fredag 25 december 2009

Juldagsbrunch à la BP och Mr. R

Juldagen har mycket gemensam med Nyårsditon måste jag säga. Man går upp sent (typ klockan 11:55), 50% av hushållet hoppar över frukosten (jag), 100% äter brunch klockan 14:30. Den enda skillnaden mellan dagarna är en total avsaknad av baksmälla, vilket är skönt.

Inspiration
Blev inspirerad till det här inlägget av LissenTo och Anne. Båda bloggarna har präsenterat något matigt eller drickbart i sina inlägg de senaste dagarna, vilket gjorde att det vattnades i min "inläggsmun". Ni som har dagen-efter-känslor kan sluta läsa nu. Ni som gillar en salig blandning av internationella (inte speciellt nyttiga) julingredienser - fortsätt läsa.

Brunch
Som ni ser på bilden går det utmärkt att vara totalt onyttig. En blandning av sillsallad (inköpt hos Nav i Hötorshallen), Cumberland korv från Taylor & Jones, hemlagad julskinka (det trodde ni inte va?!!!), stekt ägg "sunny side up", cypriotisk Halloumi tillagad efter IT-kompisen Tottes recept, några skivor rostat bröd (okay, det blev lite brända) och en snabbkreation av spaghettisallad är en suverän start på... ett paltkoma. Nespresso näst :-)... å ni, ha en skön juldag!

6 kommentarer:

Petra sa...

Mums, själva så har vi en salig blandning av allt också idag. Det blir en hel del julmust och godis på det. Vågen kommer att sprängas :-)
Stora kramen.

Jess sa...

Jodå, nu börjar det vattnas i munnen!

Herta sa...

Visst är det härligt med maten på juldagen. Man kan ta det lugnt och det finns massor i kylen att bara ta fram lite när var och en vill.

anne sa...

Ja, det där skulle jag nog också kunna trycka i mig, speciellt vid 14.30-tiden, men...spagettisallad? Vad är det?

"oroshjärta" Lotte Fernandez sa...

hälig sida!

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Ja jag tackar, paltkoman känner jag tydligt både genom din bild och min egen mage, som känns allt annat än liten just nu.