lördag 24 maj 2008

Konsten att lata sig medan andra tävlar

Inga problem med att gå upp kl 11:00, ta en kopp kaffe och ett glas "Brämhults bäst" och sedan förflytta sig 10 steg till balkongen. Där har jag spenderat i stort sett hela dagen med Camilla Läckbergs bok Predikanten. Suverän läsning!!!
Samtidigt som jag verkligen latade mig idag pågår det en mycket seriös stegtävling därute. Därute är lika med hela Sverige.

Stegtävling
Korpens stegtävling har slagit nytt rekord. Över 35 000 personer från olika arbetsplatser i hela Sverige går sedan den 29 april för förbättrad hälsa och ett friskare liv - och för att slå sina arbetskamrater. Tävlingen avslutas den 6 juni på Svenska Motionsdagen. Deltagarna kommer från över 1 300 företag, organisationer och myndigheter, och är fördelade på 2 470 lag.
Behöver jag tillägga att mitt jobb deltar med fem lag. Ett av lagen, där min närmaste arbetskompis Håkan ingår siktar på topp 20!! Allt medan jag sörplar en apelsinjiuce med gin och latar mig på balkongen.

Håkan mot Rikard
Håkan, som är 57 år (tror jag) har givit sig f...n på att gå fler steg än närmaste konkurrent på jobbet - Rikard - som är drygt 20 år yngre. Och imorse när jag kollade resultaten, hade han satt in "dödsstöten". 570 585 steg mot Rikards 568 688. Och då har Håkan inte ens registrerat dagens antal steg.
Dessutom är Rikard i samma lag som Håkan så en topp 20 placering ligger inom räckhåll. Men det är nog äran och den individuella vinsten som hägrar för Håkan. Som hans personliga coach och cheerleader håller jag tummarna och hoppas att han vinner. Det är han sååååååååå värd!!!
Om jag hade varit med i stegtävlingen hade jag nog sinkat mitt lag idag. Men en lyckad coachning är ju också värd något...

Melodifestivaten
Själv ska jag bänka mig med lite dåligt samvete och en vinare framför TVn ikväll. Melodifestivalen, som jag har spytt galla över i ett tidigare inlägg ligger bra till för ytterligare en omgång, tror jag.

1 kommentar:

Mrs Bettan sa...

En coach behövs ju också och det medför att man måste ibland stärka sej lite inombords, inte helt fel.
MrsBettan