söndag 27 december 2009

Besatt... jag???

Grannen berättade att det faktiskt fanns ett stycke blå himmel däruppe imorse.
Är jag besatt av sol: Har alltid varit det, men verkar ha avvänjt mig under pågående vinter. Man missar både det ena och det andra när man stiger upp ur sängen klockan 11:56. Det ena var solen det andra var 7,9 minusgrader. De kan jag leva med.
Anne berättade om sextimmarsförskjutning på sin blogg idag. Hon verkar ha samma angenäma problem att anpassa sovvanor efter ledighet. Är jag eller hon besatt av sömn: Kan inte svara för henne, men jag är det definitivt. Ja, och Nina Xi är också en i gänget enligt hennes kommentar igår.
Julklappen - Nespressomaskinen - har fått jobba hårt så här i början. Är jag besatt av starkt kaffe? 100% under hela min vakna tid - och den är ju inte är så lång med tanke på mina sovvanor.
Är jag besatt av bloggrundor? Börjar tro det. Har gått många bloggmil under långhelgen och upptäckt några bloggar som jag definitivt kommer att följa framöver. En sådan är den här.
Bilden ovan är tagen av kollegan Anders. Den är vacker, mycket vacker. Lägger upp den för er därute som fortfarande gillar vintern;-)

PS. Som de flesta av er gissade blev det ingen promenad igår. Ja inte idag heller för den delen. Men en mini-shoppingrunda i varma Täby Centrum lyckades jag med. Två (mycket blygsamma) kap: ett par Bondelid byxor (till mig) och en Nike hood (fel storlek) till maken. Bäst att stanna i ide. DS

16 kommentarer:

anne sa...

Besatt av sömn är jag kanske inte, däremot av avsaknaden av krav och måsten och då hamnar den präktiga morgonmänniskan med 5-timmars sömnkvot långt ute i de snötyngda buskarna! :)

Kaffe är ett måste på morgonen, sen kan det vara.

Kanske är inte ljusrosa den färg som direkt representerar mig, däremot har jag alltid älskat ceriserosa i riktigt kalla toner! Ihop med svartsvartsvart!

Ellis sa...

Ojoj du var besatt av mycket - jag är besatt av..... av.... mycket bra fråga! :O

Ja du borde ha vaknat vid 5 snåret och fnittrat dig igenom morgonen med mig, men ikke jag låg sömnlös fram till 07 sedan somnade jag :O
Hoppas du har de bra!

S o F sa...

Besatt...låt mig tänka...

Sol=Nej
Väder spelar inte så stor roll för mig, huvudsaken är att det blir bra bilder. ;)

Sömn=Det hade ju varit trevligt att kunna sova, men jag minns att det var sköööönt. ;)

Kaffe=Ja, här gränsar det till besatthet. 11-kaffe och 15-kaffe är heligt!

Bloggrundor=Besatthet är kanske ett lite starkt ord, men helt klart beroendeframkallande.

Jag har lyckats med konststycket att komma ut på promenad idag också. Mest som ren självbevarelsedrift för att inte somna i soffan o så lockade dimman ut mig.

Ha det riktigt gott där uppe!

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Men shopping blev det i alla fall, ute måste du ju ha varit åtminstone en liten stund. Jag har egentligen inte ens kommit i kläderna idag, inte till 100 % i alla fall.

Ja bilden av iskristallerna var fin och det måste man ju tycka vad man än har för åsikt om vintern -snö och is.

Lissen sa...

Jag myser av att leva utan väckarklocka. Blir lika förvånad varje gång jag tar på glasögonen.

Hur ska man klara av vardagen sedan. Fast det går väl det också.

Har tittat in till Kaosfamiljen förut jag också, samt promenerat ute i den verkliga kylan också!!

Satte dottern (och pojkvännen)på tåget idag. Lite sorgligt, kanske 3 månader tills vi syns.
Fast vi åt en god lunch på stan (igen) innan vi skildes. Då var den andra dottern med familj med. Mamsen bjöd. Kram

Anonym sa...

Solen gick upp klockan 8;45 (i Stockholm). Och ner 14:52. (Med lite tur hinner du få upp ögonen och ut till dess) Men har du någonsin sett något vackrare än en soluppgång mitt i vintern med snön som reflektrar den röda himlen?
Ok, det var inte så tokigt på Uppsalaslätten på julaftonskvällen heller.
//Olle
PS.
Ett tips. Gå upp tidigt. Fotografera. Sov middag. Fotografera. Skippa de döda serierna på teve så behver du inte ens en väckarklocka på morron.

Olga T sa...

Tittade in till Kaosfamiljen nu och såg att där fanns det underbara fotot från Lördagslinsens lugn och ro-tema. Fast nu undrar jag ju hur mycket lugn och ro den där lilla söta babyn har egentligen....
Besatt av sömn ja. Fattar inte att man kan vara så trött när man är ledig.... Promenad blev det igår men inte idag då det har regnat för mycket. Snöbilden du såg hos mej var dagarna före jul. Nu finns det dagsfärska bilder hos mej och då ser du att snön inte ville vara kvar hos oss. Mej gör det inget men idag har det varit så grått och mörkt, buuhuu:(

Em sa...

Bilden är otroligt vacker. Jag är besatt av sex! Hahaha! Nej, jag skojar, men jag gillar att skoja om det, men det är kanske inte något nytt.. ;D // Vad är DIY-metoden?

Em sa...

Sv: Hahaha! Nu lärde jag något nytt igen. Jag blir yngre och yngre ju längre tid jag bloggar. Första månaden jag bloggade fattade jag inte varför alla skrev dessa konstiga tecken.. Nu kan jag i varje fall några och BTW och nu DIY. ;D

Malin B sa...

Lediga dagar är som gjorda för att sova när man vill! Frågan är ju när du lägger dig och inte bara när du går upp!?
Lediga dagar är också som gjorda för minst tre promenader. Att få gå ut i ljuset är toppen! =)
Attans så halt det var i kväll... Tur att jag har pannlampa! =)Så att jag kan se vart det är som värst halt alltså.

Gun sa...

Otroligt vacker bild!
Jag är besatt av grönt te, men tycker om kaffe också. Sömn är bra, men jag är inte direkt besatt av det. Bara på morgonen, då är jag nog besatt av att sova. Särskilt när klockan ringer.

Sv: Tyvärr kan man bli beroende av min medicin, men jag vet inte hur stor risken är egentligen. Det ska nog gå bra att vara utan den:)

Ellis sa...

Du har för lite förtroende för dig själv unga dam!

Nina Xi sa...

Definitivt besatt av sömn! Dock inte kaffe, för det dricker jag inte, däremot behöver jag två koppar te om dagen - konstigt det där med hur kroppen vänjer sig.

Definitivt besatt av sol - ÄLSKAR solen och hatar vintern o mörkret. Ok, det kan få va snö januari ut, februari om jag ska va riktigt ädel. Men sen får den gärna försvinna så att vårblommorna har en fair chans att komma tidigt!

Ps. Tack för länkningen och "röstningen"!

Lena sa...

Vilken härlig bild!

God fortsättning till dig med Beate! Skönt att se att det finns fler än jag som har laster/önskningar ;)

Besatt...nja det kanske är ett för starkt ord val för mig som iof gillar starka ord ;D

Men jag är beroende av en hel massa för att mitt liv ska vara så bra som möjligt. Mina nära och kära och alla vänner är viktiga. Min tro är viktig, motion-sport-aktivitet är viktigt, delaktighet är viktigt, hälsa är viktigt och veta att man betyder något för sig själv och andra det är viktigt.

Fast sedan har jag sug efter mer...haha som en del sämre laster och en del bättre ;D

Lissen sa...

Godmorgon kompis, är du uppe i ottan, hihi! Här snöar det, lite lätt. Men jag sitter i morgonrock ännu. Stor nyhet här, imorse låg almanackan på golvet. Nu har jag något att skriva om.Kram

Skulle gärna sälja bilder men hur?

Jess sa...

Håller med om att bilden är väldigt vacker. Här sovs det också väldigt mycket... vet inte om man försöker ta igen all förlorad sömn under hösten, fast jag har hört att man inte kan ta igen förlorad sömn... Jag kanske bunkrar... :)