tisdag 6 maj 2008

"Islossning"

Islossning heter en utställning som börjar med vernissage den 17 maj kl 12-16 på Galerie Plaisiren vid Hässelby Slott i västra Stockholm. Utställningen pågår till och med den 25 maj. Njut av bilden till vänster som är tagen från inbjudan och är definitivt en aptitretare - åtminstone för mig.

Fenix
Jag känner två av konstnärerna Eva Rittsel - som gör underbar glaskonst och Karin Grew - som gör vävnader med fiskgarn, plast och glas. Båda har varit med och ställt ut på mitt jobb. Eva har till och med gjort ett specialuppdrag i form av Fenix, en härlig glasskulptur i entrén. Mer om utställningen, Eva och Fenix hittar ni på hennes webbplats.
Å du Berit, du var ju förtjust i en av Karins verk som hon ställde ut på mitt jobb. Kolla, du har ju gångavstand till slottet... och om jag känner Eva rätt så bjuds det på vin också ;o)

Lillfingret och tumstocken
Idag lyckades jag med något som säkert inte många har åstadkommit - nämligen att klämma högra lillfingret i en (lånad) tumstock samtidigt som två dörrar slog igen. Önskade jag hade haft lillfinrget mitt i handen ... istället för tummen alltså. Om jag orkar så skriver jag ett inlägg om denna - minst sagt blodiga incident - imorgon, men ska fundera först om jag inte skäms alltför mycket... ;o) Och det har ju slutat blöda nu efter sidådär fyra timmar. Borde hålla mig till min datorkonst i framtiden...

1 kommentar:

Mrs Bettan sa...

Islossning var ju kul - jag läste fel först och trodde det stod ägglossning och undrade vad du menade. Tokigt va. Måste ju faktiskt gå dit till Hässelby slott. Det där med tumstocken var ju kul. Hur sjutton kan man ordna blodflöde på en sketen tumstock? Det är nog bara du som kan, ha, ha.
Kramar MrsBettan