torsdag 29 maj 2008

Workshop på Hotell Nortull

Hotell Nortull - ni kommer ihåg "min" röda soffa utanför hotellet - gästades idag av 15 personer från mitt jobb för en halv dags workshop. Det var första gången jag var inne i Vin och Sprit Muséets gamla lokaler och såg hur de nya ägarna har gjort om utrymmet till hotell.

Ingen röd soffa - ingen direkt höjdare
Allt sedan de tog bort "min" röda soffa och ersatt den med tråkiga fejk-plast-rottingmöbler i grått med beiga(!) kuddar har jag byggt upp mina fördomar ... usch.
Det stora konferensrummet med heltäckningsmatta(!) och fem meter höga väggar saknade helt utsmyckning... och ventilation. Åt andra sidan var det ju bara 25 grader varmt ute idag, så A/C behövdes kanske inte ;-). Nej ingen direkt hödare.

Sned Ikea tavla på rummet
Vi fick låna en toalett i ett inte uthyrd familjerum (jag utgår ifrån att toaletter ska byggas i anslutning till konferensrummen också, eller!?) och då fick jag en snabbtitt där också. Rummet var ett familjerum med obligatorisk heltäckningsmatta, sparsamt möblerat med en gräslig, snedhängande 70x100 cm Ikea tavla inklämd mellan två fönster som vetter mot hårt trafikerade St Eriksgatan. Ingen hylla i badrummet för toalettartiklar - kanske onödigt för en familj med två barn;-)
Men billigt är det: "endast"
Enkelrum 1 350 SEK
Dubbelrum 1 565 SEK
Familjerum (1-4 gäster) 2 050 SEK
Måste anses som rena fyndpriser, då ett enkelrum på Hotell Anglais vid Humlegården kostar mellan 3 200 och 3 500 SEK.

Boulebana
En boulebana finns det faktiskt också enligt notis på anslagstavlan. I och för sig hittade vi den inte (boulebanan alltså), men för en hyra på 300 SEK/timme utgår jag ifrån att den har guldkant.
En kollega som hade stannat där en natt berättade att han efter bra mycket knappande lyckades leta upp tre (!!!) TV-kanaler, TV4, BBC World och TV2 - i den ordningen.
Nej, mina fördomar har tyvärr bekräftats efter att de tog bort "min" röda soffa.
Min arbetskompis Anders tog en massa coola bilder idag. Hoppas jag får dem så lägger jag upp dem imorgon.
Bilden ovan visar Hotell Norrtulls reception och är tagen från deras hemsida.

1 kommentar:

Mrs Bettan sa...

Ja men, det var väl ingen höjdare precis att förändra så där. Vad besviken man blir. Fram för röda soffor som det var förut.
Kram MrsBettan