söndag 1 oktober 2023

Skyltsöndag #438

Min Skyltsöndag är väldigt speciell idag. Inte bara för att den har en röd tråd utan för att jag efter ”upplevelsen” i fredags bara kan konstatera att jag aldrig kommer bli en ”vanlig” pensionär. Så är det bara.
 

Seniordagen 2023
Grannen (jag har många grannar där jag bor) som jobbar på Täby Kommun hade berättat att det var ”Öppet Hus” där i fredags. De anställda uppmanades att jobba hemifrån den dagen. Ja, Covid-19 har då fört med sig nåt gott i alla fall. Nu var det inte ett allmänt ”Öppet Hus”, utan det var ”Seniordagen 2023”. Väl besökt är bara förnamnet om man kollar bilderna här. De flesta besökarna var inte helt otippat kvinnor.

Skyltarna jag lägger upp tog jag på väg till ögonläkaren, som ligger vägg i vägg med Täby Kommun. Nej, jag deltog inte i ”aktiviteterna”. Gick inte runt med en lapp och prickade rätt/fel på tipspromenaden heller. Jag fotade istället:-) Enjoy!

I vardagsrummet. Lite kul! Följ skyltarna. Perfekt för en skyltare som håller i Skyltsöndag.

Tipspromenad. Har ingen aning hur många frågor som ingick i tipspromenaden. Jag lägger upp tre exempel. Kunde bara svaret på fråga 5.

Utanför kommunhusets huvudentré fanns en polisbil med en ung polisaspirant som svarade på seniorernas frågor. Sedan fanns där en politiskt korrekt miljöbil ”Trygg i Täby”- Grannsamverkan och några äldre damer som jag tror var från Röda Korset.

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

17 kommentarer:

LillaSyster sa...

Rätt inställning, bättre att köra sitt eget race än att rätta in sig i ledet. Yvonne har ju bekräftat hur pensionärslivet kan te sig. Kan också svaren på frågorna du sprang förbi. Ha en bra kväll, skönt väder idag också även om det startade lite väl blåsigt.

nalta norrland sa...

Svar: X, 1, 2 = Gevalia, björnen skjuten och Eloise ☺️

Jag gillar själva konceptet med Öppet Hus 😊 det ska anordnas aktiviteter, sedan är det upp till var och en om de (som Du & jag) vill stanna hemma 😃

Jag tror att så länge man har ett par levande varelser att utbyta tankar med så är det okey, börjar man sitta mol allena så är det farligt, risken för att hjärnan torkar ihop (‼️) ökar.

Bra skyltat och röd tråd 🧶
🤗

Angelgirl - Åsa Danielsson sa...

Vilken härlig skyltning du fått till, sedan som pensionär gör man som man vill o känner för. Svara på frågor får de göra som gillar det, andra glr vad som faller dem in ;)

Önskar dig en trevlig Söndags kväll! :)

Klimakteriehäxan sa...

Jag kunde i a f svara på frågorna ...

femfemman sa...

Frågorna var i lättaste laget. Jag har ju den fina möjligheten att träffa alla möjliga åldrar från femåringar till 80+. Den variationen passar mej. Tycker att det är kul med barn, med medelålders och med pensionärer. Tråkiga, präktiga och egofixerade människor finns i alla åldrar. Dem belackare jag mej! God kväll!

Åke sa...

Letar man skyltar håller man inte på och fjantar sig med någon tipspromenad inte :) Men det är ju kul att grannarna håller ihop. Får man halvgardera fråga 5? 2 På 7:an i varje fall och den sista får ja skämmas för att jag kan... det vart ju en landsplåga ända hit upp. Miljöbil, det har jag också, ja en 4 hjulsdriven som man kommer långt ut i skogen med = Ja uppleva naturen :)

byblixtra sa...

Jag tror på blandade åldrar och kön men oftast så klumpas vi ihop i olika åldersspann, men ett bra initiativ av Täby kommun. Det stämmer att kvinnor är de som besöker olika mässor och kulturaktiviteter.

Susjos sa...

Trodde faktiskt att du kunde Arvingarnas låt som de vann Mello med 1993 : Eloise! Men just ja, det är ju nutids-schlager som du nu ju kan!

Fråga 7 kände jag inte till, men anar att svaret är nr 2!
Jättekul skyltar, och nej, nån "vanlig" pensionär blir du aldrig..vad nu en vanlig pensionär är?
Snyggt skyltat!

Ditte sa...

Jag hade gärna traskat med här, just för att fotografera. Och är söker på att vi skrattat gott under tiden. Men kanske hade det funnits givande föreläsningarna.
Å andra sidan klarade jag svaren på frågorna jag såg. Jag gillar ju frågesporter.
Himla tur du hade med skyltarna. Men de brukar ju vara bra.
Ha det gott.
(Kan känna att jag saknar "skyltsöndag". Men tittar in hos en del skyltande deltagare)

Äventyret framtiden sa...

Där är vi också på samma planet du och jag. Gå sin egen väg och inte rätta in sig...Uffe påstod igår att jag borde gå en kurs i hur det är att vara pensionär. Jag hakade på och tänkte praktiskt förstås. Jag kan dra sådana kurser och få ihop lite slantar...
Jag går inte tillräckligt långsamt dock, jag går för fort får jag ofta veta...men undra på det, när man går och går och går hela tiden, konditionen blir bra och då kan man ju inte gå långsamt även om man är pensionär.
Claro! Bra skyltat BP!

Carita Liljendahl sa...

Så svensk som jag är hade jag klarat frågorna/svaren.
Men ja, jag vet inte om den här slags aktiviteten hade lockat mig heller.
Blir lite så att man går in i en fålla. "Vi pensionärer".
Men många tycker kanske det är kul och bra så då!

KajsaLisa sa...

Ha ha, man räknar nog med att alla seniorer är så ärliga eller att dom inte tänker på att ta fram mobilen :)
Man kan klä sig varmt när björnen är skjuten :)
Länkar upp dig nu.

Geddfish ♥ sa...

Jag kunde svaren men i ö så är tipspromenader dötråkiga!
Bra skyltar ändock!!!

Anki sa...

Rätt inställning! Varför rätta in sig i ledet bara för att man uppnått en viss ålder? Så knäppt tycker jag!
Lätta frågor ... och jag kunde t.o.m. svaret på musikfrågan :)

Paula sa...

Scenariot är välbekant, jättebra för föreningsmänniskor. Och den äldre generationen är mer föreningsbenägna än yngre, tror jag. Pensionärsföreningar i all ära, jag har ju valt att inte gå med i någon sedan jag flyttade från Fredriksberg där jag var mycket aktiv, mest i brist på annat...men också för att vi hade en fin by-anda.
Men nog vet väl du att man inte ska sälja skinnet innan björnen är skjuten, ler...
Du som jag gör som vi vill och känner för, heja valfriheten!

christian sa...

Jaha, då fick man känna sig lite duktig...kunde svara på alla dina tipsfrågor....problemet idag är bara, att man kan googla alla svar när man går runt :(

Ha en bra vecka!

Kina sa...

Hahaha! Jag är med i två pensionärsföreningar, och tycker det är jättebra att dom finns! I torsdags var jag på ett årsmöte där det var en föreläsning om Machu Picchu och Påsköarna som var riktigt bra. Men jag viskade till mitt sällskap: "Jag tror att alla som är här går till samma frissa. Vi har ju samma hårfärg!"
För övrigt så gillar jag att umgås med människor i alla åldrar, storlekar och hudfärg. Det viktiga är hur människan är inte hur gamla dom är! Bara dom har humor och gillar mig! Aktiviteter väljer jag också själv. Ingen bingo och inget matande av fåglar! ;)