mycket.

Lissen sa...

Hihi du är för rolig du. Fast jag vet att du inte använder tiden till tv.
Vet inte när jag är piggast/tröttast. Fast nog ser jag mer solnedgångar!

Shannara sa...

Hihi. Om du har svårt att ta dej upp på morgonen så kan du få låna mina kids. Nemas Problemas. =)

Tack för alla dina underbara kommentarer hos mej, det betyder så mycket att få ett uppskattande ord från andra människor.

Och nu sitter jag här och häckar efter midnatt igen, trots att jag vet att jag ska amma bebis om en timme, sen kommer fyraåringen mellan två och tre och sen ska det ammas igen vid fem och klockan sex går tvååringen upp. I bästa fall somnar hon om hos mej en stund. *asg*

Jag mååååste bli av med min ovana...

Och nu babblar jag din gästbok full med.

Kram!