måndag 28 december 2009

Dagens kreativitetsanfall

Ni som tror att jag inte gör något annat än att sova ifrån vädret har helt rätt. Därför är jag riktigt glad att kunna berätta om mina helt otippade kreativitetsanfall idag:

Anfall 1
Rensade i kläderkammerna och körde rubbet till Myrornas container några hundra meter bort. När bilen inte ville starta efter "donationen" tog jag inte mobiltelefonen och ringde efter maken utan jag gick de 300 meterna hem för att hämta honom. Mycket kreativt och nyttigt!

Anfall 2
När vi tillsammans gick tillbaka till "biljäveln" stod jag lugnt vid sidan om, berömde hans felsökning och slutligen succén med att få Tintin på hjulen igen. Han älskar beröm. Smart eller hur;-)

Anfall 3
Som två, men nu handlade det om att städa ur MC-garaget. Tyckte det var ganska kreativt av mig att ha köpt stora svarta sopsäckar som jag stod och höll i. Han behövde bara fylla dom och släpa dom till bilen för återvinning imorgon.

Anfall 4
Roligast igår och idag faktiskt. Det är bloggkompisen Margareta och IT-bästisen Totte som undrade om jag inte kunde göra några nya tavlor. Deras pushande hjälpte mycket då jag har en utställning i Täby Centrum om tre veckor och inga tavlor att visa upp. Bilden visar ett smakprov av något nytt som jag har provat med återvunna datordelar.
Kommentera gärna! Men var ärliga... annars är det inte kreativt... för mig alltså;-)

16 kommentarer:

Nina sa...

Wow, jag är imponerad, vilket flyt du haft idag!
Din tavla är riktigt, riktigt snygg! Och det är ärligt! Gillar huset och tycker du är otroligt kreativ som kunnat göra en sån tavla. Dock skulle jag vilja se en i silverfärger, då guldfärg inte är min grej...

Jess sa...

Helt ärligt - den tavlan är kanonfin! Jag föll för den direkt. Håller med Nina, finns den i silverfärg?
Vad flitig du har varit idag! Rensa är alltid bra, för man känner sig så nöjd efteråt!

Olga T sa...

Gillar tavlan mycket! En blandning av gammalt (ramen) och nytt (centrum i tqvlan) Guldfärgen gör den vilsam och förstärker känslan av det gamla. Så uttrycker man sej när man inte alls är i konstbranschen. Hoppas du fattar vad jag menar. Men ska du ha utställing om tre veckor och bara en tavla är klar???? Ärligt talat blir jag lite orolig...

Jess sa...

Tack för tips, har kollat in länken och fått lite mer ideér!

Pjoltas sa...

Härligt med en sån kreativ dag!
Tavlan var jättefin. Det ser ut som hieroglyfer (eller hur det nu stavas?) på avstånd.
Pjoltas älskar re-make och re-cykle..dä ä framtiden si Alfred!
=)

Lissen sa...

Vilken underbart kreativ dag. Väldigt taktiskt och bra att berömma maken. En lönsam strategi.
Sådana där dag med flyt. Flow.... som det så modernt heter. Det skulle räcka en dag i veckan sedan kan man ju vara "lazy" bloggande.

Va, ska du ha utställning, det blir till att sätta fart då, madame Beate!
Annorlunda fräck tavla, med mannen i mitten.

Ulrica sa...

Oj, vad du har jobbat. Ingen kan väl någonsin anklaga dig för att vara lat ;) Och tavlan... helt ärligt... den vill jag HA på min VÄGG :)

God fortsättning!

Em sa...

Jag gillar tavlan jättemycket, den passar perfekt in i mitt vardagsrum. Adressen är: Egoinas mamma, blablabla, blablalba, 3423423908 blabla. :D Från skoj till allvar, jag GILLAR den verkligen! Sen i övrigt har du och jag varit duktiga både två i dag, bra jobbat! ;)

Olga T sa...

He, he! Du har uppfattat det rätt . Jag byter inte till en bostad norr över :)

Malin B sa...

Guldfärg är MIN grej! =) Supersnyggt. Gillar "innanförsramen" eller vad det nu kan heta. Den breda guldiga.

Huj så aktiv du har varit i dag!!! Jag brukar känna mig "fri" när jag har rensat en massa.

Petra sa...

Men du är ju helt otroligt bra. Strålande jobbat. Nu kan du sova med gott samvete igen. Kram

Olga T sa...

Har tittat på din tavla igen. Jag blir så nyfiken på hur du har gjort egentligen. Men det kanske är en konstnärs hemlighet?

Em sa...

Sv: Men om man lämnar en kommentar i fem olika storbloggar en gång per dag, så borde det generera några besökare i loppet av en vecka och det tar ju inte långa tiden. Man skall nog bara se till att göra det i bloggar som har den typ av läsare som man tycker om. Det är ju ingen poäng i att dra till sig läsare om inte har ungefär samma syn på vad som är roligt och inte. Jag tyckte det var roligt att se, det betyder att man kan om man vill. Sen har ju du både bra besökarantal och bra med kommentarer. :D

Daniel sa...

Du e den mest kreativa jag känner! Tummen upp!

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Jag har ju kikat på dina tavlor tidigare och tycker att de är fantastiska. Denna är inget undantag. Att göra tavlor av sådant som vi vanliga dödliga inte vet hur vi ska bli av med när de är förbrukade.

Synd att det är lite för långt mellan Täby och Luleå annars skulle jag vara först på plats. Du låter lite som mig men jag tror att du hinner, bara du har de kreativa tankarna i ordning. De får inte snöa in för mycket eller bli frysta.

Jag har en vän som väver de mest fantastiska kreationer av gamla tidningar, man måste se det. Ni två har verkligen visat mig på kreativitet och hur det verkligen kan fungera och blir snyggt.

En länk till ett inlägg jag en gång gjorde om henne - http://bildgatan.designa.nu/2008/08/13/gamla-nyheter-blir-trendiga/

Du är ju inte bara kreativ i konsten utan du har ju den rätta kvinnliga intuitionen. Att vara "smygdominant" på ett snyggt sätt är bra när det gäller män. Jag har också mina små knep när det gäller. =)

Hoppas besöket på tippen idag förflöt bra.

anne sa...

Skojar du? Är det där en tavla à la Beate!?! Jag tittade och funderade på om det var något slags remake från en pyramid eller annan typ av egypteninspirerad hieroglyftavla.

Jag tycker färgerna var oerhört vackra (nu kan jag ju inte skrolla tillbaka eftersom du bloggar i blogger), men den matta guldfärgen tilltalar mig väldigt och jag bryr mig inte om VAD det är i mitten för det geometriska bröt av och kompletterade resten.

Från en okontlad tyckare! :)