torsdag 24 december 2009

Jul är för barn

Jul är till för barn. Så är det bara. Maken och jag satsar på en blandning av svenska och engelska julmattraditioner, vilka i alla år har resulterat i några extra kilon runt midjan (bland annat) och åtskilliga smörgåsar med både kalkon- och skinkrestpålägg väl in på nästa år. Så lär det även bli i år. Det är jag helt övertygad om.

Barnasinnet i behåll
Men i år har det kommit ett paket som lyckades påminna mig om att jag kan vara barn för en dag... om jag vill. Har ju mitt barnasinne i behåll (som tur är), så klart jag vill! Nu kan jag minnas något som min mamma och jag gjorde när jag var liten: vi spelade "rollspel" med nallar och andra mjukdjur. Dessa var noga utvalda (av mamma). De skulle se "pratande" ut och ha ett "ansiktsutttryck som "sa" något. Vet inte om ni gjorde samma sak när ni var små. Ni manliga läsare tycker säkert att det är "fjantigt", men det bjuder jag på. Det är ju julafton!
Nu ska jag lyssna lite med "Leddy" (som ni ser på bilderna) och höra vad han tycker om att prata med ett drygt femtio år gammalt
barn;-).
God Jul till er alla mina bloggkompisar!

15 kommentarer:

anne sa...

Små!?! Det där gjorde maken och jag ända tills vi fick barn, våra Snuffles-bears fick följa med på alla resor och turer vi gjorde, de fick egna halloweendräkter och julklappar till jul. Inget konstigt med det!

Ni ser ut att ha samma typ av hopkok av julmat som vi har, jag blandar gärna in vissa finska inslag också! :)

Em sa...

Det med rollspel borde alla göra, jag gjorde inte det med Egoina, men då hade man faktisk haft möjligheten att luska ut sådant som man kanske inte vanligen pratar om också!

God jul! KRAM

kockajäveln sa...

Vi på Strange Bakery vill önska dej en riktigt God Jul!:)

Em sa...

Hahaha! Nej, Egoina fick vare sig lök eller spikmatta. Hon kanske själv bloggar om vad hon fick i dag eller i morgon, vad vet jag? annars lovar jag att berätta. JULEKRAM

Ellis sa...

Har jag faktiskt aldrig gjort :) Nu är jag nog för gammalt för sådant :O

sv: Åh vad mysigt - jag ser fram emot imorgon och massa gott att äta.. Men jag kan erkänna att de känns lite mobbat när ALLA (nästan 99%) mina vänner firar idag och jag och 1% imorgon.. Känns liksom.. Konstigt... De borde visa kalles jul imorgon också! :D

Julklappar delar vi också ut idag :) Det är liksom.. Hela grejen med 24e.

Hoppas du hade en trevlig ikke-jul för det :) Jag har tokstädat hela dagen inför imorgon för hela släkten skall äta här :)

Petra sa...

Här kommer en stor julkram från mig!

Lissen sa...

På julafton får man vara barnslig om man vill (när man vill också).
Är Leddy från det du är liten? Din mamma verkar ha varit en kvinna med humor och barnasinne.
Ha en skön dag.

Marita sa...

Visst är julen till för barn men också för oss vuxna. Saliga är de som har barnasinnet kvar, en tillgång i livet. Njuta av mat, julpynt och julmusik är underbart.
Gillar din berättelse om din mor och rollspel

Anonym sa...

Precis vad jag anade! Du kunde inte hålla dej borta från datorn ens på julafton!
Jag hade datorfritt i går, men i dag måste jag kolla lite - vad ska man annars göra? Förresten så har vi julklappsutdelningen kvar. Så blir det i moderna delade familjer.
/\Olle

anne sa...

Varför inte mysbyxor oxh fluffstrumpor? Menar du att ni inte hinkar te i ert hushåll? Åtminstone 50 % av den?

Em sa...

Hoppas du har en härlig juldag. Det har jag. :D

Gun sa...

Bra att du har barnasinnet kvar! Man blir aldrig för gammal för att leka! Ha en fin Juldag! Kram

Ellis sa...

Haha nej du slog mig! Jag vaknade 11.30! :D Mohaha... Men de tog sin tid o fixa mig så kyrkan blev aldrig av!

Hoppas du får en mysig jul idag!

God jul! :)

Jess sa...

God jul! Julen är för alla, både stora och små barn! :)

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Visst är julen för barn och barn i alla fall barnasinnet har vi förhoppningsvis kvar. Inte det där barnasinnet som en del äldre får och som vi sa när jag var liten (mindre) istället för ordet senil.

Nåja, jag hoppas att du och din kompis haft det trevligt och att han tyckte det var trevligt med lite småprat och sång tillsammans med ett "gammalt" barn.

Jag förstår viktuppgången och trots att vi inte blandar från olika länder så syns det på oss också.