söndag 20 december 2009

Fototriss 76: "Tillsammans"

Fototriss tema den här helgen är "Tillsammans". Sådär dan före dan före... ja ni vet kan man ju tolka temat lite "juligt" om man vill. Men då jag precis tillsammans med maken (och en skyffel) grävt fram bilen ur 60 cm snö med träningsvärk i armarna som (logisk) följd förtränger jag alla tankar på en "fin, vit jul" och satsar på en typisk BP-trissblandning istället.

Tillsammans med mina maskotar har jag många roliga minnen från olika VM- och EM-slutspel. Ni som inte gillar fotboll får gå vidare till nästa bild!

Mina häckar - som definitivt hör tillsammans - har ni sett förut, men bilden jag lägger upp är plåtad för bara en halvtimme sedan - i något som kallas dagsljus (om man gillar grått;-)).

Sista fotot är lite inspirerande inför 2010 tycker jag. Trappan vid Östra Station såg ut så här för några dagar sedan. "Ta steget in i en värld av möjligheter". Om vi gör det tillsammans så lyckas vi kanske med att ådstadkomma en liten, positiv förändring någonstans. Eller som en mycket trevlig kille brukar säga: Allt är möjligt, bara man vill! Vad säger ni!!!

21 kommentarer:

ViDu sa...

Fantastiska bakar. Jättefina! Trappan var också fin. God Jul.

Petra sa...

Alltid lika klok! Kram

Jess sa...

Fina bilder med tanke bakom!

Lissen sa...

Sitter här och fnissar, tack för det Beate. Jag går gärna in i 2010, tillsammans med dej. Vare sig det är grått eller vitt i tillvaron! Vila dej i form nu inför julen!!!!! Snart hörs Bjällerklang "from the air"!

Olga T sa...

Alltid kul med din triss för den sticker ut. Just nu sitter jag med laptopen i knäet och ser på West Ham - Chelsea, )Son och man är där live just nu.), därför är ju första bilden mycket bra tycker jag. Fotboll är bäst tillsammans:) Andra bilden som är den bästa, visar två konstverk jag gärna hade haft! Sista bilden ja......SAAB finna ju inte mer men hur var det med Scania, var de tillsammans på ngt vis...? :)
Annars är 2010 ett VM-år. Sydafrika!! Hade gärna styrt resan dit 2010.

Ladyinblue sa...

Hahaha, jaadu tänk om "de" inte höll sams hehe...tvåan alltså ;)
Gillar din triss med. Tack för titten
God Jul och Gott Nytt År

ormbunke sa...

De där mascotarna hade jag gärna varit tillsammans med. Men rumporna får nog bli min favorit. Ha de gott. Fina ord du skrev i slutet som jag fullt och fast håller med om. Anita

Anonym sa...

Vilken kul triss du åstadkom. Jag gillar trappan för den är så överraskande. Oftast är trappor - bara trappor. Såg på Tv en trappa man gjort till spelbara pianotangenter, jättekul. Får en idé, jag jobbar ju mellan jul och nyår, skall kanske fixa nåt i trapporna på jobbet ...

anne sa...

Spelade du i några EM eller VM?

Anonym sa...

Söta rumpor :)

Gammelsmurfen sa...

HM. törs man säga att man gillade rumporna...

Irrhönan sa...

Fina bilder allihop!

Anonym sa...

Det är ett förskräckligt klagande på vädret! Och vilka överdrifter! 60 cm snö? Men då var det väl plogartraktorn som tömde skopan över eran bil - på pin kiv. Vi har bara fått 40 cm. Utan träningsverk fast vi måste skotta ett hundra meter för att komma in/ut. Och det har varit -20 (grader kallt) medan vi var borta så vattnet hade frusit (inne i huset!!). Men sådant fixas lätt och utan klagan.
/Olle

Gun sa...

Vad roligt med en massa maskotar. Minne från matcher ni varit på är ju jättekul att ha kvar. Rumporna är underbara. Skulle gärna ha dem här hemma själv:)

Sv: Lilla Mu piggar verkligen upp min tillvaro nu och ett par veckor framöver.

Kerstin sa...

Haha, en härlig triss fråd dig. Gillar rumporna. :)
God Jul till dig.

Monkan sa...

Såg din triss när jag gjorde snabbkoll i eftermiddags och satte den på min lista över bidrag som jag skulle kommentera. Jag föll direkt för din första bild, vilken underbara samling :-) Kul trappa vid Östra också.

Pjoltas sa...

Stenhårda rumpor.. känner igen mig där!
=)

Daniel sa...

Härligt!!!

Så klok du e!

Shannara sa...

Fina kort... Bakarna en rolig favorit här

Jah Hollis sa...

Fina och positiva tillsammansbilder. Trappan lyser ju verkligen upp omgivningen.
Ha en God jul!

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Som vanligt några dagar försent men ditt bidrag tillsammans är fantastiskt bra. Först och främst fotboll. Än hur jag kan låta ibland när det gäller så har jag, hör och häpna, varit mycket involverad i fotboll en gång i tiden och om det finns ett ord förutom gemenskap så är det tillsammans. I vått och torrt både på och utanför planen.

Bild nummer två -jag tänkte att du var lite konstig och ville visa att våra skinkor alltid är tillsammans, men ditt förslag får duga. =) Tillsammans är det i alla fall.

Din tredje bild, något som känns tillsammans men inte verkar ha hjälpt i dagsläget för visst är det scania som är på tapeten i rulltrappan.

Det blev långt men tillsammans är det helt klart och en suverän tolkning.