lördag 17 maj 2008

Järnaffären och en munsbit till Dremeln

I ett tidigare inlägg berättade jag om alla 100-tals sparade brickor, muttrar och skruvar som min man samlar på sig. Nu är de visst "kategoriserade" men idag behövde vi några till i en viss storlek som - surprise, surprise - inte fanns på min favo-butik Claes Ohlson.

Besök på en riktig järnaffär
Sedan "uppfinningen" av ovan butik har jag inte behövt sätta min fot i en "riktig" järnaffär. Idag var jag tvungen och frågan är om jag någonsin ta rulltrappan upp till butiken som grundades i Insjön igen. Ett besök i en riktig, välsorterad butik med kunnig, hjälpsam personal slår allt kan jag säga.
Brickorna var ju en baggis, ville ha 20 men fick en hel näve.
- Så gör vi alltid i den här butiken, förklarade killen.
Tack!!!

Munsbit till Dremel
Medan jag ändå var hos Täby Järn i Viggbyholm så köpte jag också en "munsbit" till min Dremel. Det är förvånansvärt många som inte vet vad en Dremel är. Konst(igt) nog vet jag, även om det är tveksamt om jag borde jobba med ett sådant verktyg. Talangen saknas om man säger så. Men jag köpte Dremeln för ett tag sedan för att kunna skära kretskort till mina datortavlor. Har så klart inte vågat göra det... än.
För att kolla om "munsbiten" var lämpad för avsett jobb föreslog försäljaren att vi helt enkelt skulle prova först. Vilken service!!!
Han testade biten på baksidan av ett broschyrställ (!!!) och det funkande. Yes.

Två skruvmejslar fick följa med... också
Man ska ju passa på, eller hur!??? Har länge sökt efter - ja, jag vet fortfarande inte vad dom heter, sexkant eller torque eller nå't sådant - en skruvmejsel som gör det mögligt att skruva loss hårddiskar från laptops. Claes Ohlson varianterna duger ibland, men för det mesta får jag ge upp att få loss dessa "dyrgripar" (diskarna alltså). Här pratar vi high-tech elektroniska verktyg alltså. Nu är det problemet löst också.
Tack du hos Täby Järn "who made my day today", och tack Totte, du som pratade dig varmt för att jag skulle köpa en Dremel. Jag har använt den för första gången och behövde inte ens ringa 112. Nu ska jag börja "kapa" kretskort... kanske.

PS. Medan min man samlar på sig "bra-å-ha-grejer" som liksom följer med andra saker och kostar ingenting har jag för vana att köpa på mig saker, typ arbetsbord (aldrig använt), tvingar (vad ska man ha de till!?), en Dremel (aldrig använt) plus en massa andra saker som just nu ockuperar vårt förre detta gästrum. I love it!!! DS

1 kommentar:

Mrs Bettan sa...

Nu fick jag lära mej något nytt. Dremel har jag aldrig hört talas om. Man lär sej för varje dag, eller hur.
MrsBettan