fredag 2 maj 2008

Ny utställning i morgon

Då är det dags igen att "bygga upp" en ny utställning. Den här gången bär det av till Gourmethuset i Trollbäcken, Tyresö, söder om Stockholm.
Jar har ju ställt ut där för exakt två år sedan så en "favorit i repris" ska bli roligt. Pressmeddelandet som jag mejlade till "Mitt i Tyresö har också blivit publicerat under "På Gång" på sidan 21 så hoppas folk läser det och drar till Gourmethuset för en lunch eller fika.

Packat och klart
Lidlkassen (oslagbar för transport av mina tavlor då kassen är bredare än till och med Ikeas ditto) är packad med 20 tavlor. När jag hänger en utställning brukar jag alltid ta med mig lite "bra-å-ha grejer" också som visas på bilden.
Jag vill helst hänga mina tavlor med vanliga små nålar, vilket ser snyggast ut och går dessutom fortast. Är gipsväggen av det hårdare slaget kommer en hammare väl till pass.
Självkart följer några broschyrer, en prislista och visitkort med också. Även en liten flaska med Loctite Superglue blir packad då det ibland händer att en liten del ramlar av, då går det lätt att fixa på plats.

Nålar och tråd
Anders som äger Gourmethuset är inte så förtjust i tavelhängning med nålar - än mindre spikar. För att vara ärlig så fick jag inte "förstöra" hans nymålade väggar förra gången utan fick använda mig av otympliga krokar på en takskena och tråd för att få mina tavlor på plats. Det blev inte särkild snyggt (men sällsynd) kan jag ju säga och det trots att jag fäste tavlorna med små duttar av häftmassa.
Nu är väggarna ju inte nymålade längre så jag hoppas att jag får hänga tavlorna med nålar. Men om Anders inte är medgörlig så...
Håll tummarna!

Aldrig fucka upp
Kunde inte hålla mig: köpte Jens Lapidus nyutkommna bok "Aldrig Fucka upp" idag. Efter "Snabba cash" kunde jag bara inte vänta tills den nya boken kommer i pocketformat om sidådär sex månader kanske. Kvällen räddad och förhoppningsvis blir det soligt på söndag för då känner jag någon som parkerar sig på sin Baden-Baden stol på balkongen och slukar både sol och text.

1 kommentar:

Mrs Bettan sa...

Såg du morronprogrammet i tv4 lördags. Han var med där. Snygg kille.
MrsBettan