onsdag 14 maj 2008

Kossigt värre

När man kommer till jobbet cirka klockan åtta varje morgon vill man ju gärna börja dagen med ett gott skratt eller någon slags aha-upplevelse, en sorts motivationshöjare alltså.

Dubbel-tur
Idag hade jag dubbel-tur!
Öppnade Nettans blogg och vad hittar jag då via en länk: en kossa som cupcake. Har aldrig sett nå't liknande, vet inte ens om kossan är ätbar eller inte, men bakkonsten är det inget fel på! Roligt, snyggt och ett gott skratt på köpet.

Färgfabriken
Och när jag lite senare under morgonen letade efter en bild på Färgfabriken för en tidning som jag håller på med, då dök kossa nr 2 upp. Trodde först att denna kossa var med i Cow Parade 2004, men det var hon inte. (Kolla dock sajten, den är helhäftig - ko-konst när den är som bäst).
Färgfabrikens ko är... mmmhhhhh - lagom äckligt och surrealistik tycker jag. Men konst är ju en smaksak. "Eat my fear" heter kossan, no thanks!!!

Polska kossa nr 3
Vet inte hur kossor i Polen uttrycker sig - muuuh, mööööh, bäähhh eller Lodzääääää, men kossorna på den här bilden är faktiskt mina/våra egna, inköpt av en kvinnlig elev från konstfacket i Warzawa för tre år sedan. Eleverna knackade dörr på olika företag och fick på det sättet sålt många tavlor. Försäljningen finansierade en elevutställning på ett galleri på Söder. Smart!

Pratar med hundar
Våra kossor pratar svenska vid det här laget ;o). Om ni tror att tavlan hänger i köket, vilket vore mest logiskt så har ni fel. Den pryder väggen i vardagsrummet tillsammans med en tavla av samma konstnär som föreställer tre röda hundar. Ja, vi har en fisk också faktiskt. Har man ingen bondgård (tack och lov) får man väl hålla sig med en på väggarna. Och som man har sett på alla Disney filmer: olika djurarter pratar med varandra... fast på sitt eget språk :o)

2 kommentarer:

Mrs Bettan sa...

Praktiskt att ha djur på väggarna, det är mycket lättare att åka på semester då, slipper gå ut i mörkret och pinka av dem också. Bara ta dammtrasan någon gång när det passar.
Kram MrsBettan

Anonym sa...

Den här skulle gärna få hänga på väggen hemma hos mig också. =)