lördag 3 maj 2008

Det gick lika bra med ... nålar


- Du Anders, har du fortfarande nå't emot att jag använder nålar för att hänga upp tavlorna?
- Mmmm.... helst inte alltså.

När jag anlände till Gourmethuset i Trollbäcken vid kl 12:00 var det förvånansvärt många gäster där som åt lunch. Om luncherna var lika goda på tallriken som dofterna från det öppna köket så...

Anders fick först plocka ned alla fotografier som hängde kvar från min föregångare, vilket tog några minuter. Sedan var det bara att sätta igång. 20 minuter senare hängde mina 20 tavlor på plats. Det blev hur snyggt som helst... då jag tolkade Anders "Helst inte alltså" rätt så fritt och hängde upp tavlorna ...med knappnålar.

Trollbäcken
Googlade bilder på Trollbäcken Centrum och hittade en enda. Synd, för det är ett mysigt och kompakt centrum. Man får parkera där i två timmar med P-skiva, men faktum är att det inte tar mera än fem minuter (max) att kolla in detta välmående lilla centrum med en Vi och en ICA, en mycket välsorterad inredningsbutik, tre blomsteraffärer, ett Sushi hak, en Pizzeria, en låssmed, ett apotek och några butiker till. Vet inte om de har ett servicehus där. Om inte borde de skaffa ett: allt finns där på gångavstånd, snyggt och prydligt ...utom Bolaget då.

Aldrig fucka upp
Har betat av 116 sidor (av 499) och boken är okay. Samma stil och stuk som "Snabba cash" fast allt är mera uttdraget. Parrallelhändelser som i "Snabba cash" berättades på tre sidor fyller nu minst sex. Boken är välskriven men språket skulle må bra av en medföljande ordbok, speciellt för läsare som inte bor i Alby, Norsborg, Fittja, Rinkeby och Tensta, och de är hyfsat många av stor-Stockholms totalbefolkning och resten av Sverige.
Dessvärre blev boken sågad av en recensent i TV sent igår kväll. Hon tyckte att man inte "känner sympati" för en eller fler av huvudpersonerna. Anledningen trodde hon att förlaget hade pressat fram boken för snabbt. Mmmmhhhhh, who cares?!!!

2 kommentarer:

Mrs Bettan sa...

Har aldrig varit i Trollbäcken c och behöver tydligen inte besöka det heller. Tack för infon. Blir det något sålt där tror du.
MrsBettan

Simon sa...

Hej!
Blev jätte glad när jag läste ditt inlägg,
Vad kul att du gillar mina tavlor.
Jag såg din konst i Täby centrum på konsthelgen, tycker mycket om dom.
Tack för länken till min blogg och lycka till med utställningen.

Simon